Đoković – Šardi 2-0 (6:1, 7:6)

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Madridu pobedom nad Žeremijem Šardijem u dva seta.

 6:1, 7:6(2)
  ĐOK   ŠAR  
  2 0  
Kraj! Novak je pobedio u dva seta
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Madridu pobedom nad Žeremijem Šardijem u dva seta.

Naredni protivnik mu je hrvatski teniser Marin Čilić.
Taj-brejk drugog seta:
2:0 Đoković – već na startu Novak pravi mini-brejk i dolazi do lepe prednosti.
3:0 Đoković – Šardi šalje forhend u mrežu i sada ima značajan zaostatak.
3:2 Đoković – Francuz uzima oba poena na svoj servis dobrih forhendima i pritisak prebacuje na drugu stranu.
4:2 Đoković – Promena strana, Šardi je ritern izbacio u aut
5:2 Đoković – Servis je ono što Novaku najbolje funkcioniše danas.
6:6 – Taj-brejk!
Uz dosta sreće Novak je došao do 30:0, a u jednom momentu značajno pogledao ka suncu. Na kraju lak gem za srpskog tenisera, idemo u taj-brejk.
5:6 – Šardi izborio taj-brejk
I u ovom gemu je bilo 0:15 na servis Francuza, ali i u ovom gemu je on vezao četiri naredna poena i došao do gema. U ovim trenucima i već neko vremen Žeremi Šardi je najbolji igrač na terenu.
5:5 – Đoković spasao set loptu
Dobar servis, pa opet dupla greška za 15 oba. Na 15:30 Novakov drugi servis i jedan forhend završili su na samoj liniji i naš teniser je imao dosta sreće da ne bude suočen sa dve brejk prilike. Šardi je odigrao maltene savršen poen i došao do set lopte, ali ju je Novak spasao dobrim servisom na liniju.

Nekoliko poena kasnije Novak trećim asom dolazi do izjednačenja.
4:5 – Šardija i dalje sluša servis
Izgledalo je ovo kao prava prilika da Novak napravi odlučujući brejk, ali se nije desilo. Posle uvodnih 0:15 Šardi je zaigrao odlično. Forhendi su padali tamo gde treba a nivo servisa je besprekoran, kao i do sada.
4:4 – Šardi imao polušansu
Nesvakidašnji momenat ovog duela je da Šardi uglavnom osvaja poene u kojima se uđe u dužu razmenu. Novak pravi prvu duplu u meču i dolazimo do 15:30, prvi put u drugom setu. Francuz ipak nije uspeo da iskoristi tu prednost i usledila je serija od tri poena Novaka za izjednačenje.
3:4 – Francuz dominira prilikom prvog servisa
Veoma lako je Đoković došao do svog gema i izjednačio na 3:3. Francuz je nastavio sa dobrom igrom pri svom servisu i poveo sa 30:0 u narednom gemu, ali je posle dve brze greške Novaku "ponudio" priliku. Ipak, usledio je jedan odličan servis, a zatim i greška Novaka iz riterna.
2:3 – Šardi sa nulom rešio gem
2:2 – Novak rutinski osvojio gem
Đoković je uspeo da "zauzda" nalet Šardija, osvojio je tri poena u nizu, ali nije stigao do gema bez izgubljenog poena.
1:2 – Šardi "pustio ruku"
U trećem gemu je Šardi došao do prilike da pokaže razornu snagu svog forhenda, a savršeno ga je služio prvi servis.
1:1 – Novak sa nulom osvojio gem
0:1 – Šardi otvorio drugi set osvojenim gemom
6:1 – Novak rešio set za pola sata!
Rizikovao je Novak na 30:15, ispalio je forhend dijagonalu koja je završila u malom autu, ali je zatim odigrao divan drop-šot koji Šardi nikako nije mogao da stigne i stigao do prve set lopte, koju je i iskoristio, promašajem Šardija.
5:1 – Šardi osvojio gem!
Nastavio je sa dobrom igrom Šardi, sjajnim drop-šotom je stigao i do dve prilike da osvoji gem, a već prvu je iskoristio, prelepom bekhend paralelom.
5:0 – Novak spasao tri brejk lopte
Opet je Đoković izgubio prva tri poena u gemu na svoj servis, a velike probleme mu je pričinjavalo sunce, odnosno strana sa koje je servirao.

Šardi je dobio tri brejk prilike, Novak je spasao sve tri, a potom upisao još dva poena i osvojio gem.
4:0 – Novi brejk Đokovića!
U svoj drugi servis gem Šardi je ušao prilično agresivno, osvojio je prva dva poena, ali je potom ispalio forhend u aut. da bi zatim Novak poslao divnu bekhend paralelu u nebranjeni deo terena.

Francuz nije uspeo da ukroti ni sledeću Đokovićevu loptu, da bi potom napravio duplu servis grešku.
3:0 – Šardi "zapretio", Novak siguran
Zapretio je Šardi u trećem gemu, osvojio dva poena, ali je potom Đoković upisao tri poena i priveo gem kraju.
2:0 – Brejk Đokovića!
Srpski teniser je imao dve brejk šanse, ali je Šardi najpre zabeležio as poen, a potom je rešio poen koji je trajao čak 26 udaraca.

Francuz je nije iskoristio prvu prednost, potom je izbacio forhend u aut, da bi Đoković prekinuo agoniju u ovom gemu i iskoristio treću brejk loptu.
1:0 – Novak ekspres!
Bez izgubljenog poena Đoković je okončao prvi gem prvog seta.
12:0
Đoković i Šardi su do sada odigrali 12 mečeva, a ne samo da je srpski teniser pobedio na svakom, već Francuzu nije dozvolio da osvoji niti jedan set.
Dobrodošli!

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: