NBA Fantasy liga – pravila igre

Volite NBA ligu, mislite da dobro poznajete dešavanja? Pokažite nam koliko znate i igrajte se sa nama dok pratimo najbolju košarku na svetu.

Izvor: B92
Podeli

Priključite se B92.net ligi na NBA Fantasy

Kod je 805b419173

Ove sezone uz specijal vam donosimo vam priliku i da se zajedno nadmećemo i pokažemo koliko dobro znamo NBA ligu.

Priključite se B92.net ligi na NBA Fantasy i dodatno "začinite" praćenje nove spektakularne sezone.

Mi vam donosimo pravila igre, korak po korak.

Za početak, ukratko:

Napravite nalog i prijavite se na NBA Fantasy. Imate budžet od 100 miliona da izaberete 7 (sedam) igrača – po jednog pleja, beka, nisko krilo, krilnog centra i centra uz dva "fleksa" (bilo koja pozicija).

Kada okupite tim, birate jednu Zvezdu koja donosi dvostruke poene (poput kapitena na PL fantazi). Tokom sezone imate i dva "bonusa": MVP – omogućava jednom igraču trostruko više poena (može da se koristi dva puta u sezoni); Wildcard – možete da napravite do 15 izmena besplatno (može 2x u sezoni)

Možete odabrati do tri različita NBA Fantazi tima kojima ćete upravljati tokom cele sezone.

Kada napravite timove uđite u B92.net ligu. Kod je 805b419173

Tabela bodovanja
Poeni +1
Asistencija +1,5
Skok +1,2
Ukradena lopta +3
Izgubljena lopta -1
Blokada +3

Timovi

Imate početni budžet od 100 miliona dolara koji ćete potrošiti na svoj tim od 7 NBA igrača kojima upravljate tokom cele sezone.

Vaši timovi će osvajati bodove na osnovu učinka vaših izabranih igrača u stvarnim NBA utakmicama – svih 7 vaših igrača osvajaju poene svake nedelje igre. Nema ograničenja koliko igrača možete izabrati iz bilo kog NBA tima.

U tim možete uneti onoliko promena koliko želite pre početka sezone. To je poslednja sačuvana verzija vašeg tima svake nedelje koja ulazi u sve lige kojima ste se pridružili.

U početku imate budžet od 100 miliona dolara koji ćete potrošiti na svoje igrače. Kako vaši igrači povećavaju ili smanjuju cenu tokom sezone, ove promene cena odražavaju se na vašu ukupnu vrednost, koja je zbir vrednosti vašeg tima i preostalog budžeta.

Ako vrednost jednog od vaših igrača poraste, možete zaključati to povećanje cene tako što ćete ga ukloniti iz svog tima kako biste imali više budžeta na raspolaganju za potrošnju na druge igrače.

Kao takav, vaš raspoloživi budžet i raspoloživi budžeti drugih igrača u NBA Fantaziju mogu biti veći ili manji od 100 miliona dolara kako sezona napreduje.

Možete odabrati do tri različita NBA Fantazi tima kojima ćete upravljati tokom cele sezone.

Pridruživanje ligama

Lige omogućavaju grupama ljudi da uđu jedni protiv drugih u svoje NBA Fantazi timove i da se takmiče za prvo mesto na tabeli lige.

Lige mogu trajati od dve nedelje do cele sezone. Vaš tim 1 se automatski uključuje u Globalnu ligu, kao i u ligu vaše matične zemlje i ligu vašeg omiljenog NBA tima – samo vaš "Tim 1" može da se unese u ove lige.

U predvorju liga možete se pridružiti onoliko javnih liga koliko želite.

Takođe možete da kreirate i ulazite u lige sa svojim prijateljima – to mogu biti jednokratne (jedan tim po korisniku), dvostruke (do dva tima po korisniku) ili trostruke (do tri tima po korisniku) lige.

Ove lige mogu biti privatne ili javne i mogu im se lako pridružiti prijatelji putem jedinstvenog koda za svaku ligu.

Pozicije

Svakom igraču je dodeljena pozicija – plejmejker, bek šuter, nisko krilo, krilni centar i centar.

Pored odabira jednog igrača sa svake od ovih pet postavljenih pozicija, imate i dve fleksibilne pozicije na kojima možete izabrati dva dodatna igrača sa bilo koje pozicije, dajući vam ukupno sedam NBA igrača u svom timu.

Pozicija dodeljena svakom igraču može biti podložna promeni na osnovu trendova u igri.

Upravljanje timovima

Pre početka sezone možete uneti onoliko promena u svoje timove koliko želite.

Kada sezona počne, dobijate "Banku za izmene" (Subs Bank) kako je niže opisano za upravljanje timom svake nedelje igre.

Takođe dobijate dva "džokera" po sezoni kako je dole opisano.

Subs Bank

Subs banka vam omogućava da izvršite do 7 izmena u svom timu svake nedelje igre pre vremena za zaključavanje tima.

Prve tri zamene svake nedelje igre su besplatne, uz dodatne zamene za koje je predviđena kazna od -50 poena po zameni. Svaki put kada sačuvate zamenu tima, vaša Subs banka se smanjuje za jednu.

Možete izvršiti samo onoliko zamena u svom timu koliko vaša Subs banka dozvoljava pre vremena zaključavanja tima. Nekorišćene zamene ne prenose se na sledeću nedelju igre.

S obzirom da se cene neprestano menjaju zbog dinamičkog određivanja cena, možete koristiti svoju Subs banku da povećate svoj budžet iznad 100 miliona dolara, tako da ćete sa odmakom sezone moći priuštiti bolje igrače koji osvajaju više poena.

Star Player

Morate da izaberete jednog igrača po timu koji će vam biti zvezda svake nedelje igre - ovaj igrač će osvojiti dvostruko više poena.

Vaš "Star Player" može biti različit igrač svake nedelje igre, ali mora biti izabran pre nego što sačuvate svoj tim.

Možete promeniti Star Playera svake nedelje igre bez kazne jer se promene Star Playera ne računaju kao zamena.

Ako vaš Star Player završi sa negativnim poenima, njegov negativan rezultat će se udvostručiti: -2 boda će postati -4 boda.

MVP

Najvredniji igrač (MVP) je pojačivač koji množi bodove koje je izabrani igrač osvojio 3 puta. Osim vašeg Star Playera, bilo koji igrač u vašem timu može biti izabran za vašeg MVP-ja.

Dobijate dve MVP igre po sezoni – jednu pre All-Star pauze i jednu posle. Ako ne iskoristite svoju prvu MVP igru pre All-Star pauze, ona se neće zadržati posle pauze. Jednom kada se odigraju vaši MVP-jevi, ne možete ih ponovo koristiti do kraja sezone.

Ako vaš MVP završi sa negativnim poenima, njegov negativan rezultat će se utrostručiti: -10 bodova će postati -30 bodova.

Wildcard

"Vajldkard" vam omogućava da besplatno izvršite do 15 zamena tokom nedelje igre, što vam omogućava da izvršite potpuno resetovanje tima i da izvršite dodatne zamene kako biste povećali budžet.

Dobijate dve Wildcard igre po sezoni – jednu pre All-Star pauze i jednu posle.

Ako ne iskoristite svoj prvi Wildcard pre All-Star pauze, on se neće zadržati posle pauze. Jednom kada odigrate vaše Wildcarde, više ih nećete moći koristiti do kraja sezone.

Dinamic Pricing

Cene se neprestano menjaju na osnovu učinka i korisnika koji menjaju tim.

Pomoću svoje Subs banke možete povećati budžet iznad 100 miliona dolara dodavanjem i uklanjanjem igrača iz svog tima svake nedelje igre, što vam daje više za potrošnju na druge igrače kako sezona napreduje.

Pošto se cene mogu često menjati, primeniće se cena novopridošlog igrača u vreme kada sačuvate svoj tim, čak i ako se ta cena malo razlikuje od cene koju ste videli na ekranu kada ste prvobitno birali igrača.

Team Lock

Na početku prve NBA utakmice svake nedelje igre svi timovi su zaključani i više se ne mogu vršiti zamene za tu nedelju igre.

Kada dođe do zaključavanja tima, svi fantazi timovi za tu nedelju igre postaju vidljivi za sve korisnike na tabelama lidera.

Sledeća nedelja igre takođe se otvara u vreme zaključavanja tima, tako da možete da nastavite da dodajete i uklanjate igrače iz svojih timova i povećavate svoj raspoloživi budžet za sledeću nedelju igre.

Postava

Dok se timovima upravlja tokom sezone, postave su timovi za jednokratnu upotrebu za ulazak u kratkoročne igre koje se zovu takmičenja (Contests).

Sastavi takođe sadrže 7 NBA igrača za fiksni budžet od 100 miliona dolara, a biraju se iz NBA timova koji igraju u jednom danu do jedne nedelje igre.

Pošto su postave za jednokratnu upotrebu, ne koriste dinamičke cene – sve cene igrača za postave su fiksne.

Takmičenja (Contests)

Dok lige traju od jedne nedelje igre do cele sezone, takmičenje je kraće – od jednog dana do jedne nedelje igre.

Na takmičenja se mogu prijaviti samo postave.

Prednost takmičenja je u tome što se o ishodu odlučuje brzo, pa bez obzira da li ste završili prvi ili poslednji, sledećeg dana na raspolaganju je novo takmičenje.

Bodovanje

Vaši igrači osvajaju bodove na osnovu njihovog učinka u stvarnim NBA utakmicama. Svih 7 igrača osvaja bodove u skladu sa tabelom bodovanja.

Poeni +1
Asistencija +1,5
Skok +1,2
Ukradena lopta +3
Izgubljena lopta -1
Blokada +3

Live Gameday

Sve informacije o NBA igračima ažuriraju se u stvarnom vremenu, tako da možete pratiti ukupne bodove vaših timova i sastava kako teče utakmica.

Tabele sa rezultatima takmičenja ažuriraju se svakog dana po završetku NBA utakmica, tako da možete videti kako stojite protiv svojih prijatelja i javnosti.

Kraj Gameweeka

Rezultati za svaku nedelju igre potvrđuju se ubrzo po završetku svih NBA utakmica.

Tabele sa liderima se zatim ažuriraju tako da možete pratiti učinak protiv svojih prijatelja i šire javnosti.

Odložene i otkazane igre

Ako se NBA utakmica odloži na datum u istoj nedelji igre, bodovi vezani za igru računaće se u istoj nedelji igre.

Ako se NBA utakmica odloži i premesti na drugu nedelju igre, bodovi u vezi sa igrom računaće se u novoj nedelji igre za koju se ponovo zakazuje.

Ako se NBA utakmica otkaže, neće biti bodova u vezi sa otkazanom igrom u NBA Fantaziju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 35 sledeca idi na stranu