Dobrodošli u B92.net BLOG

I drugog dana pratimo dramu Novaka Đokovića u Melburnu.

Nastavlja se mučenje
Đokoviću pomereno saslušanje.
Novak u Melburnu: Podrška iz Srbije – istraga se proširuje
Novak Đoković provodi drugi dan u hotelu u Melburnu, gde čeka konačnu odluku tamošnjeg suda.

Starsport
Još dvojica "pod lupom"
Istraga se proširuje
Semir Osmanagić, arheolog i Novakov prijatelj
Diskrimnatorski odnos prema njemu gde su ga zadržali, a druge koji su imali istu vizu pustili, pokazuje da ovde nije reè o brizi za Australijance, veæ od obiènom politikanstvu. Meðutim, oni æe sebi napraviti medeveðu uslugu, Novak æe postati simbol za slobodu širom sveta
Nije Novak jedini "na tapetu"?
Svesni smo da postoje još dva lica koja su koristila isto pismo izuzeæa koje je izdao Teniski savez Australije na osnovu njihovog medicinskog izuzeæa zarad putovanja u Australiju. Vršimo ispitivanja u vezi sa tim sluèajevima. Dok istraga traje, neæemo davati dalje komentare
Marin Čilić
Nemam dovoljno informacija o Novakovom sluèaju da mogu nešto konstruktivno da kažem. U svakom sluèaju, neverovatno je da je došlo do ove situacije. I bez obzira kakva je odluka australijske vlade oko ulaska ili neulaska bila ili trebalada bude, naèin na koji se sve odigralo nije u redu ni prema kome, posebno ne prema Novaku
Zamenik premijera Australije Barnabi Džojs
"Ne možete da mislite da ste iznad zakona"
Hrvatski pisac o Đokoviću
"Zaslužio je nogu u gu*icu"
Dešavanja ispred ambasade
Fan "gađao" ambasadu lopticama
"Ejdž" piše o dešavanjima u Beogradu
Novakovi fanovi gađali australijsku ambasadu teniskim lopticama
Kolumnisti se pitaju – da li će mu ovo završiti karijeru?
Potvrđeno za B92.net: Usmeni protest zbog Đokovića
Ambasadoru Australije u Srbiji Danijelu Emeriju danas je u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije iskazan usmeni protest. Usmeni protest iskazan je zbog nedoličnog tretmana kojem je u Melburnu izložen najbolji teniser sveta i državljanin Srbije Novak Đoković.

Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Nemanja Starović izrazio je očekivanje da će ambasador Emeri uložiti lične napore kako bi Đokoviću bilo omogućeno da u smeštaju koji je adekvatan za sportistu njegovog ranga sačeka donošenja sudske odluke o tome da li može da boravi na tlu Australije.

Srbija, prema njegovim rečima, ne želi ni na koji način da utiče na predstojeću odluku australijske sudske vlasti, ali da očekuje da izvršne vlasti te zemlje, u duhu dobrih bilateralnih odnosa Australije i Srbije, a u skladu sa svojim nadležnostima, dozvole Đokoviću da Božić provede u boljem smeštaju.

Starović je naglasio da u srpskoj javnosti postoji snažan utisak da je Đoković protiv svoje volje žrtva političke igre i da je namamljen da doputuje u Australiju kako bi potom bio ponižen.

Državni sekretar Starović je istakao da Novak Đoković nije kriminalac, terorista ili ilegalni migrant, ali da je tako tretiran od strane australijskih vlasti, što izaziva razumljivo ogorčenje njegovih navijača i građana Srbije.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije obratilo se juče i pisanom notom Ministarstvu inostranih poslova i trgovine Australije povodom onemogućavanja Novaku Đokoviću da uđe u zemlju.
Australijski stručnjak za imigraciona pitanja detaljno objasnio
Novakova šansa – postoje tri ključna pitanja
Malo šale nije na odmet
Hrvatski novinar Aleksandar Stanković o Đokoviću
Urednik i voditelj emisije "Nedeljom u 2" na društvenim mrežama napisao je status o Đokoviću: "Vrhunski sportista i kreten. Ima ih dosta, ali ovih dana jedan se baš trudi", napisao je Stanković.
Reagovao je i čuveni američki teniser
* Rodik: Protest na ulici? To nije rešenje

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
"Novak je umoran"
"Umoran je i pod stresom, ne znam da li postoji osoba koja može da opiše kako se oseća. Jedva čekamo da ga puste na slobodu. Ovo ugnjetavanje je prevazišlo svaku meru, a mnogo je i gore nego što pričamo", kaže Đorđe Đoković.
Novi skup za Božić od 15h
Srđan i Đorđe Đoković pozvali su sugrađane da opet podrže Novaka na skupu ispred Skupštine u petak od 15 časova.

Narod poručuje
Ne damo Novaka!
Srđan Đoković ispred Skupštine
"Srbi, i svi ostali slobodarski narodi na svetu, kucnuo je čas da prestanemo da budemo ugnjetavani. Mi smo deo slobodarskog sveta, nas preko sedam milijardi i ne možemo biti zatočenici ovih... Samo ime govori tom njihovom premijeru Skotu Morisonu. Nismo mi ovde da blatimo bilo koga, već da damo podršku našem Noletu. On je srce Srbije, naš ponos i dika. Hoće da ga bace na kolena, e ne može!"

"Nisu bacili ni Srbiju nikada, mada mi nismo nikada otimali ili napadali već se samo branili. Tako se i Novak danas brani, braćo i sestre. Ponosni Novak, naša duša, srce i krv. Ovo je samo početak agonije. Oni hoće da ga drže ne u pritvoru, nego u zatvoru do ponedeljka. Zamislite da do ponedeljka drže najboljeg sportistu sveta u zatvoru".

"Svi smo uz njega, Balkan, daleki i bliski istok, naše majke Srbija i Rusija, Kina, Indija, čitava Afrika... Svi smo uz našeg Noleta i svakog dana će nas biti sve više. Ne osećamo hladnoću već samo pripadnost srpskom, slobodarskom narodu. Novak je naše proviđenje, pokazuje da ništa nije nemoguće kada se stvarno želi. Ljudi, Novak je Srbin, iz Srbije. Odavde, iz Beograda. Hvala vam svima što ste došli".
Đoković se javio iz pritvora
Bog vidi sve
Građani se polako okupljaju ispred Skupštine
Srđan Đoković pozvao je zemljake da pruže podršku Novaku.

Oglasio se i Goran Vesić
Završena je konferencija

Kolike su šanse da Novak zaigra na AO?
U ponedeljak je konačna odluka Federalnog suda.

"Postoje tri izlaza. Jedan je da ga puste i priznaju grešku, da se ponize pred celim svetom zbog propusta, drugi je da ga vrate nazad i podignu prašinu jer su drugi teniseri ušli, a treći je da kažu da su veći od Boga i da ih je briga kako će da se vrati kući. Da pričaju o higijani, zdravlju, a Novak je najzdraviji čovek na svetu. Sve rade suprotno od toga. Nadam se da će sud doneti pravednu odluku", kaže Đorđe Đoković.

Foto: MS/B92.net
"Novak kao Isus"
"Isusa su razapinjali, svašta mu radili i preživeo je. Sada Novaku isto rade, razapinju ga i žele da ga. Sram vas bilo od gu*ice kada obraza nemate", poslao je poruku Australijancima Srđan, citiravši svoju babu Saru.
"Šovinisti iz Australije"
"Šovinistička vlada Australije. Svako ko se drznuo na Novaka znamo kako je prošao. Dogodio se užas. Oni drže u zarobljeništvu našeg Novaka, naš ponos, Novak je Srbija, a Srbija Novak. Skot Morison se drznuo da napadne Novaka, da ga potcene i bace na kolena, a samim tim i našu zemlju", poručio je Srđan Đoković.

Foto: B92.net/MS
Poruka od Novaka
Đorđe Đoković je otkrio i šta mu je brat poslao iz Melburna.

Bog vidi sve, motalna etika kao najveci ideali izdizanje duhovnoh. Moja je blagodet duhovna, a njihova materijalna", preneo je poruku Novaka Đorđu.
"Novak je tretiran kao kriminalac"
"Bio je u sobi, Novak je u prvih 45 minuta komunicirao sa porodicom, a onda mu je naglo oduzet telefon na tri i po sata. Posle je odvezen u aerodromski pritvor… Kada je pala odluka da mu se neće odobriti viza, da postavi novi rekord jer se uvek naglašava da mu je samo to potvrebno da bude najbolji. Otišao je u migrantski smeštaj, u prljavu sobu, bez imovine koja mu je oduzeta prethodno. Tretiran je kao kriminalac", dodao je Đorđe, koji se zahvalio državi i predsedniku Aleksandru Vučiću na podršci i svemu što je urađeno.
Đorđe Đoković
"Najveci sportsko diplomatski skandal u istoriji. Novaj nije prekršio nijedan zakon, sve vreme je bio na vezi sa organizatorima, imao je isti dokument kao neke kolege, ali je jedini dobio zabranu", kaže Đorđe.

Foto:B92/MS
Konferencija Srđana Đokovića kreće

Foto: MS/B92.net
Srđan Đoković vanredno pred novinarima
U restoranu Novak će održati konferenciju za medije.
Zabranjena podrška Đokoviću u Rod Lejver areni!
I to dok je igrao Nadal.
Mural u Beogradu

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
"Brzo ste zaboravili koliko nam je Novak pomogao"
Sve više Australijanaca uz Novaka Đokovića.
L'Ekip i Marka
Nisu svi zaboravili ko je i šta je Novak Đoković
Medvedev o Đokoviću
"Ako je imao izuzeće..."
Troicki se oglasio
Selektor srpske teniske reprezentacije Viktor Troicki rekao je da je odnos Australijanaca prema najboljem teniseru sveta nešto nazapamćeno u istoriji tog sporta.

"Ovo je više od skandala. Ne pamtim da se tako nešto desilo ovakvom šampionu i najboljem sportisti svih vremena. Sve deluje kao da su neke političke igre u pitanju, nešto što nema veze sa sportom. Čisto maltretiranje“, rekao je Troicki za RTS.

On je dodao da je siguran da sve što se dešava neće slomiti Đokovića.

"Verujem da će izdržati šta god da se odluči“, poručio je Troicki.
Srpski as slao poljupce sa prozora VIDEO
Opširnije u posebnoj vesti.
Đokovićev video iz hotelskog karantina
Sa ulica Melburna

EPA-EFE/JAMES ROSS

EPA-EFE/JAMES ROSS
Prva poruka podrške iz Australije
Tamošnji šampion stao uz Novaka Đokovića.
Vučić o Đokoviću: Hajka i iživljavanje
Predsednik Srbije oštro o australijskim političarima.
Jadranka Kosor neprimereno o Novaku
"'Znaš ti ko sam ja' ne prolazi u uređenim zemljama".
Jadranka Kosor neprimereno o Novaku
Demostracije ispred Novakovog hotela
"Oslobodite ih", "Ukinite pritvor"...
Hotel u kome je Đoković u karantinu
Srbi iz Australije uz Novaka

EPA-EFE/JAMES ROSS
Đoković fotografisan FOTO
Opširnije OVDE.
Novaku preti trogodišnja zabrana ulaska u Australiju
"Sve će zavisi od narednih poteza Đokovića".
Prva fotografija Novaka iz Melburna
Đokoviću se produžava boravak u Melburnu
"Isplivale" su informacije sa saslušanja. Poznato i kada će biti presuda.
Đoković neće biti deportovan u četvrtak
Nadal o Đokoviću
"Razumem ljude u Australiji"
Srbi izašli na ulice Melburna
Opširnije u posebnoj vesti.

Možda vas zanima

Podeli: