Nova vest
Košarka

Subota, 23.04.2022.

08:32

Bogdan ušao u istoriju Atlante VIDEO

Iako je Tre Jang pokupio sve lovorike pogođenim "flouterom" za pobedu protiv Majamija, srpski košarkaš Bogdan Bogdanović takođe je imao velikog udela u pobedi.

Izvor: SS

Autor: SS

Bogdan ušao u istoriju Atlante VIDEO
Foto: Profimedia

Hoksi su na domaćem parketu slavili trijumf rezultatom 111:110 u triler završnici i smanjili rezultat u seriji na 2-1.

Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović pružio je odličnju partiju i za 32 minuta postigao je 18 poena, uz osam skokova i šest asistencija.

Pogodio je četiri trojke i time ušao u istoriju Atlante.

Nakon što je i u prethodnom meču postigao pet trojki, on je prvi igrač sa klupe koji je u dve vezane plej-of utakmice Hoksa postigao četiri ili više trojki.

Takođe, on je se priključio Majku Bibiju, Mukiju Blajloku, Polu Milsapu i Treju Jangu kao još jedan važan igrač Atlante još od 1997. godine koji je u plej-ofu upisao šest asistencija samo u prvom poluvremenu.

Posle meča bio je oduševljen publikom sa kojom je ostvario fenomenalnu konekciju.

"Sve ove male akcije, blokovi, ukradene lopte, defanzivni skokovi i, takođe, trojke. Osećam kad god se podignem na šut za tri poena, ova publika poludi i da mi energiju. Daje mi dodatnu snagu i to se prenosi na ceo tim. Pogotovo kada pogodim trojku, volim ovo mesto, volim kako publika reaguje. Mislim da svi to vole", rekao je Bogdanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve