Đoković – Edmund 7:6, 6:1

Srpski teniser Novak Đoković sa 2-0 je pobedio Kajla Edmunda (50. pobeda u 2019. godini) i plasirao se u četvrtfinale Pariza.

  7:6 (7), 6:1
 
1/8 finala SET GEM
ĐOK 2  
EDM 0  
KRAJ
7:6, 5:1 – Novak na korak od pobede
7:6, 4:1 – Dupli brejk Novaka Đokovića!
Sjajna igra srpskog tenisera se nastavlja. Deluje da je Kajl Edmund istrošen i da više ne može da pruži otpor najboljem svetskom igraču, pa je prednost porasla na 3 gema razlike i ukoliko se dobro bude odserviralo, biće 5:1, pa će Novak prići na korak od prolaska u četvrtfinale
7:6, 3:1 – Novak potvrdio brejk
Posle dobre igre na svom servisu, što nije ništa novo, Novak Đoković je uspeo da osvoji četvrti gem i da stigne do prednosti od dva gema, pa je samim tim sebi olakšao posao za plasman u narednu fazu takmičenja.
7:6, 2:1 – Evo brejka!
Napokon smo videli malo uzbudljivosti, posle nešto više od sat vremena teniser koji servira izgubio je gem. Novak Đoković je uspeo da iznenadi Kajla Edmunda i da napravi brejk bez izgubljenog poena, tako da sad vodi sa 2:1 u drugom setu.
7:6, 1:1 – Đoković asom do izjednačenja
Nastavlja se praksa iz prvog seta i teniser koji sevira dominira, pa nas najverovatnije očekuje novi egal set.
7:6, 0:1 – Edmund poveo u drugom setu
Sjajnom bekhend paralelom je Edmund "rešio" prvi gem drugog seta i Novak je zbog toga bio itekako nezadovoljan, što je svojom gestikulacijom i pokazao.
7:6 – Đoković osvaja prvi set!
Ponovo je Novak "od gotovog napravio veresiju". Imao je veliku prednost i pet set lopti u taj-brejku, ali je dozvolio Kajlu Edmundu da se vrati. Dugo se igralo u ovom segmentu prvog seta, ali je posle 16 odigranih poena, Đoković prisvojio 9 i poveo sa 1-0 u setovima
6:6 Idemo u taj-brejk
1:0
2:0
2:1
3:1
4:1
4:2
5:2
5:3
6:3
6:4
6:5
6:6
7:6
7:7
8:7
9:7
Đoković ima brejk loptu
Ipak srpski teniser nije uspeo da iskoristi ovu lepu priliku za osvajanje prvog seta. Pokušao je lobom Đoković da iznenadi Edmunda, ali je Britanac ostao hladnokrvan i produžio prvi set.
6:5 – Đoković asom završava gem
Tokom čitavog meča gledamo isti recept – dominiraj na svom servisu, štedi se na protivničkom. Posle neubedljive igre Novaka Đokovića u prethodnom gemu, usledila je dominacija na servisu i ponovo je najbolji igrač sveta stekao gem prednosti
5:4 – Novak na korak od osvajanja prvog seta
Srpski teniser je ponovo osvojio gem bez većih problema i ovo mu je bio peti gem u prvom setu. Tako će Đoković imati priliku da brejkom osvoji prvi set i meč odvede u nešto mirnije vode.
4:4 – Egal meč u Parizu
Bez turbulencija je pred nama. Nema neke "ludačke" energije i oba tenisera su na svom servisu bila ubitačna i osvojila po četiri gema.

Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
3:3 – Odlično igra Edmund
Kajl Edmund je u Montrealu eliminisao Nika Kirjosa i šokirao teniski svet, a sada u Parizu ponavlja takvu partiju protiv Novaka Đokovića. Nema lakih poena, teniseri uglavnom "profitiraju" na svom servisu i gledamo egal meč.
2:1 – Servis čuva prednost
Đoković je dobro servirao u prva dva gema i oba lako uspeo da pripiše sebi uz svega dva izgubljena poena. Da je manje grešio u gemu broj dva, sada bi već imao velikih 3:0 prednosti, ali je glavna stvar da srpski teniser deluje koncentrisanije i živahnije nego u prošloj rundi.
1:1 – Stiže izjednačenje
Novak se ponovo malo muči sa riterom, ali njegova igra izgleda dosta bolje nego u jučerašnjem meču sa Muteom.
1:0 Novak lako do prvog gema
Bez većih problema je Novak Đoković poveo sa 1:0 posle svega nekoliko minuta igre i svega jednim izgubljenim poenom.
Počeo je meč, Đoković prvi servira
Sudar srpskog i britanskog tenisera u osmini finala počeo je servisom Novaka Đokovića.
Dobrodošli!
Zajedno ćemo ispratiti meč osmine finala Masters turnira u francuskoj prestonici, u kom se sastaju Novak Đoković i Kajl Edmund.

Možda vas zanima

Podeli: