Nova vest
Košarka

Utorak, 18.10.2022.

08:35

Otkriveni detalji – ugovor kakav nikada niste videli VIDEO

Noć pred početak NBA lige dobili smo informacije da dosta igrača nije dobilo produženje saradnje sezonu pre isteka ugovora, dok je viđeno i nešto čudno.

Izvor: LN

Autor: LN

Otkriveni detalji – ugovor kakav nikada niste videli VIDEO
Foto: Profimedia

Iako je to obično praksa za gotovo sve igrače koji vrede, to ove godine nije slučaj.

Nedugo nakon što su Šems Čaranija i Adrijan Vojnarovski objavili da je Kevin Porter dobio novi ugovor od Hjuston Roketsa, saznali smo bizarne detalje.

Iako je Porter potpisao četvorogodišnji ugovor vredan 82,5 miliona dolara, od toga će mu biti garantovano svega 15,9 miliona iz prve godine.

To znači da će sav preostali novac koji bi trebalo da sleduje biti uslovljen njegovim ponašanjem, bonusima i/ili raznim drugim stvarima.

Glavni razlog za to je Porterova prošlost i neprikladno ponašanje koje je u nekoliko navrata demonstrirao, najpre u Klivlendu koji ga je, uprkos velikom talentu, "šutnuo" u Roketse bez adekvatne nadknade.

Informacije su krenule da pristižu i potom smo saznali da je krilni košarkaš Nasir Litl dogovorio produžetak saradnje sa Portland Trejlblejzersima – 28 miliona $ na četiri godine, odnosno 7 miliona godišnje.

Iskusni bek Kemba Voker dobio je šut kartu iz Detroit Pistonsa, baš kao i Džo Vajzkemp iz San Antonio Sparsa.

Fakundo Kampaco, kako smo već pisali, uskoro će ozvaničiti ostanak u NBA i ugovor sa Dončićevim Dalas Maveriksima.

A, što se tiče onih koji neće dobiti ugovore...

Vašington nije dogovorio produžetak sa Ruijem Hačiumurom i on će narednog leta postati ograničeno slobodni agent, što znači da će svaka ekipa tada moći da mu ponudi kakav god ugovor želi, ali će Vizardsi imati pravo da izjednače.

Isto su prošli Kem Džonson (Finiks), Pi Džej Vašington (Šarlot) i Grent Vilijams (Boston).

Diandre Hanter, krilo Atlante, za razliku od njih može da se pohvali četvorogodišnjim ugovorom vrednim 95 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve