Nova vest
Košarka

Nedelja, 06.11.2022.

09:10

Meloun: Neću od Hajlenda da pravim Stoktona

Košarkaši Denvera slavili su pred svojim navijačima protiv San Antonija, a trener Majkl Meloun konačno je mogao da bude zadovoljan.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Meloun: Neću od Hajlenda da pravim Stoktona
Foto: Profimedia

Pre svega ofanzivom i utakmicom u kojoj je ponovo najefikasniji bio Bouns Hajlend sa 24 poena.

Bio je to četvrti meč Nagetsa kod kuće i četvrta pobeda, ostala je enigma kako primati manje poena na strani i samim tim beležiti bolje rezultate.

Na kraju, Meloun je pohvalio Hajlenda.

"Ovako igra Bouns. Neću da nešto izvodim i da pokušavam da ga pretvorim u Džona Stoktona kada on nije Džon Stokton", rekao je Meloun.

Posle dva meča pauze zbog povrede kuka, Hajlend se vratio na pravi način na parket.

Energetičan, sa karakterističnim driblingom, oduševljavao je publiku, pogodio je šest trojki, uz sedam asistencija i pet skokova.

Kada smo kod asistencija, ceo tim ih je imao 37, uz uspešnost šuta iz igre od 60 odsto.

Nikola Jokić je posebno dominirao protekle večeri kada je reč o asistencijama. Imao je taj luksuz da nije ni morao da ulazi na teren u poslednjoj četvrtini, pa je tako ostao na dabl-dabl učinku od 21 poena i deset asistencija uz šest skokova.

Ali, Melounov i Jokićev tim sada očekuje serija od četiri gostovanja, koja kreće od ponedeljka kada idu na noge upravo San Antoniju, koji ove sezone ima dosta problema, što se pokazalo i u ovom meču.

Zato će biti interesantno videti kako će Denver odigrati defanzivu u Teksasu, što je jedna od bolnih tačaka koje je apostrofirao nedavno Majkl Meloun.

"Ponekad jednostavno morate da gledate unapred i idete dalje", dodao je Meloun.

Uz sjajnog Jokića, sve boljeg Mareja i raspucanog Hajlenda, Denver ima čemu da se nada makar u tom ofanzivnom delu.

Ipak i dalje se postavlja pitanje učinka igrača koji uglavnom ulaze sa klupe.

"Bilo je teško jer se stalno ponavljalo, 'druga postava nije kostantna'. Uzvratiću pitanjem, da li smo uopšte imali konstantnu drugu postavu?", poručio je trener Nagetsa posle meča sa Sparsima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve