Kecmanović – Raonić 0-2 (3:6, 4:6)

Srpski teniser Miomir Kecmanović poražen je od Miloša Raonića u četvrtfinalu Mastersa u Indijan Velsu posle dva odigrana seta.

Prelomna tačka za Kecmanovića
Pozdrav, Miomire!
3:6, 4:6 – Kraj! Neiskustvo koštalo Kecmanovića
Kecmanović poražen je od Miloša Raonića u četvrtfinalu Mastersa u Indijan Velsu posle dva odigrana seta u meču u kojem je je odigrao veoma dobro, ali pre svega zbog dosta manjeg iskustva od protivnika ostao bez barem jednog seta.
3:6, 4:5 – Miomir je živ, Miloš servira za meč
Odličan gem za Kecmanovića. Počeo je gem sa 0:15, ali onda ekspresno vezao četiri poena i asom došao do 4:5. Da li ima šanse i snage da napravi brejk?
3:6, 4:5 – Miomir je živ, Miloš servira za meč
Odličan gem za Kecmanovića. Počeo je gem sa 0:15, ali onda ekspresno vezao četiri poena i asom došao do 4:5. Da li ima šanse i snage da napravi brejk?
3:6, 3:5 – Raonić miljenik fortune, Kecmanović propustio brejk prilike
Raonić je u ovom gemu imao 40:15, ali je napravio dve greške i došlo se do đusa. Posle još jednog dobrog poena za Srbina došlo se i do brejk lopte i to na drugi servis Raonića. Ipak, Kecmanović je katastrofalno riternirao i dopustio Raoniću da napravi novi viner forhendom. Kanađanin je došao do gem lopte, ali je onda u sledećem poenu Kecmanovića poslužila fortuna, a u narednom znanje, pa je došao do nove brejk prilike.

Raonić je opet imao sreće i forhendom jedva prebacio mrežu i pogodio liniju za đus. Usledio je jedan dugačak poen, koji je na kraju pripao kanadskom teniseru posle nerealno dobro odigranog slajsa kojim je prevario Kecmanovića, a zatim i bomba iz servisa za kraj gema.
3:6, 3:4 – Mnogo sreće, brejk Raonića
Raonić je iskoristio pad u igri Kecmanovića i došao do dve brejk lopte. Miomir je uspeo da spasi prvu, ali je kod druge Kanađanin jedva zakačio liniju svojim bekhend volejom i došao do brejka.
Miomir igra dobro, ali to je tenis...
3:6, 3:2 – Kecmanović ponovo vodi
Odličan gem za Kecmanovića, u kojem je izgubio jedan poen i to kada je jedini put dopustio Kanađaninu da napadne forhendom.
3:6, 2:2 – Servis gemovi prolaze mirno
Dva laka gema za oba tenisera, prilikom servisa. Raonić nastavlja da reša aseve, a forhendima šeta Kecmanovića po terenu i diktira tempo, ali samo kada pogodi dobar servis pre toga. Srpski teniser uspeva da slično radi Milošu u svojim gemovima, pa samim tim još uvek nema brejka u drugom setu.
3:6, 1:1 – Raonić igra na sve ili ništa
Iako je Kecmanović dobro čitao servise Raonića u ovom gemu, nije bilo brejk lopti. Došao je Miomir do 30, ali je Raonić još jedanput došao do poena istim stilom kojeg se drži tokom celog meča, igrajući na "sve ili ništa".
Briljantan potez srpskog tenisera:
3:6, 1:0 – Kecmanović kaže: Ne otpisujte me!
Odličan gem za Kecmanovića koji potvrđuje da je potpuno ušao u meč. Veoma dobra odbrana, dobro taktički postavljena igra i najava potencijalno zanimljivog meča u nastavku.
3:6 – Siguran Miomir, ali siguran i Miloš
Kecmanović je odigrao par dobrih poena u ovom gemu, ali nije uspeo da osvoji više od dva. Raonić drži veoma visok nivo prvog servisa i tu ne daje puno šansi srpskom teniseru. Posle prvog seta ostaje utisak da je Kanađanin zbog znatno većeg iskustva dobio ovaj deo igre lakše nego što to izgleda na prvi pogled.
2:5 – Servisi funkcionišu
Dobra uvertira za Srbina, ali Raonić ne dopušta nove brejk lopte. Kecmanović je osvojio prvi poen i onda "za dlaku" promašio forhend, a zatim izgubio i preostala tri poena.
2:4 – Miomir servira sve bolje i bolje
Odličan gem za srpskog tenisera koji je dobio za nešto više od jednog minuta. Dobri servisi i par grešaka Raonića, koji često preteruje sa izvlačenjem na forhend, pa je prednost protivnika smanjena.

Photo by Clive Brunskill/Getty Images
1:4 – Raonić "bombama" probija Kecmanovićev "zid"
Raonić igra dosta atraktivno i konstantno traži vinere, pa posle samo pet gemova ima čak 10 vinera. Ipak, uz te vinere dolaze i greške. Na 30:30 videli smo fantastičan poen u kojem je Miomir vratio nekoliko smečeva dvometraša Raonića, a onda izuzetnim pasingom došao do brejk lopte.

Ipak, usledile su tri "bombe" iz servisa Raonića za potvrdu brejka.
1:3 – Raonić prvi dolazi do brejka
Dobar gem za Raonića. Kecmanović nije slao dovoljno duboke udarce i Miloš je to koristio, te napravio dva vinera u prva dva poena. U narednom je pogrešio, ali došao do dve brejk lopte fantastičnim forhendom na koji se sa namerom izvukao, te u narednom poenu došao do brejka.
1:1 – Dobar start i za srpskog predstavnika
Dobar odgovor Miomira za sigurant start. Bilo je 15:15, ali je onda Kecmanović uspeo da veže tri poena i dobro odgovori Kanađaninu u svom uvodnom gemu.
0:1 – Siguran start za Miloša
Prvi poen na meču je pripao Kecmanoviću dobrim pasing šotom, ali je Raonić osvojio sva četiri naredna poena i poveo sa 1:0.
Meč je počeo!
Raonić prvi servira
 (3:6, 4:6)
  KEC   RAO  
  0 : 2  

Možda vas zanima

Podeli: