Tim - Zverev 7:5, 6:3

Austrijanac Dominik Tim plasirao se u finale Završnog mastersa u Londonu pošto je pobedio Aleksandera Zvereva sa 7:5, 6:3.

   7:5, 6:3  
3. kolo SET GEM
TIM 2 0
ZVE 0 0
7:5, 6:3 - Tim je u finalu!
Siguran gem Tima za kraj meča i imaćemo definitivno novog šampiona. Zverev je skinut sa trona u Londonu, Tim je zasluženo u finalu gde ga od 19 časova u nedelju očekuje Stefanos Cicipas!
7:5, 5:3 - Zverev je dobio gem, ali...
Zverev je uradio što je do njega, smanjio je na 5:3, ali sada Tim treba da servira za pobedu i plasman u finale.
7:5, 5:2 - Tim potvrdio brejk
Šansa za Zvereva bila je na 0:30. Ipak, Tim je napao forhendom i smanjio na 15:30.As Tima, peti u meču, doneo mu je 30:30.

Imao je novu šansu Zverev, brejk lopta, ali ništa od toga.

Posle izjednačenja, druga brejk prilika za Zvereva, ali posle odbijene loptice od mreže, Tim ne greši, forhendom je stigao do novog izjednačenja. Potom na isti način i do prednosti i servis vinerom do potvrde brejka - 5:2.
7:5, 4:2 - Tim pravi brejk!
Na 30:15, Tim greši iz bekhenda, nije uspeo da prođe Nemca na mreži. Potom je Zverev napravio duplu grešku, pa pogrešio i u defanzivi iz bekhenda, 40:40.

I onda velika greška Aleksandera, smeč na mreži - aut! Brejk šansa za Tima, ali je Nemac tada servis vinerom spasao situaciju. Potom je usledio as. sedmi u meču.

I onda repriza onog smeča na mreži i nova greška. Greška iz bekhedna, nova brejk šansa za Austrijanca, ali onda Tim ne pogađa bekhend, drama u ovom gemu se nastavila.

Naterao je Dominik Zvereva još jednom na grešku, treća prilika za brejk - ovu nije propustio!
7:5, 3:2 - Dobar servis Tima za kraj gema
Po dve greške na obe strane, 30:30.Forhendi su problem i jednom i drugom, tako smo stigli i do izjednačenja u ovom gemu. Tim ipak igra aktivnije kada servira, diktira igru u poenu, a onda mu je prvi servis proradio, novi viner - 3:2
7:5, 2:2 - Zverev ekspresno do izjednačenja u setu
Zverev je ovaj gem dobio bez izgubljenog poena. Nešto više od jednog minuta se igralo, Zverevu se žuri. A rešio je i da promeni reket pred gem u kojem će primati servis.
Zverev je besan...
7:5, 2:1 - Tim u naletu
Tim je izuzetno samouveren u ovim komentima i mnogo toga mu polazi za rukom. Na dobrom je kursu, ali biće potrebno da načini i brejk, što pre ako želi da meč završi u dva seta bez igranja taj-brejka.
7:5, 1:1 - Zverev izgubio samo poen
Nemac je gem počeo i završio as servisom. Dobro za nastavak meča, jer ako se pogleda, servis ga je držao u početnom setu, mada je popustio na kraju istog. Biće mu važno da nastavi dobro da servira ako planira da napravi preokret.
7:5, 1:0 - Tim nastavlja da dominira
Tim je nastavio sa dobrom igrom i na startu drugog seta. Zverev nije uspeo da zaboravi finiš prethodnog seta, moraće što pre.
7:5 – Tim iskoristio greške Zvereva, napravio brejk i osvojio set!
Zverevu se u ovom gemu "skratila ruka" i neke udarce koje je do sada pogađao je promašivao. Tim je čekao greške, došao do 15:40 i dve set lopte, pa iskoristio drugu – posle duple Zvereva!
6:5 - Tim obezbedio igranje taj-brejka
Prvu dužu razmenu dobio je Zverev za 15:30. Ipak, Tim je pogodio liniju, as za izjednačenje. I onda loš ritern Zvereva, dubok aut, a onda novi servis viner Austrijanca koji je obezbedio taj-brejk.
5:5 - Zverev izbegao neugodnost servisom od 225 na sat
Dosta se mučio Zverev u ovom gemu, imao je Tim izjednačenje. Ipak, servis od 225 kilometara na čas, pa potom nova greška Tima i imamo i dalje ravnotežu, 5:5.
5:4 - Tim konačno "proservirao"
Najlakši gem za Austrijanca od početka meča. Možda u pravi čas je krenuo servis, jer čini se da smo sve bliži taj-brejku.

Photo by Julian Finney/Getty Images
4:4 - Prvi servis Zvereva, nestvarno dobro mu ide
Sjajno servira Nemac, ima gotovo 90 odsto pogođenog prvog servisa, naspram Timovih 50. Sve mu ide kako želi, izjednačio je na 4:4.
4:3 - Tim ne popušta
Nekoliko grešaka sa obe strane, ali za Tima je najvažnije da nekako uspeva da dobije gemove na svoj servis, iako u njima ima dosta oscilacija. Gem je završio posle drugog servisa koji je bio nezgodan za Zvereva, 4:3.
3:3 - Servis, veliko oružje Nemca
Servis, smeč udarci... Kad Zverev uhvati ritam, pa krenu i servis vineri, Tim nema šanse. Uspeo je Tim da pogodi ritern, čista linija za 40:15, ali Zverev je pogodio 15 od 17 prvih servisa od početka meča. Zato lakše dobija servis gemove.
3:2 - Zverev opet ne koristi brejk priliku
Oscilacije Tima na servisu. Nervoza, pritisak? Moguće. Dominik je na 40:30 napravio dvostruku servis grešku. Potom je Zverev dobio nadmudrivanje na mreži i tako stigao do druge brejk lopte u meču.

Sjajnim servisom, i kombinacijom 1-2, Tim je neutralisao brejk loptu. Potom neuhvatljiv as iz slajs servisa, pa promašaj Zvereva iz riterna i Tim je u prednosti - 3:2.
2:2 - Tesan gem, Zverev odoleo
Naišao je Zverev na problem na početku gema, 15:30. Usledio je neuspešan čelendž Tima, lopta je bila u autu (30:30). I onda prelep pasing šot udarac Zvereva, loptica je pala na samu liniju, 40:30. Uzvratio je Tim jednoručnom bekhend paralelom za izjednačenje, ali je napravio dve greške i sada je 2:2.
2:1 - Zverev propustio priliku za brejk
Tim još traži ritam na servisu, Zverev odmah napada, vreba svaku grešku. Došao je Nemac do 15:30, a potom je poklonio poen Timu. KOmbinacija servisa i forhenda posle riterna Zvereva, donela je novi poen Austrijancu, ali je Zverev sjajno ispogađao uglove, isterao Tima sa terena i onda odigrao forhend top-spin paralelu, neuhvatljivo.

Stigao je Zverev do brejk lopte greškom Tima, ali je loše riternirao. Još jedan njegov forhend udarac je završio u mreži, a onda je Tim dobio i naredni poen i poveo sa 2:1.
1:1 - Zverev kao iz topa
Odličan početak i za Zvereva. Dva as servisa, drugi od ta dva za sam kraj gema u kojem nije izgubio nijedan poen. Moćno servira Nemac.
1:0 - Lagan gem za Tima
Dominik Tim je poslednja dva poena u gemu dobio servisom. Prvi put viner, drugi put as na 40:15. Dobar način da se započne polufinale.
Igrači su izašli na teren
Igrači su na terenu, meč vodi arbitar Mohamed Lajani. Zverev je dobio podbacivanje i izabrao je sa prima servis.
Zna se ko igra finale u dublu...
Sve je rešeno što se tiče mečeva polufinala u Dublu. Raven Klasen i Majkl Venus su pobedili Huana Sebastijana Kabala i Roberta Faraha sa 6:7 (5), 7:6 (10), 10:6, dok su Pjer-Ig Erber i Nikola Mau savladali Lukaša Kubota i Marsela Mela sa 6:3, 7:6 (4).
Zverev je opušten pred meč
Po dve pobede
I Tim i Zverev su do ovog susreta stigli uz skor od 2-1 u svojim grupama. Činjenica je da mogu maksimalno da napuste London sa 1.300 poena, pošto su zabeležili po jedan poraz. U svakom slučaju, čeka nas uzbudljiv meč.
Tim i Zverev, ko će na megdan Cicipasu?
Stefanos Cicipas je pobedom nad Rodžerom Federerom završio posao oko plasmana u finale na turniru u Londonu. Može mirno da čeka ko će mu biti protivnik u nedeljnom finalu. Dominik Tim ili Aleksander Zverev? Odgovor ćemo dobiti za koji sat.
Dobrodošli u LIVE BLOG

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: