Nova vest
Košarka

Subota, 30.04.2022.

08:25

Poznati svi parovi druge runde plej-ofa

Pobedom Memfisa protiv Minestoe kompletiran je "kostur" druge runde plej-ofa NBA lige.

Izvor:

Autor:

Poznati svi parovi druge runde plej-ofa
Foto: Profimedia

Grizlisi će u narednoj rundi igrati sa Golden Stejt Voriorsima koji su u pet utakmica bili bolji od Denver Nagetsa za koje nastupa srpski centar Nikola Jokić.

U drugom polufinalnom paru Zapadne konferencije na megdan prošlogodišnjem finalisti ekipi Finiks Sansa će Dalas Maveriski koje predvodi slovenački košarkaš Luka Dončić.

Obe ekipe su bile na iskušenju u prvoj rundi, Sansi su eliminisali Nju Orleans Pelikanse koji su još od "Ol-Star" pauze jedna od najboljih ekipa u NBA ligi. Sa druge strane Maveriksi su u šest utakmica, kao i tim iz Arizone, slavili protiv Jute u duelu koji nije imao izrazitog favorita.

Na drugoj strani države, Boston, verovatno ekipa koja je najviše pokazala ove sezone u plej-ofu će nakon "metle" Bruklinu igrati sa prošlogodišnjim šampionima Milvoki Baksima u onome što će sigurno biti derbi runde dosadašnjeg dela postsezone.

Drugi par će označiti povratak Džimija Batlera u Filadelfiju, kada se njegov Majami suoči sa Siksersima koji makar u prvom meču neće moći da računaju na prvu zvezdu ekipe Džoela Embida.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve