Nova vest
Košarka

Subota, 23.04.2022.

08:00

Odličan meč Bogdanovića – Atlanta dobila triler završnicu! VIDEO

Košarkaši Atlante smanjili su na 2-1 u pobedama u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Istočne konferencije NBA lige protiv Majamija,

Izvor: SS

Autor: SS

Odličan meč Bogdanovića – Atlanta dobila triler završnicu! VIDEO
Foto: Profimedia

Hoksi su na domaćem parketu slavili trijumf rezultatom 111:110 u triler završnici koju je "flouterom" rešio Trej Janga četiri sekunde pre kraja.

Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović pružio je odličnju partiju i za 32 minuta postigao je 18 poena, uz osam skokova i šest asistencija.

Jang je bio najefikasniji sa 24 postignuta poena, uz pogođen šut za pobedu na 4,4 sekunde pre kraja.

Kod Majamija Tajler Hiro je postigao 24 poena, a četiri manje ubacio je Džimi Batler.

Jang je ovog puta bio mnogo bolji nego u prve dve utakmice u seriji, ali je možda i ključna uloga bila Bogdana Bogdanovića koji je držao Atlantu u igri dok je bila u minusu.

U jednom trenutku je pogodio trojku sa osam metara i to proslavio sa isplaženim jezikom dok je na tribinama bila erupcija oduševljenja.

Sa druge strane, Džimi Batler, junak prethodnih mečeva za Majami, promašio je poludistancu na 12 sekundi kraja koja je možda mogla da prelomi meč.

Prethodno, Majamiju nije bilo dovoljno ni +16 (84:68) da bi sačuvao pobedu i poveo sa 3-0 u seriji.

Ovako, rezultat je smanjen na 2-1, sledeći meč Atlanta opet igra pred svojim navijačima, u noći između nedelje i ponedeljka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve