Đoković – Fric 2-0 (6:4, 6:2)

Novak Đoković lako je došao do pobede u drugom kolu Mastersa u Madridu protiv Amerikanca Tejlora frica u dva odigrana seta.

Dobrodošli!
Kraj! Novak lako sa Fricom, ide u treće kolo Madrida
Novak Đoković lako je došao do pobede u drugom kolu Mastersa u Madridu protiv Amerikanca Tejlora frica u dva odigrana seta.
5:2 – Igraće se barem još jedan gem
Bilo je 30:30, a Fric je izgledao kao neko kome se više ne igra tenis. Ipak, dva dobra servisa Frica ostavila su ga na turniru.
5:1 – Novak na gem od pobede
Fric ne može da vrati loptu u teren. Novi gem sa nulom, a Novak trenutno ima manje od jednog izgubljenog poena po svom servis gemu...
4:1 – Dupli brejk prednosti za srpskog tenisera
Veoma dobar drop-šot Frica, ali još bolji lob Đokovića kojim je došao do nove brjek šanse. Fric je ponovo promašio veoma bitan prvi servis, a posle novog odličnog riterna Đokovića napravio grešku i ponovo izgubio servis!
3:1 – Đoković lako do potvrde brejka
Novak igra mirno i sve češće i češće tera Frica da igra iz trka. Fric izgleda kao da ima problem u kretanju, ali izgleda da nije veći.
Đokovićev boks
2:1 – Bekhend u mreži, Novaku brejk!
Blage frustracije za Novaka. Istresao ih je na 40:15, kada je "raspalio" forhend duž paralele koji retko viđamo od njega. Fric je zatim, takođe neočekivano, napravio prvu duplu i došlo se do izjednačenja. Fric je ušao nešto lošiji period meča i greškama dozvolio Novaku da dođe do brejk lopte. Promašio je prvi servis, a Nole je to kaznio riternom i došao do novog brejka!
1:1 – Isto kao u prvom setu...
Nastavljaju se fantastični servisi Novaka Đokovića. Opet osvaja gem sa nulom, a u poslednjem poenu je zaslužio aplauze posle predivnog drop-šota.
0:1 – Lak gem za Frica
Dobri servisi, dobro kretanje... Fric lako dolazi do uvodnog gema drugog seta.
Statistika prvog seta:
6:4 – Siguran gem za kraj!
Savršeno serviranje Novaka Đokovića se nastavilo i poveo je sa 30:0 u odlučujućem gemu prvog seta, ali je onda napravio duplu. Usledile su manje komplikacije i izjednačenje, ali onda dva fenomenalna poena srpskog tenisera za vođstvo u setovima.
5:4 – Amerikanac ostao "u životu"
Fenomenalna igra Frica posle uvodnih 0:15. "Bomba" iz forhenda, as, pa servis viner, a na kraju i Novakova greška za opstanak u prvom setu.
5:3 – Fric imao priliku, propustio brejk loptu
Prvi poen koji je izgubio na servisu Novak je izgubio duplom servis greškom, ali je to ispravio asom! Loše se namestio na udarac za 30:30, ali je odmah odservirao novi as, svoj peti, za gem loptu. Ipak, usledile su dve Novakove greške i prva brejk lopta za Frica.

Novak je sačekao grešku protivnika, a onda osvojio i dva narenda poena za potvrdu brejka.
Podrška za Amerikanca
4:3 – Brejk Đokovića!
Prvo viner Frica, a onda dve neiznuđene greške. Na 15:30 Fric je diktirao tempo tokom cleog poena, ali je onda Novak izvukao fenomenalan lob i došao do dve brejk lopte. Ponovo je pogrešio Amerikanac i došli smo do prvog brejka!
3:3 – Fricu "ne radi" ritern, Đoković 12/12
Nastavlja Đoković da dominira prilikom servisa i pogađa ih u veoma visokom procentu. Na 40:0 Fric je pokušao da napadne drugi servis Sribna, ali je on tada odservirao fenomelano i opet osvojio gem bez izgubljenog poena.
2:3 – Novak i dalje pasivan
Dosta pasivna igra Đokovića. Njegove lopte uglavnom idu po sredini terena, odakle Fric može blagovremeno da se namesti i da nastavi da kontroliše poene svojim omiljenim forhendom. Fric asom okončava ovaj gem i ponovo vodi.
2:2 – Novaka "čuva" dobar drugi servis
Dobri servisi Novaka, pre svega dobro taktički plasirani drugi servisi. Svih osam poena na servis Srbina je za sada otišlo na njegovu stranu.
1:2 – Velika borba, bez brejk lopti
Fric je imao priliku da dođe do gema sa nekoliko gem lopti, ali se Novak odlično snalazio i dolazio do đusa. Fric dobro kontroliše poene forhendom, ali svojom agresivnošću često dolazi i do grešaka. Konačno, posle pet gem lopti, Fric je uspeo da dođe do gema i ponovo povede.
1:1 – Novak uzvraća istom merom
Podjednako lak gem za Đokovića kao što je bio za Frica. Poslednji poen je završio veoma atraktivno, volejem jednom rukom sa "ničije zemlje". Gem sa nulom za srpskog tenisera.
0:1 – Veoma lak gem za Frica
Amerikanac nije pogodio nijedan prvi servis u prvom gemu meča, ali je osvojio gem sa nulom. Tri greške Đokovića u ovom gemu.
Fric će prvi servirati
 6:4, 6:2
  ĐOK   FRI  
  2 0  

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: