Nova vest
Košarka

Sreda, 26.10.2022.

08:00

Prva pobeda Pokuševskog, Dončić tragičar u debaklu VIDEO

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski i njegova Oklahoma upisali su prvi ovosezonski trijumf, dok su Luka Dončić i Dalas zabeležili debakl protiv Pelikansa.

Izvor: LN

Autor: LN

Prva pobeda Pokuševskog, Dončić tragičar u debaklu VIDEO
AP Photo/Garett Fisbeck

Košarkaši Oklahome pobedili su Los Anđeles Kliperse sa 108:94 i tako su došli do prvog trijumfa ove sezone u NBA ligi.

Domaća ekipa je pitanje pobednika rešila serijom 21:0 u trećoj četvrtini, nakon čega su poveli sa 74:48.

Za Kliperse nisu igrali Kavaj Lenard zbog povrede kolena, Pol Džordž zbog bolesti, a iz ličnih razloga meč je propustio Markus Moris.

Najbolji učinak u ekipi Oklahome imao je Šej Gildžes-Aleksander sa 33 poena i osam asistencija, Trej Men je dodao 25 poena, dok je Eron Vigins zabeležio dabl-dabl sa 11 poena i 10 skokova.

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski je u pobedi svog tima postigao šest poena (2/7), uz četiri skoka, dve asistencije i jednu ukradenu loptu.

Luk Kenard je bio najefikasniji u Klipersima sa 15 poena, Džon Vol je upisao 12 poena, a dabl-dabl učinak je ostvario hrvatski igrač Ivica Zubac sa 10 poena i 14 skokova. U poraženoj ekipi 10 poena je zabeležio i Robert Kovington.

Klipersi sada imaju polovičan učinak posle četiri meča, dok je Oklahoma upisala prvu pobedu posle četiri utakmice.

Nju Orleans je na svom terenu savladao Dalas sa 113:111, uprkos tome što je bio "osakaćen" neigranjem Zajona Vilijamsona i Brendona Ingrama, dva najbolja strelca i verovatno igrača ekipe, ali i mladog Herberta Džounsa.

U završnici meča šut za tri poena i pobedu gostiju promašio je Luka Dončić.

Trej Marfi treći je za Nju Orleans postigao 22 poena, Nadži Maršal je upisao 15 poena, dok je dabl-dabl zabeležio Si Džej Mekalum sa 14 poena i 11 asistencija. U pobedi svog tima 14 poena je dodao i Devonte Grejem.

Dončić je bio bolji od ostalih u ekipi iz Teksasa sa 37 poena, 11 skokova i sedam asistencija, Spenser Dinvidi je postigao 24, a Kristijan Vud 23 poena.

Nju Orleans je došao do treće pobede iz četiri meča, dok je Dalas posle tri utakmice ostao na jednoj pobedi.

NBA rezultati, utorak na sredu
Vašington – Detroit 120:99
Nju Orealns – Dalas 113:111
Oklahoma – Klipers 108:94
Finiks – Golden Stejt 134:105

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve