Nova vest
Košarka

Sreda, 19.10.2022.

12:30

Jedva sprečena tuča Embida i Smarta: "Pokušao je da mi slomi ruku" VIDEO

Košarkaši Boston Seltiksa i Filadelfija 76ersa otvorili su NBA sezonu, a pobedu je odneo tim Bostona rezultatom 126:117.

Izvor: SS

Autor: SS

Jedva sprečena tuča Embida i Smarta:
Foto: Profimedia

Meč je obeležila i gotovo tuča dvojice igrača, Markusa Smarta u zelenom dresu i Džoela Embida ispred 76ersa.

Oni imaju istoriju međusobnog koškanja još od 2019. godine kada je Smart, ljutit zbog Embidovog lakta u bloku, sa leđa i obe ruke gurnuo centra Filadelfije na parket.

I sada su, kao i tada, saigrači morali da ih razdvajaju, a ovog puta je Smart dobio tehničku grešku nakon što se našao na parketu.

"Išao sam na skok, to je deo igre. Išao sam da ukradem loptu, i to je deo igre. Sudija je dosudio prekršaj. Prestao sam da igram, a moja je ruka zapela u njegovoj i on je pokušao da je slomi. A ja sam taj koji je kažnjen tehničkom greškom? Svi ste mogli da vidite šta se dogodilo", rekao je Smart, pa nastavio:

"Ne moram dalje o tome da govorim. Budem li pričao, verovatno će me kazniti i suspendovati na tri ili četiri utakmice. Ali ne shvatam da sam samo ja kažnjen tehničkom greškom. Branim najboljeg defanzivnogigrača sezone, a evo kakav on tretman ima. Mogao sam da mu razbijem glavu, ali nisam to uradio. To je ta zrelost koju sad imamo. Idemo dalje. Kontrolišemo samo ono što možemo da kontrolišemo", rekao je Smart.

Smart je utakmicu završio sa 14 poena i sedam asistencija za pobedničku ekipu.

Embid je za 76erse ubacio 26, uz 15 uhvaćenih lopti i pet asistencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve