Nova vest
Košarka

Sreda, 16.11.2022.

09:30

Luka Dončić, heroj Dalasa: Imao sam sreće

Slovenački košarkaš Luka Dončić još jednom je bio heroj svog NBA tima Dalas Maveriksa.

Izvor: SN

Autor: SN

Luka Dončić, heroj Dalasa: Imao sam sreće
Foto: Tanjug/AP Photo/LM Otero

Dalas Maveriksi su u tesnoj završinici nadigrali Los Anđeles Kliperse zahvaljujući Luki Dončiću i njegovih 35 poena.

Ključni koš je postignut na 28 sekundi pre kraja kada je lopta stigla na levih 45 stepeni i činilo se da ide u ruke Spenseru Dinvidiju, ali je Dončić "presekao", prihvatio odgovornost i pogodio važan šut za 101:99.

"Imao sam sreće. Lopta me je nekako pronašla i samo sam šutnuo. Ušla je u koš, pa priznajem da sam imao sreće, ali prihvatamo ovo u svakom slučaju", rekao je Luka Dončić.

Dončić je protiv Klipersa odigrao skoro 40 minuta. On takođe predvodi ligu u stopi korišćenja poseda (usage percentage). Upitan o mogućnosti da se odmori tokom narednih dana, a superzvezda je priznala da je u poslednje vreme bilo teško.

"To ćemo još videti. Mislim da ćemo sutra odlučivati ja i trener. Prošlo je dosta vremena ove sezone, bilo je dosta košarke, a nema puno pauza. Videćemo sutra. Posle dve uzastopne utakmice bio sam zaista umoran. Ali sada, sada se osećam odlično", rekao je Dončić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve