Nova vest
Košarka

Sreda, 12.10.2022.

19:50

Bivša zvezda Evrolige u NBA, drugoj preti otkaz

Doskorašnji košarkaš Fenerbahčea Pieria Henri novi je član Hjuston Roketsa.

Izvor: B92

Autor:B92

Bivša zvezda Evrolige u NBA, drugoj preti otkaz
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Iskusni košarkaš je ovog leta napustio Tursku u poteri za mestom u NBA ligi i tokom Letnje lige je branio boje Vašington Vizardsa za koje je beležio 2,5 poena, 3,8 asistencija i 1,8 skok po meču na četiri odigrana susreta za 14,7 minuta na parketu u proseku.

Da li ćemo ga i gledati u dresu tima iz Teksasa ili u njihovoj filijali u "Džej" ligi Rio Grande Vali Vajpersima – ostaje da se vidi.

Prava na njega u Evropi u svakom slučaju pripadaju ekipi Dimitrisa Itudisa.

Henri je u prethodne tri godine postao jedan od boljih igrača u Evroligi braneći boje Baskonije i pomenutog Fenerbahčea.

U tom periodu je na 87 utakmica u proseku beležio 8,9 poena, 5,2 asistencija i 3,2 skoka uz 1,7 ukradenih lopti po meču i tako se istakao kao solidan igrač na oba kraja parketa.

Sa druge strane, svoje mesto u NBA, tačnije ekipi Dalas Maveriska, bi mogao da izgubi Tajler Dorsi.

Grčki košarkaš je takođe ovog leta stigao u Teksas nakon učešća na Fajnal-foru sa Olimpijakosom i ne tako uspešnog Evropskog prvenstva sa "Helenima".

On je sa Dalasom potpisao dvosmerni ugovor i pred njim su dve opcije ukoliko ga označe kao suvišnog. Mogao bi da ostane u "Džej" ligi i čeka svoju šansu ili da se vrati u Evropu.

Naglašeno je da njegova situacija nije izazvana potencijalnm dolaskom Fakunda Kampaca koji bi trebalo da potpiše regularni ugovor sa Maveriskima i tako zauzeme poslednje mesto u rosteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve