Đoković – Fučovič 4:6, 6:4, 6:1

Najbolji teniser planete Novak Đoković pobedio je Mađara Martona Fučoviča i plasirao se u četvrtfinale turnira u Dohi.

 4:6, 6:4, 6:1
  ĐOK   FUČ  
  2 : 1  
4:6, 6;4, 6:1 - Novak odservirao za trijumf
Lagan gem, pobeda Novaka.
4:6, 6:4, 5:1 - Treći brejk u setu za Novaka, servira za pobedu
Novi brejk i sada je sve čini se, rešeno. Novak servira u narednom gemu za plasman u četvrtfinale.
4:6, 6:4, 4:1 - Fučovič vratio jedan brejk
Pomalo neočekivano, mađarski teniser je uspeo da se probudi u ovom gemu i da uzvrati brejkom, ali Novak i dalje ima lepu prednost koju ne bi smeo da ispusti.
4:6, 6:4,4:0 - Drugi brejk u setu odluke, Đoković ide ka četvrtfinalu
Definitvno, Fućovič je izgubio taj ritam nigre iz prvog i većeg dela drugog seta. Novak je stigao do brejk lopte, koju je mađarski teniser neutralisao, ali Novak je opet stigao do druge prilike, naterao je Martona na novu grešku. Izbacio je Fučovič loptu u aut posle odličnog riterna koji mu je pod noge poslao srpski teniser i kraj meča je sve bliži.
4:6, 6:4, 3:0 - Ekspresan gem za Novaka
Lako, bez po muke je Đoković dobio četiri poena u nizu. Čini se da je protivnik konačno popustio, Novak klizi ka novoj pobedi u 2019.
4:6, 6:4, 2:0 - Novi brejk za Novaka!
Čini se da je sada sve na mestu. Novak je napravio brejk i na startu trećeg seta, izgubivši pri tom samo jedan poen. Sada je bitno da nastavi dobro da servira i neće imati problema da stigne do pobede jer i Mađaru polako pada koncentracija.
4:6, 6:4, 1:0 - Odličan početak trećeg seta za Đokovića
Siguran gem na startu trećeg seta. Jako je to bitno za Novaka, posle izjednačenja u setovima, sada je psihološki u prednosti, a pritisak je na protivniku.
4:6, 6:4 - Konačno, prvi brejk i izjednačenje u setovima!
Odličan start gema, 0:30. Izvukao se Marton posle drugog servisa u narednom poenu, potom je usledio sjajan udarac, kratka forhend dijagonala za prve dve brejk lopte u meču. Ujedno i set lopte. Prvu nije iskoristio, ritern je završio u autu, potom je Mađar zatražio čelendž, ali nije bio u pravu, Novak je napravio brejk i ujedno osvojio i set!
4:6, 5:4 - Novaku treba brejk za izjednačenje u setovima
Prvo lagan poen, pa potom prva dvostruka servis greška za Novaka na meču. Igra Novak promenljivo, čak je to dobar udarac, čas loš, predugačak. Nikako da uravnoteži igru. Srećom, i Marton pravi greške, naročito kada ga Đoković pritisne u poenu. Za sada, Novak drži svoj servis, ali morao bi konačno da nađe šifru i za Fučovičev sef.
4:6, 4:4 - Đoković još bez rešenja u servis gemu protivnika
Kada Marton pogodi prvi servis, Novak ima problem. Bilo je sve u redu do 30:30, potom je mađarski teniser dobio dva poena snažnim završnim udarcima. jednostavno, kao da nema pukotine u njegovoj igri.
4:6, 4:3 - Novak čuva servis u drugom setu
Pojačao je ritam Novak u ovom gemu. Dobio je i dva lakša poena posle servisa. Na 40:15, bekhend je zakazao, loptica je završila u autu, ali mu se Marton revanširao u narednom poenu.
4:6, 3:3 - Fučoviču sve polazi za rukom
Poveo je Fučovič bez većih problema sa 40:15 u gemu, potom je izbacio lopticu forhend dijagonalom u aut. Posle duge razmene udaraca u narednom poenu, Marton je konačno popustio, Novak je stigao do 40:40. Mešutim, ne vredi, iz dva udarca, Fučović dobija naredni poen, praktično posle slabije uzvraćenog servisa, samo je plasirao loptu forhendom. Takav je bio i sledeći poen, Fučovič jednostavno ne popušta na svoj servis.
4:6, 3:2 - Novak se muči, ali dobija gemove na svoj servis
Poveo je Fučovič na servis Đokovića 0:30, onda je poslao laganu loptu u aut. Drajv volej udarcem Novak je stigao da neutrališe prednost protivnika, da bi potom iznudio grešku Fučovića. Ono što je usledilo je prelep poen, Novak je lobovao protivnika dok je bio na mreži. Bitno je da Novak ne popušta na svoj servis.
4:6, 2:2 - Fučovič pogodio tri asa u jednom gemu
Novak je najbolji kada se naljuti na sebe. Nije krio frustraciju tokom ovog gema, dozvolio je da sve to izađe iz njega, ali Fučoviča to ne interesuje, na 15:30 odgovorio je as servisom, a onda insajd-aut dijagonalom stiže i do 40:30. Uspeo je potom Novak lepo da izgradi poen i natera protivnika na grešku, 40:40. Pogodio je Marton nova dva as servisa i tako dobio gem.
4:6, 2:1 - Novak sigiran na servisu
Mora Novak da se pomuči za svaki poen. Fučovič je kao zid, gotovo sve da vraća u teren. Srećom, dva servis vinera donela su Šokoviću dva lakša poena za 40:15, a onda je Fučović posleo jednu lopticu u mrežu i Novak je dobio i drugi servis gem u drugom setu.
4:6, 1:1 - Fučović igra kao u transu
Novak čini se da menja taktiku. U prvom setu je "navikao" Martona gde će mu slati loptu, sada miksuje više. Na 15:15, pogodio je fenomenalnu forhend dijagonalu, ali Fučovič je iz forhenda u trku izjednačio na 30:30. Pole izjednačenja na 40:40,dva izuzetna poena za Martona, opet nije dozvolio Novaku da dođe do brejk prilike.
4:6, 1:0 - Novak dobro počeo drugi set
Relativno lako dobijen gem, izgubio je srpski teniser svetga jedan poen. Važno je to za Novaka, mora što pre da nametne svoj ritam, da pronađe slabu tačku protivniku.
4:6 - Fučovič dobio set
Dva auta u prva dva poena, čini se da Đoković još traži idealan udarac. Fučovič ne popušta, i dalje udara snažno i precizno. Dobio je gem sa nulom, ujedno i set i posle 40 minuta igre vodi u meču.
4:5 - Brejk! Fučović oduzeo servis Novaku
Prvi problemi za Đokovića. Fučović je odigrao odličan gem, stigao do dve brejk lopte na 15:40. Izvukao se Novak na prvoj brejk lopti tako što je Fučović iz riterna poslao lopticu u aut, a onda je usledio spektakularan poen za izjednačenje. Opet je mađarski teniser došao do brejk poena, trećeg u gemu in setu, ovaj je iskoristio, posle strahovite bekhend paralele, Novak nije uspeo da vrati lopticu teren.
4:4 - Dve lagane greške Novaka
Stigao je Novak do 30:30, ali je onda jedan bekhend slajs poslao po paraleli u aut. Nije se namestio najbolje ni na forhend u narednom poenu, Fučovič je pogodio dva puta liniju, a Novak lopticu izbacio u aut. I dalje ravnoteža u meču.
4:3 - Novi lagan gem za Đokovića
Novak je rutinski odradio ovaj gem. Lako jer dolazio do poena, praktično, gem je dobio "sa nulom", tako da mu je sada cilj da poremeti protivnika na njegov servis, što će biti teško, jer Fučović je do sada promašio svega jedan prvi servis.
3:3 - Fučovič ne popušta
Mađarski teniser je i dalje siguran na svom servisu. Prišao je Novak na 40:30, ali je usledio izuzetan forhend Fučoviča za izjednačenje u gemovima.
3:2 – Đoković raznovrsnom igrom osvaja svoje gemove
Lepa kombinacija servisa i drajv voleja, Novak miksuje u igri i osvaja direktan poen za 30:15. Fučovič greškom iz bekhenda poklanja poen Novaku, koji poen namešta pasing šotom iz bekhenda, a onda samo matira Fučoviča forhendom na mreži.
2:2 – Fučovič dobija gem "nulom"
Dobar drugi servis sa dosta kika, funkcioniše i prvi, Novak greši iz bekhenda što Fučoviču donosi gem za izjednačenje.
2:1 – Fučovič pretio, Novak se ekspresno podigao
Jedna forhend paralela iz trka Fučoviča omogućila mu je prvi poen u gemu na Novakov servis jer je Đoković za koji centimetar promašio polje polu-volejem. Novak nakon toga šalje lopticu u aut, ali brzo direktnim poenima uzima dva poena za 30:30.

Fučovič greši u poenu za gem loptu, a Đoković gem osvaja sjajnom paralelom.
1:1 – Fučovič se izvukao servisima
Duga razmena sa osnovne linije, Novak je imao inicijativu, ali nije ostao u poenu. Pogodio je mrežu i Fučovič je osvojio poen za 15:0. Agresivnim napadom i izlaskom na mrežu osvaja novi za 30:0.

Tada greši, a Novak ekspresnim riternom pod noge Martona poravnava na 30:30. Fučovič as udarcem dolazi do gem lopte, ali novim sjajnim riternom Đoković uvodi gem u neizvesnost 40:40. Mađar dobro servira u nastavku gema i osvaja ga.
1:0 – Dobar početak Đokovića
Srpski igrač je izabrao da prvi servira u meču, ali je Fučovič sjajnim forhendom uspeo da osvoji prvi direktan poen za 0:15. Nakon toga osvaja još jedan, ali Novak osvaja prvi gem u meču.
Teniseri su izašli na teren i zagrevaju se
Početak meča se očekuje za minut do dva.
Ovo su rezultati prvog kola Dohe
Ne, ne, Novak uopšte nema pozitivan skor sa Rodžerom i Rafom
Detalj sa prošlogodišnjeg US opena
Đoković je tada u ranoj fazi turnira pobedio Fučoviča.

Getty images
A ovako je Džumhur video srpskog igrača
Opisao ga je kao vanzemaljca.
Dobrodošli u blog o meču Novaka Đokovića i Martina Fučoviča
Dok se pripremamo za meč Đoković – Fučovič, prisetimo se kako je srpski igrač odigrao meč prvog kola turnira u Dohi. Protivnik mu je bio Damir Džumhur

.

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: