Nova vest
Košarka

Četvrtak, 10.11.2022.

13:00

"Ni ženi nisam bio prvi izbor, pa smo zajedno 20 godina" VIDEO

Trener Bruklina Žak Von debitovao je kao zvanični trener tima na klupi Netsa u pobedi nad Njujork Niksima rezultatom 112:85.

Izvor:

Autor:

EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT

Von je imenovan za novog trenera Bruklina nakon odlaska Stiva Neša, a u prošlosti je privremeno bio na toj poziciji kada istu nije dobijao za stalno nakon što bi se vlasnici odlučili za drugu opciju.

"Rekao sam svojoj ženi, možda nisam bio njen prvi izbor. Zajedno smo 20 godina, tako da je sve ispalo kako treba", rekao je Von tako nasmejavši okupljene predstavnike medija.

Očekivalo se po odlasku kanadskog stručnjaka da će Von samo čuvati to mesto za Imea Udoku, ali je sve uverio u suprotno uključujući Šona Marksa, generalnog menadžera ekipe.

"Tokom protekle nedelje je postalo evidentno da ne moramo da gledamo van Bruklina u potrazi za trenerom", rekao je Marks.

Pun hvale za Vona je i prva zvezda ekipe Kevin Durent.

"Znam koliko naporno radi svaki dan i koliko se brine za razvoj svakog igrača. Jedva čekam da igram za njega", rekao je Durent koji je protiv Niksa postao prvi igrač posle Majkla Džordana koji je postigao najmanje 25 poena na svih 12 utakmica od početka sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve