Federer - Monfis 6:0, 4:6, 7:6 (3)

Rodžer Federer se plasirao u čtevrtfinale Mastersa u Madridu pošto je pobedio Gaela Monfisa sa 6:0, 4:6, 7:6 (3).

6:0, 4:6, 7:6 (3)
  FED   MON  
  2 : 1  
6:0, 4:6, 7:6 (3) - Kraj meča, Federer u četvrtfinalu
Rodžer je dobio meč i to posle spašene dve meč lopte. Velika stvar za Švajcarca, kojem je ovo tek drugi meč na šljaci u poslednjih godnu dana.
Taj-brejk
Federer je dobio prva tri poena odličnim servisima i volej udarcem. Potom je pogrešio iz bekhenda za 1:3. Nova greška Monfisa, dijagonala je bila preduga i Rodžer je poveo sa 4:1 uz novi mini brejk. Usledio je novi servis-volej poen, loptica se spustila na samu liniju za 5:1. I naredni poen je dobio, došao do pet meč lopti. Prvu nije iskoristio, Gael je smanjio na 6:2, a potom i na 6:3, pošto je Rodžerov ritern završio u autu. Treći meč poen nije propustio, usledio servis viner za pobedu posle tačno dva sata igre!
6:0, 4:6, 6:6 - Federer spasao dve meč lopte, odluka u taj-brejku
Na 15:15 Rodžer greši iz forhenda, posle nepravilnog odskoka loptice. Međutim, usledio je sjajan napad, kombinacija servis-volej za 30:30. Ipak, u narednom izlasku napred, bekhend pasing šotom Gael je prošao Švajcarca na mreži i stigao do prve meč lopte. Nije je iskoristio, nadmudrivanje na mreži dobio je Rodžer. Imao je Monfis i drugu priliku da reši meč, ali je Federer uzvratio sjajnim poenom iz forhenda. Izvukao se Rodžer, dobio je poen novom greškom Francuza, ali je onda i sam pogrešio iz forhenda za novo izjednačenje. Rodžer je ipak dobio naredna dva poena i imamo taj-brejk!
6:0, 4:6, 5:6 - Federer nije iskoristio brejk šansu
Ponovo je Monfis na 30:15 načinio duplu servis grešku. U narednom poenu, Federer je pročitao šta će odigrati Gael, bekhend paralelu je pogodio za 40:30, ali je Gael opet odservirao dobro, a potom dobio i naredni poen za prednost. Dubokom forhend dijagonalom naterao je Federera na grešku i tako obezbedio taj-brejk u setu odluke.
6:0, 4:6, 5:5 - Rodžer siguran na servisu i mreži
Federer je počeo gem servis vinerom. Potom sjajna igra na mreži, dubok bekhend volej u ugao, pa onda lagan kros volej. I naredni poen je dobio bekhend volej udarcem, da bi potom poslao lopticu u mrežu za 40:15. Novim servis vinerom i nekontrolisanim riternom Francuza dobio je poen i gem za 5:5.
6:0, 4:6, 4:5 - Monfisove servis bombe
Na 15:30, Monfis je pogodio dva as servisa. Mešutim, usledila je i druga dvostruka servis greška u gemu za izjednačenje. Naterao je Gael potom Federera na grešku, a onda je ispalio novu bombu iz servisa za 5:4.
6:0, 4:6, 4:4 - Federer uspešan na mreži
Prelepa igra Federera na mreži, kombinacija forhend i bekhend voleja donela mu je prvi poen, ali Monfis je uzvratio agresivnijom igrom sa osnovne linije.Potom je Francuz pogrešio dva puta, a onda je usledio i Monfisov neuspeli lob i Švajcarac je izjednačio na 4:4.
6:0, 4:6, 3:4 - Rodžer vratio brejk!
Forhend dijagonala iz trka, prvi poen u gemu dobio je Federer. Došao je Rodžer do30:15, ali je usledila greška iz bekhenda. Na isti način uzvratio je Monfis, tako je Federer stigao do brejk lopte. Sjajnom bekhend slajs paralelom iz riterna dobio je taj poen i vratio brejk - 3:4!
6:0, 4:6, 2:4 - Brz gem za Rodžera
Švajcarac je lagano dobio ovaj gem, osvojio je sva četiri poena, ali sada mu sledi teži deo posla. Treba napraviti brejk.
6:0, 4:6, 1:4 - Monfis ne posustaje
Odlično trenutno igra Francuz. Donio je ovaj gem na prednost, sačuvao prednost brejka i nekadašnji broj jedan je u nezavidnom položaju.
Preokreti
Rodžer je lako dobio početni set sa 6:0, ali Monfis se u nastavku meča probudio, zaigrao daleko bolje i dobio je drugi set sa 6:4.
Federer pred porazom?
Rodžer Federer posle dužeg vremena igra na šljaci. Prvu prepreku u Madridu je preskočio, Rišara Gaskea, ali sa drugim, Gaelom Monfisom se trenutno muči.
Dobrodošli u LIVE BLOG

Možda vas zanima

Podeli: