Nova vest
Košarka

Četvrtak, 12.05.2022.

18:00

"Gubim strpljenje" – Lejkersi trejduju Lebrona, Vestbruk ostaje?

Sledi burno leto za Los Anđeles Lejkerse, a prema trenutnim najavama iz NBA kuloara u čuvenoj franšizi nikome ugovor nije garantovan.

Izvor: SN

Autor: SN

Foto: Profimedia

Los Anđeles Lejkersi su pred početak sezone važili za jedne od favorita za osvajanje šampionske titule, a na kraju regularnog dela nisu ni ušli u plej-of.

Mnogi su napadali Lebrona Džejmsa da je više mislio na svoju statistiku, a manje na tim, dok su ga drugi branili i krivicu svalili na povrede.

Kao što to obično ide, ceh je platio trener i Frenk Vogel je dobio otkaz. Već se uveliko priča o njegovom nasledniku i navedeno je da će živa legenda Fil Džekson biti taj koji će im pomoći u izboru istog.

Vlasnika Lejkersa Džini Bas, ćerka legendarnog Dr Džerija Basa, kaže da joj nestaje strpljenja.

"Gubim strpljenje jer smo po potrošenom novcu na plate bili četvrti tim u ligi. Kada izdvojiš toliko novca, očekuješ rezultate, očekuješ da odeš daleko u plej-ofu. Tako da, zabolelo me je što smo završili sezonu na ovakav način i što nismo dobili ono što smo tražili. Uopšte nisam srećna zbog toga", rekla je Džini Bas.

Lejkersi su sa zdravim Entonijem Dejvisom i Lebronom Džejmsom 2020. godine osvojili titulu, prošle sezone su ispali u prvoj rundi, a ove nisu ni ušli u plej-of sa samo 33 pobede.

Čuveni kolumnista Los Anđeles Tajmsa Bil Plaške rekao je da Fil Džekson ima velike planove oko novog trenera, ali i da je doneo odluku oko glavnog igrača ekipe, odnosno da li će otići Lebron Džejms i Rasel Vestbruk.

"Fil Džekson bi voleo da trejduje Lebrona Džejmsa. Čuo sam da se to priča u Los Anđelesu, ali nemam sagovornika da potvrdim ovu priču. Ono što znam je da bi Fil Džekson želeo da Lejkersi zadrže Rasela Vestbruka i da grade tim u tom smeru",
rekao je Plaške na Radiju Foks.

Džini Bas se i ovoga dotakla:

"Kada pričamo o košarkaškim stvarima i donošenju odluke, imam potpuno poverenje u naš front ofis i generalnog menadžera Roba Pelinku. On je vrlo pametna osoba, izuzetan je strateg i sve što radi je sa ciljem i planom i u to je uložio mnogo truda", rekla je Džini Bas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve