Nova vest
Sportovi na vodi

Sreda, 17.08.2022.

18:30

Tinejdžerska senzacija iz BiH najbrža u Evropi VIDEO

Bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar osvojila je zlatnu medalju u disciplini 200 metara delfin na Evropskom prvenstvu koje se održava u Rimu.

Izvor:

Autor:

Tinejdžerska senzacija iz BiH najbrža u Evropi VIDEO
Foto: Profimedia

To je najveći uspeh u karijeri ove 16-godišnje takmičarke, do kog je stigla sa vremenom 2:06.81.

Drugo mesto pripalo je Dankinji Heleni Rosenadal Bah koja je kasnila 0.49 sekundi, a treća je bila Italijanka Ilarija Kusinato koja je imala 0.96 sekundi zaostatka u odnosu na Pudar.

Pudar je nastupala u stazi broj dva i od starta čuvala prvo mesto u finalu u kom je bila ubedljivo najmlađa. Prva sledeća na toj listi je pomenuta danska plivačica i osvajačica srebne medalje kojoj je 19 godina.

Pre ove trke nastupala je i u trkama na 50 i 100 metara gde je u potonjoj osvojila bronzanu medalju. Od ranije ima bronzu sa Svetskog prvenstva na 200 metara delfin osvojenu prošle godine, inače je juniorska šampionka na 50 i 200 metara delfin.

Pred štićenicom trenera Gorana Drahovca je takmičenje na Svetskom juniorskom prvenstvu koje se u Peruu održava od 30. augusta do 4. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve