Nova vest
Košarka

Nedelja, 20.11.2022.

10:06

Kajri Irving se napokon izvinio VIDEO

Košarkaš Bruklina Kajri Irving se posle dugog odlaganaja izvinio jevrejskom narodu zbog svojih nedavnih postupaka.

Izvor:

Autor:

Kajri Irving se napokon izvinio VIDEO
Foto: Profimedia

Irving je prošlog meseca podelio link ka filmu " Jevreji crncima: Probudi se, Crna Ameriko!“. To ostvarenje je označeno kao antisemitsko, što član Netsa dugo nije hteo da prihvati uprkos brojnim kritikama.

Usledila je suspenzija, potom i razgovori sa komesarom NBA lige Adamom Silverom, što je rezultiralo izvinjenjem iskusnog košarkaša tokom intervjua za "Sportsnet Njujork".

"Nisam antisemita. Nikada nisam to ni bio. Nemam u svom scru mržnju prema jevrejskom narodu. Protekli period mi je bio izuzetno težak. Ja znam kod sam i šta predstavljam, ali u proteklom periodu mi je bilo teško da se izrazim. Ja nisam ničiji idol, ja sam samo čovek koji želi da inspiriše promene. Da bih to uradio, moram da budem bolji primer mladima. Želeo bih duboko da se izvinim za sve što se dogodilo od te objave. Želim da ispravim mnoge odnose sa svojim jevrejskim rođacima – braćom i sestrama. Ovo je putovanje na kojem učim“, izjavio je Irving.

Čini se da smo time dobili epilog i ove priče, te da će se Irving naći u timu Žaka Vona uskoro. Međutim, ovo nije prvi put da se nađe u centru pažnje zbog stvari koje nisu u vezi sa košarkom, te je glavno pitanje da li će se i kada dogoditi nešto slično ovome?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve