Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 31.10.2022.

21:12

Filadelfija kršila pravila – NBA im oduzela dva pika

NBA liga donela je odluku da Filadelfija 76ersima oduzme dva pika na narednim draftovima.

Izvor: LN

Autor: LN

Filadelfija kršila pravila – NBA im oduzela dva pika
Foto: Profimedia

Filadelfija neće moći da računa na pikove druge runde 2023. i 2024. godine.

Razlog je to što su pregovarali sa igračima pre početka prelaznog roka NBA lige, što prema pravilima nije dozvoljeno, iako praktično sve franšize to praktikuju.

76ersi su u saopštenju naveli da su potpuno sarađivali sa istragom NBA i da mirno prihvataju odluku.

NBA je objavila da nije bilo ničeg spornog u odluci Džejmsa Hardena da potpiše ugovor za 15 miliona dolara manji od mogućeg ovog leta zbog, kako je naveo, feliksibilnosti ekipe i dovođenja što boljeg rostera.

Problem je nastao zbog preuranjenih pregovora sa Danuelom Hausom i Pi Džejom Takerom.

NBA liga i Unija igrača će pred potpisivanje novog ugovora između lige i igrača razmatrati kazne za pregovaranje sa košarkašima tokom nedozvoljenog perioda, što je praksa koju je izuzetno teško konstantno nadgledati i pravično sankcionisati, a praktično nemoguće eliminisati.

U saopštenju lige dodaje se i da istraga o potencijalnom kršenju pravila Njujork Niksa prilikom potpisivanja ugovora sa plejmejkerom Džejlenom Bransonom, koji je prošlu sezonu proveo u Dalasu, i dalje u toku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve