Srbija - Španija 2:1

Teniska reprezentacija Srbije pobednik je premijer nog izdanja ATP kupa. U velikom finalu u Sidneju pobeđena je Španija rezultatom 2:1.

 Meč: Srbija - Španija 2:1  6:3, 6:4
 
Finale SET GEM
ĐOK/TRO 2 0
BUS/LOP 0 0
To je bilo sve, Srbija je šampion ATP Kupa
Kakav početak godine! Srbija POBEDNIK ATP KUPA!

Izvanredna uvertira za prvi Grend slem sezone gde Novak Đoković brani pehar! Nadajmo se da će nas naši igrači obratovati novim pobedama od 20. januara.
Slavlje, od Sidneja do Beograda!
6:3, 6:4 - KRAJ!!!! SRBIJA JE OSVOJILA ATP KUP!
Odličan početak, as servis Novaka! Potom mservis viner, ritern Karenja Buste završio je u autu. I onda volej Karenjo Buste u autu, tri meč lopte!

Servis viner za kraj!

SRBIJA JE POBEDNIK ATP KUPA! Bravoooo momci!!!!
6:3, 5:4 - Španci ostali u meču, ali Srbija ima servis gem za veliku pobedu!
Posle 30:0, sjajan potez Troickog, prošao je kratkom dijagonalom Karenja Bustu. Onda je Lopes gađao u telo Novaka za 40:15. Novak je riternirao u mrežu, 5:4. Sada Srbija (Novak Đoković) ima servis za trijumf u ATP kupu!
6:3, 5:3 - Odlični servisi Troickog
Viktor je servis vinerom otvorio gem. Nadmudrivanje na mreži dobili su Španci, 15:15.

Ponovo je Viktor raspalio servis po dijagonali, pogodio viner, ali je pogrešio potom iz riterna, 30:30.

Treči servis viner Viktora, ovog puta je servirao po paraleli, potom rutinski bekhend volej Novaka za 5:3. Gem deli Srbiju od pobede i pehara ATP kupa!

(Photo by Cameron Spencer/Getty Images
6:3, 4:3 - Lob Karenjo Buste za kraj gema
Na 30:30, Novakov ritern je završio u mreži, Španija je stigla do 40:30 na servis Karenjo Buste. Španac je lobovao Viktora, pogodio je liniju, 4:3.
6:3, 4:2 - Novak sjajno servirao!
Uzbudljiv gem, džentlmenski potez Novaka na 30:15 da se ne dodeli poen Srbiji, već se ponovi. U takvom trenutku? Svaka čast Novače.

Odigrali su na 40:40 dva odlična poena, poslednji posle odličnog drugog servisa Novaka, Karenjo Busta je poslao lopticu u aut - 4:2!
6:3, 3:2 - Lopes drži Španiju u setu
Nije popustio iskusni Lopez, znao je da moraju da dobiju ovaj gem kako bi ostali u igri. Lako su Španci stekli 40:0.

Dva poena su osvojili Viktor i Novak, ali španski zid je izdržao baražnu vatru i smanjio na 3:2.
6:3, 3:1 - Srbija čuva prednost
Srpski tim čuva prednost brejka. Dobili su još jedan servis gem i sada će pokušati da pritisnu protivnike na servis Lopesa.
6:3, 2:1 - Španci prekinuli seriju Novaka i Viktora
Španci su brzo stigli do 40:0, a onda jedna greška Karenja Buste, loptica u autu, pa potom greška Lopesa, 40:30.

Dobili su Španci naredni poen, smanjili na 2:1. Prvi gem za njih posle niza Viktora i Novaka od 7:0.
6:3, 2:0 - Potvrđen brejk!
Novak je bio na servisu i nije zakazao! Odličan gem našeg dubla, što je najvažnije potvrdili su brejk i vode sa 2:0. Španci deluju nervozno, publika oseća da je obvo velika šansa za Srbiju!
6:3, 1:0 - BREJK! Lopesov poklon, dupla greška!
Sjajno! Ritern Novaka, volej Viktora, recept koji daje rezultat! Tako su došli do dve brejk lopte, a onda je Karenjo Busta volej udarcem neutralisao prvu.

Viktor je slabo uzvratio na servis Lopeza, 30:40, ali onda poklon Lopesa, dupla greška i Srbija ima brejk i na startu drugog seta!
6:3 - Set za Srbiju!
To je to! Još jednom su Troicki i Đoković pokazali da su dobar tim. Sa 1:3 uspeli su da naprave pet gemova u nizu i stignu do seta posle 33 minuta igre - 6:3! Bravo, momci!
5:3 - BREJK! Srbija servira za set
Ritern Novaka, volej Troickog. Odlična kombinacija. Došli su tako do brejka u osmom gemu i sada vode sa 5:3. Publika je na nogama, oseća da je ovo dobra prilika! Novak servira za osvajanje početnog seta.
Dobre vesti iz Adelejda
Čini se da energija iz Sidneja stiže i do Adelejda. Pobeda Đokovića kao da je inspirisala i Lasla Đerea da prođe u drugo kolo. O tome možete čitati OVDE

.
4:3 - Prvo vođstvo Srbije!
Odličan gem Viktora i Novaka, čini se da igraju sve bolje i sigurnije, Španci ne uspevaju da pročitaju dobro njihove namere. Srbija je prvi put u prednosti u ovom meču, vodi sa 4:3.
3:3 - BREJK! Vrh mreže pomogao Srbiji
Sjajan gem za Novaka i Viktora. na kraju, imali smo malo i sreće, vrh mreže je pomogao posle dijegonale koju je odigrao Viktor, promenio je smer lopte i prevario Karenja Bustu. Vraćen je brejk, 3:3.
2:3 - Srbija uzvratila
Siguran gem za Novaka i Viktrora. Nekoliko dobrih poena, čini se da je i Troicki "proradio" na mreži, još je sve otvoreno u prvom setu, zaostatak nije velik.
1:3 - Pablo i Felisijano ne greše
Španci ne popuštaju. Još jedan dobar gem za njih i uspeli su da sačuvaju prednost brejka.
1:2 - Viktor i Novak uzeli prvi gem
Dobar odgovor srpskog dubla na početak Španaca. Smanjili su rezultat na 1:2 i sada moraju da nađu način kako da na servis Karenjo Buste vrate brejk.
0:2 - Španci potvrdili brejk
Lak i ubedljiv gem bez izgubljenog poena za Lopesa i Karenja Bustu. Dobro su počeli za razliku od Novaka i Viktora. Ali tek nas očekuje borba...
0:1 - Španci prave brejk na startu
Počelo je uzbudljivo, Španci su krenuli maksimalno agresivno na servis Đokovića. Uspeli su da odmah naprave brejk, volej Troickog je završio u mreži. Sada je na servisu Felisijano Lopes.
Počeo je meč, srećno Novače i Viktore!
Meč u dublu između Srbije i Španije je počeo, na servisu je Novak Đoković.
Vredme je za dubl, timovi izlaze na teren
Ostao je da se odigra još meč odluke i to u dublu! Igrači su izašli na teren, sledi nekoliko minuta pripreme i zagrevanja, pa će početi meč.
Nadal: ovo je timska odluka
Nadal o odluci da ne igra u dublu:

"Igrao sam mnogo tenisa poslednjih nekoliko dana. Moje kolege su u polufinalu odigrali sjajno, a moj nivo energije je nešto niži nego inače. Igrao sam duge mečeve u polufinalu, četvrtfinalu..Ovo je timska odluka, zato smo imali mnogo uspeha u prošlosti. Imamo poverenje u druge igrače, u Felisijana i Pabla. Podržavaćemo ih, nadam se da će imati uspešan dan", rekao je Rafa.
Rafa odustao, neće igrati u dublu! Na terenu Felisijano Lopes
Ipak promena u dubl timu Španije! Rafael Nadal je odlučio da ne igra i to mesto u dogovoru sa selektorom prepusti servis-volej specijalisti, iskusnom Felisijanu Lopesu koji će igrati u paru sa Pablom Karenjom Bustom.

U timu Srbije, nema promena u odnosu na najavljeno - igraće Đoković i Troicki.
Sledi manja pauza, Novak i Rafa zaslužuju odmor
Očekuje nas pauza od barem pola sata do početka meča odluke u dublu. Đoković i Nadal, koji su prijavljeni i za dubl meč, zaslužili su da se odmore posle odličnog meča koji su prikazali u "Ken Rouzvol" areni.
Šta smo gledali? Neverovatno!
Nestvaran tenis, dva maestra svetskog tenisa priuštili su svima još jedno vrhunsko zadovoljstvo.

Novak je pobedio sa 6:2, 7:6 (4), i sada će odluka o pobedniku premijernog ATP kupa pasti u dublu.
6:2, 7:6 (4) KRAJ! Pobeda Novaka, Srbije je izjednačila!
0:1 - Servis viner Nadala
1:1 - Greška Nadala iz forhenda
1:2 - Dupla servis greška Novaka
2:2 - vrh mreže pomogao Đokoviću
2:3 - bekhend paralela Nadala
3:3 - odličan forhend Novaka
4:3 - 12. as Đokovića
4:4 - mali aut iz bekhenda
5:4 - bekhend paralela Đokovića
6:4 - greška Nadala, aut
7:4 - forhend u mreži
6:2, 6:6 - Imamo taj-brejk!
Neverovatan je Novak, uvek pronalazi način da dođe do poena. Asom je stigao do 40:0, a onda je napravio i prvu duplu grešku.

Izbacio je Nadal lopticu u aut, Lajani loše korigovao odluku linijskog, a Novakov čelendž bio je uspešan, imamo taj-brejk drugog seta!
6:2, 5:6 - Izuzetan tenis, Novak ne koristi dve brejk lopte!
Nadmudrivanje na mreži na startu gema, dobio ga je Novak, 0:15. Potom mali aut, 15:15.

Ali greši i Nadal, i to iz forhenda, 15:30. Duga razmena udaraca je usledila, veliko nadmudrivanje, pa potom poen dobijen na mreži - dve brejk lopte za Novaka! Publika je u delirijumu, oseća važnost trenutka...

Nadal je uspeo da pogodi samu liniju, spasao je tako prvu brejk loptu. Neutralisao je i drugu i to fenomenalnim vinerom iz bekhenda. Potom odličan servis Španca, a onda i odličan ritern Novaka, novo izjednačenje!

Ponovo je Nadal pogodio prvi servis, dobio je novu prednost, a onda je osvojio i naredni poen i obezbedio makar igranje taj-brejka. Neverovatan tenis!
6:2, 5:5 Novak je mentalna gromada
Iskustvo Novaka, zlata vredi. Ne popušta ni pod pritiskom, posle 15:15 odigrao je tri odlična poena i stigao do izjednačenja, 5:5.
6:2, 4:5 Nadal stavio Novaka pod pritisak
Kao Novak maločas, sada lak gem i za Nadala. Nije svetski broj jedan izgubio ni poen i vodi sa 5:4.
6:2, 4:4 Siguran gem za Đokovića
Veoma važan gem za Novaka i još jed bitnije da ga je dobio lako i brzo. Na 40:0 je pokušao sa izlaskom na mrežu, ali ga je Nadal "prošao", ali to je bio sve, Siguran dubok prvi servis, pa viner iz forhenda i sada je 4:4.
6:2, 3:4 Nadal gem završio asom
Nadal ne poklanja više ništa. Uspeo je Novak da stigne do 40:30, ali ne i više od toga, teniser sa Majorke je gem završio as servisom i vodi sa 4:3.
6:2, 3:3 Maratonski gem, Novak spasao pet brejk lopti!
Prvi problemi za Novaka na servis, Rafa ga je prošao na mreži bekhend pasing šot udarcem za 0:30.

Došao je prvi teniser sveta do tri brejk prilike greškom Đokovića iz bekhenda. Prvu nije iskoristio Nadal, pogodio je Novak paralelu iz forhenda za 15:40.

I onda, nestvaran poen za Đokovića! Duga razmena, bilo je tu svega, na kraju, Novakov bekhend je bio precizan, 30:40. I onda servis viner za izjednačenje!

Uspeo je Nadal da dođe do četvrte brejk prilike, ali as Đokovića - ne da gem Špancu!

Servis vinerom je stekao prednost, ali je ponovo pogrešio i stiglo je novo izjednačenje. Usledio je veliki promašaj Đokovića, za petu brejk loptu Nadala, ali šta reći, as servis u T liniju, "đus". Potom je Rafa ramom udario lopticu, a onda je posle dobrog servisa usledila neumoljiva egzekucija. Uh, lakše se diše!
6:2, 2:3 Nadal ne popušta na servis
Rafa bolje servira u drugom setu i to je i razlog što trenutno vodi sa 3:2. Novak je strpljiv, čeka svoju šansu, samo da nastavi dobro da servira.
6:2, 2:2 Lagan gem za Novaka
Kada Novak dobro odservira, Rafa nema mnogo šansi. Sedmim as servisom završio je gem i izjednačio na 2:2.
6:2, 1:2 Rafa igra servis-volej
I Nadal je počeo bolje da servira, igra riskantnije, ali Novak je kao od gume, tako je iz trka pogodio bekhend paralelu i smanjio na 30:15.

Servis-volej Španca doneo mu je 40:15, potom ritern Novaka ko0ji je završio u autu i Nadal sada vodi sa 2:1.
6:2, 1:1 Novak ređa as servise
Bombarduje Novak nadala as servisima, još dva je pogodio u ovom gemu u kojem nije izgubio nijedan poen. Maestralno!
6:1, 0:1 Nadal menja način igre, ide više napred
Kao da je nadal rešio da promeni način i ritam igre - izlazi sada i na mrežu, tako je dobio završni poen u gemu i poveo sa 1:0 u drugom setu.

Photo by Matt King/Getty Images
6:2 Set za Đokovića!
Kakav gem za Novaka za kraj seta! Tri as servisa! Novak je osvojio prvi set u kojem je dominirao od početka do kraja. Rafa je nezadovoljan ponašanjem publike između dva servisa, ali biće pre da je to zbog njegove igre...
5:2 BREJK! Novak opet uzeo servis Špancu, sada servira za prvi set
Nadal je pogodio prvi as za 30:15,a onda je Novak pogodio paralelu iz forhenda u trku, sjajno!

Naterao je potom Rafu na grešku iz bekhenda, nova brejk prilika! Koristi je Novak, Rafa se vraćao unazad, nije uspeo da dođe do ravnoteže i forhend je završio u autu. Brejk, Novak servira sada za početni set!
4:2 Novi gem za Novaka bez izgubljenog poena
Novi savršen gem za Novaka, bez izgubljenog poena, drugi put u ovom setu.Srpski teniser vodi sa 4:2.
3:2 - Novak propustio dve prilike za novi brejk
Imao je Đoković novu šansu za brejk, ali je Nadal odservirao sjajno za izjednačenje.

Trećom duplom greškom u gemu, Nadal je poklonio novu brejk šansu protivniku, ali je servirao u T liniju, Novakov ritern pogodio je vrh mreže, novi "đus".

Dobio je španski teniser dva poena zaredom i smanjio na 3.2.
3:1 - As za kraj gema "sa nulom"
Odgovor istom merom - gem bez izgubljenog poena, začinjen as servisom na kraju, Novak vodi sa 3:1.
2:1 - Nadal se "upisao"
Španac je dobio gem bez izgubljenog poena, nekoliko Novakovih grešaka, ali i dalje ima prednost brejka.
Fantastična podrška, kao da se igra u Srbiji

Photo by Cameron Spencer/Getty Images
2:0 Novak potvrdio brejk, odličan početak
Igra se zaista sjajno od samog početka meča. Imao je Novak 40:15, potom greška, pa pasing šot Nadala za izjednačenje.

Servis vinerom iz drugog servisa stekao je Novak prednost, potom je dobar bio i prvi, novi viner i potvrđen je brejk - 2:0.
Jedan od sjajnih poena Novaka u početnom gemu
1:0 BREJK! Novak odmahg oduzeo servis Špancu
Meč je počeo sjajnim poenima. Prvo je Rafa stigao do 30:0, a onda je usledila Novakova serija poena i brejk lopta!

Servis vinerom, Nadal je neutralisao opasnost, ali Novak ga je naterao na novu grešku, druga prilika za Đokovića.

Rizikovao je Đoković, pokušao je forhend paralelom, ali loptica je završila u autu. Ništa zato, došao je srpski as i do treće prilike, jer je polu volej Nadala završio u mreži.

Potom greška iz bekhenda Špoanca, sjajan početak za Đokovića, brejkom - 1:0!
Meč je počeo
Vreme je za početak meča, Nadal je na servisu.
Nadal izabrao da počne meč servisom
Rafael Nadal je dobio podbacivanje i izabrao - servis!
Novak se zagrevao za meč igrajući fudbal
Igrači su na terenu
Novak i Rafa su na terenu, sve je spremno za njihov 55. okršaj.

Novak u pobedama vodi sa 28-26. Poslednji meč, pčrošle godine na Mastersu u Rimu dobio je Rafa, a onaj pre toga, u finalu u Melburnu, Novak. I to na koji način!

Sada će biti zanimljivo videti gde se nalaze uoči početka Australijan Opena na koji dolaze kao dva najveća favorita.
Sada je red na teniski klasik, Đoković - Nadal
Španija je tako povela, ali nije sve izgubljeno za srpski tim.

Doduše, Novak Đoković je sada pod velikim pritiskom da mora da pobedi ljutog rivala, Rafu Nadala kako bi Srbija ostala u igri za trofej. Neće mu biti lako, ali Novak je uvek bio najbolji kada je najteže.
5:7, 1:6 - KRAJ! Pobeda Bautiste Aguta, Španija vodi
Ništa nije mogao Lajović protiv raspoloženog Španca koji je i u poslednjem gemu odigrao kako je i u prethodnom delu meča. Sigurno, precizno. Meč je završio as servisom. Šesti meč na ATP kupu i šesta pobeda, 7:5, 6:1. Španija je tako povela u finalu protiv Srbije sa 1:0.
5:7, 1:5 - Novi brejk za Španca, servira za pobedu
Posle 0:30, usledio je servis viner, poen za Lajovića. Potom je pogodio forhend paralelu za 30:30.

Španac je diktirao naredni poen, završio ga je neuhvatljivim forhendom po dijagonali, nova brejk šansa...Iskoristio je i to tako što je Lajović poslao lopticu u aut - 1:5.
5:7, 1:4 - Lajović vratio jedan brejk, može li više od toga?
Duplom greškom, prvom u meču za španskog tenisera, Lajović je stigao do 15:40 i dve brejk lopte.

Prvu nije iskoristio, pogrešio je iz forhenda, ali iskoristio je drugu, bekhend Bautiste Aguta završio je u autu, 1:4.
5:7, 0:4 - Novi brejk za Španca, sve je bliži pobedi
Ništa se ne menja, Španac ne popušta, Lajović ne igra kao u proteklim mečevima, mora pod hitno nešto da promeni.

Španac je stigao do 0:30, a onda je pogrešio, 15:30. Igra Agut odlično, tera Dušana na greške, stigao je do nove dve brejk lopte... Koristi prvu i ima ogromnih 4:0.
I Marko Arnautović gleda ovaj meč
5:7, 0:3 - Bautista Agut potvrdio brejk
Neće Lajovića, pa neće. Bekhend je problem, nikako da pogodi kada se osmeli da pokuša da napravi viner. Četiri poena Španca u ovom gemu, petom u nizu, potvrdio je brejk i vodi sa 3:0 u drugom setu.
5:7, 0:2 - Brejk za Španca
Bautista Agut je lako došao do 15:40, prvu brejk loptu nije iskoristio, ali drugu jeste i sada je u velikoj psihološkoj prednosti u odnosu na Lajovića.

Photo by Cameron Spencer/Getty Images
5:7, 0:1 - Bautista Agut i dalje igra dobro
Španac ne popušta, dobio je početno gem i u drugom setu, sada je na Lajoviću da pronađe nešto novo u igri i pokuša da napravi preokret u ovom susretu.
5:7 - Brejk i prvi set za Bautistu Aguta
Agresivno je krenuo Španac u ovaj gem , dobio početni poen neodbranjivim forhendom.Greška iz bekhenda Lajovića i Španac je stigao do 0:30.

Servis viner doneo je Dušanu poen, a onda je Bautista iskoristio jednu kraću loptu i stigao do dve set lopte.

Iskoristio je prvu, Lajovićev bekhend bio je slab, završio je u mreži - 5:7.
5:6 - Agut ozbezbedio najmanje taj-brejk
Još jedan odličan gem španskog tenisera, završio ga je izlaskom na mrežu i bekhend volej udarcem koji Lajović nije mogao da stigne. Agut je obezbedio makar igranje taj-brejka.
5:5 - Lajović u ritmu
Još jedan neizvestan gem u kojem je Španac stigao do izjednačenja. Usledila su dva poena, Lajović je ubacio i varijacije na servisu i dobio gem, sve je neizvesno - 5:5.
4:5 - Gem za Španca, Dušan servira za ostanak u setu
Lagan gem za španskog tenisera, izgubio je svega jedan poen i sada vodi sa 5:4.
Sjajna podrška za našeg tenisera
4:4 - Dušan spasao brejk loptu
Španac stalno preti na servis Lajovića, gotovo u svakom od gemova do sada na servis našeg tenisera je imao prilike za brejk.

Lajović je na brejk lopti bio strpljiv, usledila je razmena od 23 udarca, završena je neodbranjivom forhend dijagonalom srpskog tenisera. Potom je Bautista Agut pogrešio iz bekhenda, pa potom i iz forhenda - 4:4.

Photo by Cameron Spencer/Getty Images
3:4 - Španac izgubio jedan poen
Španski teniser je ispustio samo jedan poen u ovom gemu, stigao je do prednosti od 4:3, ali što je najbitnije, više nema prednost brejka.
3:3 - Lajović potvrdio brejk!
Na 15:30, sjajan poen, Dušan je dobio dugu razmenu, Španac je lopticu poslao u mrežu.

Odigrao je potom neuspešno drop šot, Bautista je tako došao do brejk šanse. Fenomenalna kratka forhend dijagonala Lajovića donela je izjednačenje.

Španac je potom smeč udarcem došao do druge brejk lopte, ali je potom poslao lopticu u aut, novo izjednačenje.

Dobar forhend doneo je je Dušanu prednost, a onda je Bautista Agut pogrešio - 3:3!
2:3 - BREJK! Lajović se vratio u igru
Odlična igra Lajovića. Uspeo je da napravi brejk i u potpunosti se vrati u set! Prvu priliku nije iskoristio, Španac je izjednačio, ali drugu priliku nije propustio i sada je 2:3!
1:3 - Dušan probio led, gem bez izgubljenog poena
Forhend, pa odličan volej i Lajović stiže do 30:0.

Dušan je u celom gemu diktirao kako će se igrati i dobio je gem bez izgubljenog poena. Probio je led, idemo!!!!
0:3 Lajović stigao do izjednačenja, ali ne i više od toga
Stigao je Agut do 40:0, ali je Lajović pokazao zube, dobio je naredna tri poena i stigao do izjednačenja!

Prejak forhend i aut, doneli su prednost Bautisti Agutu, a onda je Španac zapečatio gem i sada vodi sa 3:0.
0:2 Agut napravio brejk
Odlično je Španac odigrao i u ovom gemu. Lako je došao do tri brejk lopte, kao da Lajović još nije dovoljno zagrejan.

Forhend volej je bio precizan za 15:40, spasao je prvu brejk loptu, ali nije uspeo da osvoji naredni poen i imamo brejk u korist španskog tenisera.
0:1 Bautista počeo dobro
Prva dva poena u meču dobio je Bautista Agut, ali je Lajović stigao do 30:30. Bekhend volej doneo je španskom teniseru prednost, a potom je dobrim servisom stigao do početnog gema.
Meč je počeo, Bautista Agut na servisu
Počeo je meč, Bautista Agut ima servis.
Skok Lajovića na ATP listi
Dušan Lajović je dosadašnjim učinkom već obezbedio značajan skok na ATP listi. Krenuo je kao 34. na svetu, a sada je već na 27. mestu.

Pobeda i novih 250 poena donale bi mu fantastičan skok na 20. mesto svetske liste!
Sve je spremno za početak meča
Lajović i Bautista Agut su na zagrevanju, meč počinje za koji minut.
Timovi su na terenu
Akteri velikog finala su izašli na teren, sledi intoniranje himni dve zemlje.
Stadion je rasprodat

Photo by Mark Metcalfe/Getty Images
I Novak ima samo pohvale za prijatelja
Novak Đoković je oduševljen igrama Dušana Lajovića na ATP kupu.

"Želim da mu čestitam na svemu što je uradio do sada na takmičenju. Dobio je sve mečeve izuzev jednog, a i taj koji je izgubio, igrao je u tri seta. Njegov nivo tenisa je bio sve viši kako je takmičenje odmicalo, što je odlično. Kao prijatelj i neko ko je pratio njegov razvoj godinama unazad, oduševljen sam kada vidim kako sada igra", poručio je Đoković.
Duci je odradio sve po planu da se pripremi za meč
Lajović: Publika mi daje veliku snagu
Uoči meča sa Špancima, Lajović je rekao da su mu srpski navijači dali dodatnu snagu. Veruje da će tako biti i danas.

"Osećaj je sjajan, posebno u onim najtežim momentima, to vam daje ogromnu energiju. Čini vas izuzetno motivisanim, spremnim za svaki trenutak. Osećate pritisak, svakako, ali to što stiže sa tribina daje vam veliku snagu".
Rafa je dobio poziv, da pogađamo od koga...
Lajović ima ozbiljnu prepreku
Lajović je na turnir stigao kao 34. na svetu, a igra protiv desetog na ATP listi, Bautiste Aguta. Njihov četvrti okršaj, sva tri je dobio Španac i to na tvrdim podlogama.

Drugi put se sastaju na tlu Australije, 2016. u Melburnu igrali su pet setova. Bautista Agut je slavio i 2017. u Vinston Salemu i 2018. u Bazelu. Vreme je da Dušan zabeleži pobedu.
Novak je već u udarcu, iako izlazi na teren za nekoliko sati
Viktor i Novak na zagrevanju
Lajović i Bautista Agut otvaraju finale
Na teren će od 8.30 prvi izaći Dušan Lajović i Roberto Bautista Agut. Lajović je igrao fantastično tokom celog izdanja turnira. Ako bude igrao kao u polufinalu protiv Karena Hačanova, ima dobre izglede da pobedi polufinalistu Vimbldona.
Praznik tenisa u Sidneju
Došli smo do samog kraja premijernog ATP kupa. I kako je i prognozirano na početku, favoriti su zaista stigli do finala. Srbija i Španija biće upisane kao reprezentacije koje su igrale u prvom finalu ovog takmičenja. Sve je spremno za početak velikog okršaja.
Dobrodošli u LIVE BLOG

Možda vas zanima

Podeli: