Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 23.05.2022.

10:45

Redži Bulok šampion socijalne pravde

Bek Dalas Maveriksa Redži Bulok dobio je nagradu šampiona socijalne pravde "Karim Abdul-Džabar" za 2022.

Izvor: B92

Autor:B92

Redži Bulok šampion socijalne pravde
Foto: Ljubaznošæu NBA

Godišnja nagrada odaje priznanje NBA igraču za zalaganje za društvenu pravdu i podržavanje NBA vrednosti: jednakosti, poštovanja i inkluzije.

Bulok je odabran iz grupe od pet finalista zbog posvećenosti ostvarivanju socijalne pravde i unapređenju životne misije velikog Karima Abdul-Džabara da angažuje, osnaži i podstakne jednakost za pojedince i grupe koji su istorijski marginalizovani, ili su sistemski u nepovoljnom položaju, posebno unutar LGBTQ+ zajednice.

Pošto je njegova sestra, Mia Henderson – transrodna žena – ubijena 2014. godine, Bulok se posvetio negovanju njenog nasleđa i borbi za povećanu vidljivost i prihvatanje LGBTQ+ zajednice.

Kada se pridružio Maveriksima uoči sezone 2021/2022, Bulok se odmah povezao sa organizacijama koje se bore za ljudska prava iz oblasti oko Dalasa (Abounding Prosperity, Dallas Southern Pride, House of Rebirth, The Black-Tie Dinner, the Resource Center i the Muhlashia Booker Foundation) i aktivno podržava njihov rad.

"Svi smo jedno, i verujem da ljubav leži u svačijem srcu"
, rekao je Bulok, "Za mene kao sportistu je od neverovatng značaja što podržavam trans i LGBTQ+ zajednicu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve