Lajović -Balaš 7:5, 7:5

Srpski teniser Dušan Lajović pobednik je turnira u Umagu. On je u finalu bio bolji od Atile Balaša iz Mađarske, 7:5, 7:5.

 7:5, 7:5
  LAJ   BAL  
  2 : 0  
Kraj! Titula za Lajovića!
Konačno! Dušan Lajović je pobednik teniskog turnira u Umagu! Uspeo je da probije led i ndođe do svoje prve ATP titule u karijeri, veliko bravo za tenisera iz Stare Pazove! Na 30:30 osigrao je sjajan pasing šoot bekhend paralelom, potom je posle odličnog riterna na meč lopti, Balaš poslao lopticu u mrežu i sve je bilo gotovo! Dušan će od ponedeljka biti 26. na listi, a zaradiće i 90.390 evra.
Mirna ruka Lajovića
Najbitnije je da je Lajović u ovom gemu imao mirnu ruku. Dobio je gem bez izgubljenog poena i sad je minimalno obezbedio igranje taj-brejka u ovom setu.
Atila nastavlja borbu
Uspeo je Lajović da dođe do 40:30, ali ne i više od toga i Balaš je ponovo izjednačio. Da li je na vidiku taj-brejk?
Pritisak na Balašu
Bravo za Dušana! Uspeo je da odlično odigra u ovom gemu, izgubio je jedan poen i sada vodi sa 5:4. da li će Balaš popustiti pod pritiskom jer sad servira za ostanak u meču?
Ravnoteža u drugom setu
Još se ništa ne zna, Balaš je uspeo da izjednači na 4:4 i vrati neizvesnost u ovaj duel. Najbitnije je da Lajović sada ostane smiren i dobije servis gem.
Balaš vratio brejk, ne odustaje!
Balaš se ne predaje. Odigrao je veoma dobro u ovom gemu, uspeo je da iskoristi brejk loptu na 30:40 i sada je smanjio na 3:4!

Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Sve smo bliži pobedi
Lajović je odigrao ubedljiv gem na svoj servis, nije izgubio ni poen, ali je Balaš potom uradio što je mogao na svoj servis, smanjio je na 4:2. Sve je sada u rukama srpskog tenisera. Ako bude servirao kao od početka meča, eto titule!
Brejk srpskog tenisera za 3:1!
Veliki posao je uradio srpski teniser! U četvrtom gemu načinio je brejk. Iskoristio je drugu brejk šansu. Ponovo je snažnom bekhend dijagonalom primorao protivnika na grešku i sada vodi sa 3:1!
Bekhend za 2:1
Sjajnim bekhendom Lajović je naterao Balaša na grešku i dobio je tako i drugi gem na svoj servis u drugom setu. Samo da ovako nastavi i trofej je blizu.
Mađar odoleo napadima Lajovića
Stigao je Lajović do 30:30 u ovom gemu, onda je Balaš pojačao i uspeo da osvoji gem.
Lajović poveo na startu drugog seta
Dug početni gem na startu drugog seta, ali Lajović je izdržao i poveo sa 1:0.

Photo by Adam Pretty/Getty Images
Set za Lajovića!
Sa 3:5 do 7:5. Četiri odlična gema u nizu za Lajovića. Posle 40:0 imao je tri set lopte, prve dve nije uspeo da iskoristi, ali jeste treću i tako je posle 55 minuta igre napravio prvi korak ka trofeju "prvencu".
Lajović prebacio protisak na protivnika
Bravo za Dušana! Uspeo je da dobije gem na svoj servis relativno lako i sada je sav pritisak na balašu. Do pre samo koji minut imao je servis za set, sada mora da servira da ostane u njemu.

Photo by Adam Pretty/Getty Images
Vraćen brejk!
Sjajni Lajović. Kao da je zadrhtala ruka Balaša na 5:4 i 30:30. Izašao je na mrežu, usledio je pasing šot Lajovića a potom još jedan poen i brejk prednosti za protivnika je neutralisan!
Lajović još u setu
Ono što je najvažnije je da je Lajović uspeo da dobije gem na svoj servis i tako ostane u setu, ali sada nema kud, mora da vrati brejk ako ne želii da izgubi početni deo igre.
Mađar overio brejk
Balaš je odigrao dobro i ovaj gem. Posle 30:30 uspeo je da osvoji dva poena relativno lako, prvo posle velikog auta iz riterna Lajovića, a drugi put direktnim poenom posle riterna.
Brejk Balaša!
Loš gem za Lajovića. Mađarski teniser je pokazao koliko je neugodan. Prvo je posle jednog balona sjajno skratio loptu, potom dobio poen posle odličnna dva riterna, lajović se nije snašao i Balaš vodi sa 4:3.
Sve u ravnoteži u prvom setu
Pokušao je Lajović i sada, ali Balaš se veoma dobro brani. Dozvolio je Lajoviću svega jedan poen u ovom gemu.
Siguran na servisu
Dušan lajović je siguran na servisu. Kao i u početnom gemu u meču izgubio je svega jedan poen.
Propuštene brejk šanse
Šteta, Dušan je u ovom gemu imao dve brejk lopte. Oba puta je propustio priliku za realizaciju, tako da za sada još nema brejka. Balaš je prilični iskusan i žilav protivnik, neće Dušanu biti lako u nastavku.
Lajović odoleo
Još jedan tesan gem. Balaš je pokušao isto što i Lajović malopre, uspeo je 208. teniser da natera Dušana da se pomuči za gem. Lajović nije dozvolio priliku za brejk i sada vodi sa 2:1.
Balaš uzvratio
Velika borba viđena je u ovom gemu. Lajović je odmah pokušao da pritisne protivnika i stigne do brejka, bio je na izjednačenju, ali mađarski teniser je ipak uspeo da osvoji gem.
Dobar start Lajovića
Srpski teniser je odlično počeo meč. Izgubio je svega jedan poen na svoj servis i tako dobro "otvorio" finale.
Meč je počeo
Povratak Balaša iz penzije
Balaš, naravno, nije naivan protivnik. Zanimljivo je da je ovde prošao baš Fonjinija (predaja zbog povrede), pa potom je bio bolji i od Lasla Đerea. Reč je o teniseru koji se penzionisao u avgustu 2014. Povrede su bile razlog, ali ove godine se vratio, rekavši da mu je u 30. godini bilo "dosadno" da bi postao trener. I eto ga, opet igra, vrlo dobro.
Nova bitka za trofej
Dušan Lajović je u prilici da konačno osvoji trofej. Ako je u Monte Karlu imao mnogo težeg rivala, Fabija Fonjinija, večeras u Umagu je favorit protiv iskusnog Mađara Atile Balaša.
Dobrodošli u LIVE BLOG

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: