Sinsinati: Đoković – Karenjo Busta 6:3, 6:4

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u trećem kolu Mastersa u Sinsinatiju pobedio je 53. tenisera sveta, Španca Pabla Karenja Bustu sa 6:3, 6:4.

 6:3, 6:4
  ĐOK   KAR  
  2 : 0  
6:3, 6:4 - KRAJ! Đoković je u četvrtfinalu
Drajv volej posle odličnog servisa doneo je Novaku dve meč lopte, 40:15. Dobio je odlučujući poen, prošao je Španca na mreži i tako stigao do četvrtfinala gde ga čeka Francuz Luka Puj.
6:3, 5:4 - Španac produžio nadu...
Karenjo Busta dobija gem bez izgubljenog poena. Sada Novak servira za set i pobedu i plasman u četvrtfinale.
6:3, 5:3 - Novak se opet izvukao, izdržao sve nalete Španca
Počeo je Novak više das greši, opet je Španac stigao lako do 0:30. Potom je Đoković odigrao volej na mreži, ali je Španac pre toga vratio smeč. I onda, zicer na mreži, volej koji je završio u mreži i dve brejk šanse za Karenja Bustu, 15:40.

Prvu je neutralisao as servisom, drugu servis vinerom. Servis je proradio kad je bilo najvažnije! Izvanredan poen su odigrali potom, Novak je stigao lopticu na mreži, ali Karenjo Busta je uzvratio za novo izjednačenje. Asom iz drugog servisa Novak je dobio novu priliku da reši gem, i uspeo je, jer je pogodio servis viner za 5:3.
6:3, 4:3 - Španac odoleo, ali Novak se pita za sve
Španac se za sada drži u setu i meču. Dobio je Španac gem posle nekoliko odličnih poena. Ipak, Novak sve što treba da čini je da bude siguran u servis gemovima do kraja, četvrtfinale je nadohvat ruke.
6:3, 4:2 - Novak sigursan na servisu
Lako je novak dobio tri poena, potom je požurio i pogrešio za 40:15. Odličan štop volej doneo mu je novi gem i prednost od 4:2.
6:3, 3:2 - Novak propustio dve brejk lopte
Novak u svom elementu, kada vodi i kad igra svoj tenis, teško mu je parirati. Odličnom bekhen paralelom došao je do 0:30, potom je pogrešio, loptica je za malo završila u autu, ali čudesno je stigao jednu skraćenu loptu, potom odigrao bekhend volej za nove brejk lopte.

Prvu nije iskoristio, ritern je bio predug, a nije ni drugu, Španac je pogodio bekhend paralelu za izjednačenje. I naredba dva poena je dobio Karenjo Busta i smanjio je na 3:2.
6:3, 3:1 - Potvrđen brejk!
Najvažnije je učinjeno, Novak je potvrdio brejk i poveo sa 3:1.
6:3, 2:1 - BREJK! Novak dobio dug gem na servis Španca
Špancu možda prijaju duže razmene, dobio je tri od ukupno 11 takvih poena do sada u meču, ali Đoković voli da igra drop šot i tako remeti ritam protivnika. Tako je Novak dobio poen za 30:30, onda je Španac načinio duplu servis grešku i time poklonio Novaku priliku za brejk. Imao je sreće Španac, pogodio je liniju i izvukao se. Doduše ne zadugo, nova greška Španca donela je novu brejk priliku za Srbina, ali je sjajan kik servis izbacio Novaka iz terena, i potom je Pablo pogodio paralelu za izjednačenje.

Dug gem, novo izjednačenje posle greške Španca na mreži na voleju. Ramom je Pablo pogodio smeč, loptica je ušla u teren, ali je novi bekhend završio u autu za treće izjednačenje.

Dobio je Novak novu priliku za brejk, ovog puta je iskoristio! Novi brejk u meču.
6:3, 1:1 - Dug gem, Karenjo Busta propustio dve brejk lopte
Pripretio je Španac ozbiljno u ovom gemu. Sjajan poen završen bekhend paralelom za 0:30, Novak je potom uzvratio petim as servisom. Nova greška Đokovića iz bekhenda donela je Karenju Busti dve brejk lopte, prve u meču. Prvu Španac nije iskoristio, usledio je loš forhend, potom je i narednu priliku prokockao, paralela je završila u mreži za izjednačenje.

Rezmenili su naredna dva poena za novo izjednačenje. Servis funkcioniše, to je jako važno, pomogao mu je da ispliva iz ovog neugodnog gema jer je naredni ritern Španca završio u autu.
6:3, 0:1 - Pablo dobio gem na startu drugog seta
Posle 30:0, greška Španca za 30:15, a onda posle najduže razmene udaraca u meču (čak 26), Novakov forhend je završio u mreži. Ipak, Novak je lako dobio naredni poen izlaskom na mrežu, a potom naterao Pabla na novu grešku za izjednačenje. Šteta, naredna bekhend dijagonala je završila u autu, potom i ritern i Španac je poveo u drugom setu.
6:3 - SET! Novak vodi posle 33 minuta igre
Đoković je gem započeo četvrtim asom u meču, ali je Španac pogodio bekrend paralelu za 15:15. Potom je Novak odigrao dobar bekhend volej, a posle duže razmene, Pablo je napravio novu grešku za dve set lopte Šokovića. Prvu je iskoristio, servis vinerom i posle 33 minuta igre, srpski teniser je u vođstvu.
5:3 - Karenno Busta uzvraća istom merom
Posle niza od 12 poena za Novaka, Španac se trgnuo, dobio gem bez izgubljenog poena. Sada je sve na Novaku, servira za osvajanje početnog seta.
5:2 - Potvrđen brejk, Novak u odličnom ritmu
Lagano ide, sada Novak dobija poene u nizu, Španac sve više greši, novi gem bez izgubljenog poena za potvrdu brejka i 5:2.
4:2 - BREJK! Novak uzeo gem protivniku bez izgubljenog poena
Bekhend Đokovića koji je završio na liniji i potom greška Španca, 0:30. I potom nova greška Karenja Buste za tri brejk lopte Đokovića. Loš prvi servis, kratak drugi, pa slav polu-volej i Novak je sve to stigao, odigrao kros dijagonalu koju Španac nije stigao - brejk sa nulom za 4:2!
3:2 - Siguran servis
I dalje dobra igra Novaka kada servira. U ovom gemu protivniku je dozvolio da uzme svega jedan poen. Samo da naštima ruku za ritern i biće sve u najboljem redu.
2:2 - Karenjo Busta dobro servira
Španac za sada dobro servira, ima 10/14 pogođenih prvih servisa. Otuda Novak ima malo šansi da pripreti, jer još nije ušao u onaj prepoznatljiv ritam na riternu. Uz to, poneka laka greška i Karenjo Busta se drži u setu i meču, 2:2.
2:1 - Brz gem za Novaka, uz dva asa
Sjajan serverski gem za svetskog broja jedan. Brzo, efektno uz nova dva asa, ukupno tri do sada u meču.
1:1 - Španac izjednačio
Poveo je Karenjo Busta sa 30:0, potom je načinio dvostruku servis grešku. Izbacio je Pablo forhend u aut, ali je iz narednog pogodio posle dobrog servisa i kraćeg riterna. Međutim, usledio je odličan poen Srbina za izjednačenje.

Karenjo Busta je dobro odservirao dijagonalno, u Novakov forhend, a potom dobio nadmudrivanje na mreži za 1:1. Novak aplaudira protivniku na potezu.
1:0 - Novak dobro počeo meč
Novakov as na startu, potom je usledio lagan forhend za 30:0. NIje uspe da pogodi čelendž, a potom je odigrao i veoma slab drop šot za 30:30. U narednom poenu, forhend dijagonalom je isterao Španca sa terena i naterao ga na grešku, i onda odlično konstruisan poen za osvajanje početnog gema. Znatno sigurniji start nego u prvom meču sa Kverijem.
Meč počinje, Novak na servisu
Novak Đoković je izabrao da servira u početnom gemu meča.
Novak i Džo izašli zajedno
Džo Montgomeri je dečak iz bolnice u Sinsinatiju kojeg je Novak Đoković izveo na teren, a onda ga poslužio vodom. Mališan je sedeo u Noletovoj stolici. Lepa humanitarna akcija turnira, jer svaki meč počinje na taj način, mališanima to mnogo znači.
Igrači izlaze na teren
Teniseri izlaze na teren, sledi zagrevanje i podbacivanje te početak meča u kojem je broj 1 svetskog tenisa veliki favorit.
Zanimljiv skor, 33-11
Novak je prošle godine konačno uspeo da probije tu barijeru u Sinsinatiju i osvoji prvu titulu, čime je kompletirao trofeje sa svih turnira Serije 1.000. Trenutno na ovom turniru ima skor od 33-11. Pokušaće da stigne do 34. pobede na ovom turniru koji mu je generalna proba pred nastup u Njujorku.
Njihov treći okršaj
Ovo je treći put da rekete ukrštaju Đoković i Karenjo Busta. Oba prethodna meča igrana su na šljaci, u Monte Karlu. I oba puta slavio je Đoković. Karenjo Busta ima jednu od tri titule u karijeri na betonu, u Vinston Salemu 2016. Godinu dana kasnije igrao je i polufinale na US Openu.
Đokovićev drugi meč od Vimbldona
Naravno, Novak je favorit u meču sa teniserom iz Hihona, ali treba biti oprezan. Karenjo Busta ume da bude veoma neugodan kada ima svoj dan. Novaku će ovo biti tek drugi meč po osvajanju pete titule na Vimbldonu, još tempira formu za US Open gde ima jasan cilj, osvajanje 17. Grend Slem titule.
Novaku se čisti put ka završnici
Čudesan dan u Sinsinatiju, tačnije u njegovom predgrađu Mejsonu gde se održava poslednji masters turnir pred US Open. Novaku Đokoviću se polako otvara put ka završnici, Rodžer Federer je izgubio od Andreja Rubljeva, a Luka Puj je sa puta sklonio neugodnog Karena Hačanova. Novak uskoro izlazi na teren protiv Pabla Karenja Buste u meču osmine finala.
Dobrodošli u LIVE BLOG

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: