Nova vest
Košarka

Subota, 04.06.2022.

08:00

Denverovo sve ili ništa – prvi cilj Jokić

Vlasnik Denvera Džoš Kroenke govorio je o planovima kluba u predstojećem periodu.

Izvor:

Autor:

Denverovo sve ili ništa – prvi cilj Jokić
Foto: Profimedia

Posle odlaska Tima Konelija u Minesotu, Nagetsi će sa generalnim menadžerom Kelvinom Butom da uđu u proces koji će ih dovesti do šampionata ili praktično rasformiranja tima.

"Ulazimo u novu fazu ove organizacije i sa ovim timom je to tako. Ovo je prvi put da je to neko rekao", poručio je Kroenke.

Krajnji ishod će umnogome zavisiti od povratka Džamala Mareja i Majkla Portera juniora, koji bi trebalo da pripomognu Nikoli Jokiću koji je sam predvodio ekipu do 48 pobeda i plej-ofa u prošloj (još uvek aktuelnoj) sezoni.

"Imamo dvostrukog MVP-ja, dvojicu Ol-star potencijal igrača koji se vraćaju sa povrede. Mislim da je u tom smislu organizacija pred izazovom sa kojim se ranije nije suočavala.To me uzbuđuje, ali i donosi mnogo pritiska. Više nismo autsajderi. Kada pokažemo šta umemo, meta će biti iscrtana na našim leđima", izjavio je sin Stena Kroenkea koji je dodao da je otac vlasnik i da je njegov zadatak da nešto ne uprska u vođenju kluba iz dana u dan.

Osvrnuo se i na greške te izjavio da je odlazak Konelija jedna od onih situacija koje bi mogao da uradi ispočetka, dok je za Majkla Portera rekao da problem nije njegov ugovor već povrede, iako teško da ta dva možemo razdvojiti. Naročito kada znamo da je Porter dobio petogodišnji ugovor vredan 172 miliona dolara pred sezonu.

Kroenke je bio i jedan od članova posade koja je nedavno otputovala u Sombor kako bi uručila MVP trofej Nikoli Jokiću, te je jedna od tema bila i produžetak saradnje sa srpskim centrom. Istakao je da planira da mu ponudi supermaks ugovor, a vrednost produžetka saradnje se procenjuje na 241 milion dolara – najveća suma u istoriji NBA.

Najavio je i izgradnju novog trening centra u Koloradu. Napokon, jer Nagetsi imaju ubedljivo najgore uslove za trening u celoj ligi. Štaviše, pojedini koledži su ispred njih po tom parametru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve