Nova vest
Košarka

Petak, 11.11.2022.

11:30

Silver: Irving nije antisemita

Komesar NBA lige Adam Silver rekao je da košarkaš Bruklina Kajri Irving, koji je suspendovan zbog promovisanja antisemitskog filma, nije antisemita.

Izvor: B92

Autor:B92

Silver: Irving nije antisemita
Foto: Profimedia

Košarkaški klub Bruklin je 3. novembra suspendovao 30-godišnjeg Irvinga na najmanje pet utakmica, pošto je odbio da "nedvosmisleno odbaci antisemitska uverenja".

"Poznajem ga godinama i nikada ga nisam čuo da je rekao bilo šta antisemitsko ili protivno bilo kojoj zajednici", rekao je Silver za Njujork tajms nakon susreta sa Irvingom.

Irving je prethodno na društvenim mrežama objavio link filma koji propagira antisemitska uverenja. On se nakon svega izvinio i obećao da će donirati pola miliona dolara udruženjima koja rade na iskorenjivanju mržnje i netrpeljivosti.

Silver je dodao da je imao iskren i direktan razgovor sa Irvingom.

"Bez obzira da li je antisemita ili ne, to nema veze sa štetom koju je naneo objavljivanjem ovog sadržaja punog mržnje", dodao je Silver.

Komesar NBA lige rekao je i da je reakcija povodom ovog slučaja mogla da bude brža.

"Prihvatam ovu kritiku, ali mi se činilo važnim da razumem kontekst objave, kako bismo videli koja je kazna prikladna", poručio je Silver.

Irving je do sada propustio četiri utakmice, a Silver ističe da će odluka o njegovom povratku biti doneta u saradnji Bruklina i NBA lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve