Nova vest
Košarka

Utorak, 01.11.2022.

11:31

Prvi pik izabrao – igraće za "azure"

Košarkaš Orlanda Paolo Bankero izjavio je da će nastupati za selekciju Italije.

Izvor:

Autor:

Prvi pik izabrao – igraće za
Foto: Profimedia

Prvi pik na ovosezonskom draftu je sjajno započeo karijeru u NBA ligi i po meču beleži 22,7 poena, 7,6 skokova i 3,9 asistencija, a od leta 2020. godine poseduje italijanski pasoš.

"Kada mi je bilo 16 godina, ljudi iz Košarkaške asocijacije Italije su kontaktirali s mojim ocem i pitali ga: ’Ima li italijanske korene? Može li da dobije državljanstvo?’ Moj tata je odgovorio potvrdno i ceo proces je počeo – leteo sam više puta do San Franciska, do italijanske ambasade, i na kraju sam dobio pasoš. Planiram da igram za reprezentaciju Italije, ali nisam siguran kada. Još nisam bio u Italiji, ali luda je količina ljubavi koju dobijam odatle. Ludo. Jedva čekam da odem u Italiju““, rekao je Bankero.

Objasnio je i odakle potiče.

"Italijan sam sa tatine strane. Moj čukundeda je rođen u Italiji, odselio se u Sijetl i tamo je izgradio porodicu. Moj pradeda i deda su iz Sijetla sa italijnanskim korenima… Dok sam odrastao, pitao sam se zašto se zovem Paolo Bankero, bilo je drugačije od ostale dece. Otac mi se zove Mario, stričevi su Anđelo i Armando, brat Đulio… Kada sam malo porastao, otac mi je sve objasnio“, zaključio je Bankero,

Podsetimo, Bankero će tako krenuti putem Nika Meniona (rođen u Sijeni) koji je kao član Golden Stejta doneo odluku da igra za Italiju iako je veći deo detinjstva proveo u Solt Lejk Sitiju i Finiksu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve