Nova vest
Košarka

Sreda, 20.10.2021.

13:00

Divac ga birao pre Dončića, sada je ispao iz rotacije: "To nije normalno"

Krilni centar Sakramento Kingsa Marvin Begli izostavljen je iz rotacije, zbog čega je njegov agent Džef Švorc žestoko kritikovao Kingse.

Izvor:

Autor:

Divac ga birao pre Dončića, sada je ispao iz rotacije:
EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKI SHUTTERSTOCK OUT

Kingsi će ove godite igrati sa niskim petorkama, pošto će Luk Volton u prvoj petorci koristiti trojicu bekova i za Beglija nema mesta u rotaciji, pošto prednost u odnosu na njega na poziciji četiri ima Harison Barns, a na poziciji pet Rišon Holms.

Volton će koristiti Foksa i Haliburtona kao glavni bekovski tandem, Badi Hild će igrati trojku, a sada minute na poziciji beka mora da dobije i Devon Mičel, kog su birali na draftu ove godine.

Na Beglija neće računati ove sezone, što je i nekako šokantno, s obzirom da je 2018. godine bio drugi pik na draftu, kada ga je tadašnji generalni menadžer Vlade Divac birao pre Luke Dončića.

Begli je prošle sezone povredio ručni zglob i propustio većinu utakmicu, odigrao je samo 43 utakmice za Kingse, 42 kao starter.

Do sada je propustio 116 utakmica za tri sezone i jasno je da nije zalog za budućnost i da su Kingsi odustali od njega.

Kada je saopšteno da je ispao iz rotacije, njegov agent Džef Švorc izdao je saopštenje, iako se ne pojavljuje često u javnosti i nikada nije izdavao saopštenja. Trenutno zastupa veliki broj igrača, koji imaju ukupnu zaradu 450 miliona dolara.

"Sakramento je saopštio Begliju da nije u rotaciji za prvu utakmicu sezone protiv Portlanda što nije normalno. Jasno da nemaju plan za njega i da on nije budućnost ovog tima, a ipak su odbili da ga trejduju jer mu je vrednost opala. I pored toga odlučili su da ne igra, iako se to kosi sa pričom o njegovoj vrednosti, koja ne može da poraste ako ne igra", stoji u saopštenju.

Agent nije smeo da javno zatraži trejd svog klijenta jer bi onda dobio kaznu, ali svima je jasno o čemu se ovde radi.

Po svemu sudeći, Kingsi će ga trejdovati, ali pitanje je za šta – bekovi i krila im nisu potrebni jer su tu "pretrpani", dok im nisu potrebni ni visoki igrači jer će igrati sa niskim petorkama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve