Nova vest
Sportovi na vodi

Subota, 11.06.2022.

14:33

Marjanović 11. u sprintu drugog dana SK u Celju

Drugog dana takmičenja na Svetskom kupu u spustu na divljim vodama u Celju, veslane su trke kvalifkacija u disciplini sprint.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Marjanović 11. u sprintu drugog dana SK u Celju
Foto: Kajakaški savez Srbije/Nina Jelenc

Marko Marjanović zauzeo je jedanaesto mesto u finalu spusta u disciplini sprint. Marko je u finalu stazu izveslao za 31 sekund i 40 stotinki. Identično vreme izveslao je i Francuz Klemon Monžanel.

Prva dva mesta osvojili su domaći takmičari. Zlato je pripalo Nejcu Znidarčiću (29.86), srebro je osvojio Anže Urankar (29.99), dok se na najniži stepenik postolja popeo Francuz Maksens Baru (30.40).

Elena Petrović i Milica Kostov ponovo su nastupile u kanu dvosedu, i na žalost nisu uspele da ponove uspeh iz trke u disciplini klasik. Elena i Milica u finalu zauzele šesto mesto (61.52), jer ih je u jednoj krivini zanela rečna struja pa su imale nezgodu i udarile u zaštitni nasip. Sva mesta na pobedničkom postolju zauzele su posade iz Francuske: zlato Bezija i Gober (40.80), srebro Valdenatre i Vine (40.95), i bronzu Dupra i Ins (42.49).

Elena Petrović u kajaku, na žalost nije uspela da izbori finale, pošto je u prvoj vožnji zauzela trisedetprvo mesto (47.21), dok je u drugoj vožnji zauzela dvadesetpeto mesto (45.32).

Trećeg dana takmičenja veslaju se ponovo trke u disciplini sprint. Trke počinju u 14 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve