Uživo: Đoković - Anderson

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igra za plasman u finale završnog mastersa u Londonu. Njegov protivnik u "O2 areni" je Južnoafrikanac Kevin Anderson protiv kojeg u pobedama vodi sa 7:1.

 6:2, 6:2
  ĐOK   AND  
  2 : 0  
6:2 - Kraj meča!
Lagano, ubedljivo, impresivno. Tri reči koje opisuju Novaka u ovom meču. Ili bolje rečeno, na ovom turniru.
5:2 - Anderson za sada odoleo
Teniser iz Južne Afrike je uradio što je do njega, osvojio je gem, sada je na Đokoviću da završi večerašnji posao i overi vizu za finale.
5:1 - Gem do pobede
Novak je rutinski odservirao za 5:1. Anderson je na ivici, pobednički šampanjac može da se pripremi, Novaku sledi ulazak u sedmo finale ATP tur finala u Londonu.
4:1 - Brejk! Neverovatan je Đoković
Novi brejk za srpskog tenisera. Anderson je nemoćan, ne može da izdrži borbu sa osnovne linije, na konopcima je, poput grogiranog boksera. Ostalo je da Novak zada još završni udarac.
3:1 - As za kraj gema
Novak ne servira jako, ali je zato izuzetno precizan. Gem je završio as servisom. Ključ je držati svoj servis gem i neće biti problema.
2:1 - Anderson dobio gem, ali Novak ide ka pobedi
Dobio je Južnoafrikanac ovaj gem uz dosta muke. Najbitnije je da Đoković nastavi da igra kao do sada, smeši mu se novo finale u "O2 areni".
2:0 - Očekivana potvrda brejka
Novi, rutinski dobijen gem na svoj servis. Ne daje ni promil šanse Andersonu da pomisli na preokret i povratak u meč.
1:0 - I odmah na startu seta - brejk za Novaka
Kao da je Južnoafrikanac izgubio samopouzdanje. Tri lako izgubljena poena u nizu, pa dobar servis, ali Novak je mudro i uporno slao lopte pravo u telo protivnika i Kevin je poslao lopticu u mrežu. Potom je opsovao i zaradio opomenu!

Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Kako to lako izgleda kad igra Novak...
Anderson ne može ništa Đokoviću. Čini sve što je u njegovoj moći, ali kada broj jedan igra u svom ritmu, to je čista teniska poezija.
6:2 - Do prvog seta bez previše problema
Do prve set lopte Novak je došao izašavši na mrežu, rutinski je plasirao volej u nebranjenu stranu. Potom odličan bekhend koji je Anderson uzvratio, ali loptica je završila u mreži.
5:2 - Đoković napravio novi brejk, na gem od prvog seta
Teniser iz Južne Afrike, ako mu se dozvoli, ima vrlo neugodan udarac, posebno iz forhenda. Udara topovski snažno. Đoković je u stanju mnogo toga da vrati i da natera protivnika na grešku kao što je bilo u poenu za 30:30. Strpljivom igrom naterao je Kevina na još jednu grešku za brejk loptu, a potom novi aut i novi brejk, Novak vodi sa 5:2.
4:2 - Anderson do 15:30, ne i dalje
Anderson je uspeo da dođe do 15:30, ali nema panike kod šampiona kalibra Novaka Đokovića. Mirno, rutinski Đoković odigrava poene, poštuje taktiku koju je izabrao i dalje je neprobojan na svoj servis.
3:2 - Kevin krenuo u napad
Koristi Anderson snažan servis i da nešto promeni u igri. Nije više statičan, koristi priliku da izađe na mrežu i poentira volej udarcima. Gem je završio servisom u telo, smanjio je prednost srpskog tenisera.
3:1 - Gem bez izgubljenog poena
Nastavlja Đoković odlično da servira. Još jedan gem bez izgubljenog poena. Anderson nije imao nikakve šanse.
Impresivan niz
Novak ima niz od 29. uzastopno dobijenih gemova na svoj servis. Sada servira i za jubilarni, 30.
2:1 - Novak nije iskoristio brejk loptu
Mali aut na brejk lopti, Anderson se izvukao. Potom je pogido as, pa odigrao još jedan poen i dobio gem.
2:0 - Odlično i na servis
Nije srpski teniser imao ni najmanji problem u prvom servis gemu. Za sada, impresivan početak.
1:0 - Novak pravi brejk na startu!
Prvu nije, ali drugu brejk loptu Novak je iskoristio. I odmah je pokazao kako će igrati. Odličan ritern, a potom "razvlačenje" Andersona po terenu, iz ugla u ugao. Dedfinitivno prava taktika.
Meč počeo
Meč je počeo, na servisu je Južnoafrikanac.
Meč je počeo
Prvi na servisu je Kevin Anderson.
Anderson birao.... servis
Anderson je dobio podbacivanje, Južnoafrikanac je, logično, izabrao da prvi servira. Dakle kralj riterna protiv super servera. Još jedan podatak, od svih igrača ove nedelje u Londonu, Novak ima najveći procenat poena dobijenih posle uzvraćenih prvih servisa (34.8%) i drugih servisa (54.1%). Uz to, dobio je 30.3 odsto gemova kada je vraćao servis protivnika. Dakle skoro svaki treći bio je brejk.
Igrači izašli na teren
Anderson je izašao, a na terenu je konačno i svetski broj jedan, Novak Đoković. Sudiće Damijan Štajner.
Francuzi izborili finale u konkurenciji parova
Pre ovog meča završeno je i drugo polufinale u dubl komkurenciji. Francuzi Prer Igo Erber i Nikola Mau bili su bolji od Huana Sebastijana Kabala i Roberta Faraha iz Kolumbije sa 6:3, 5:7, 10:5. Erber i Mau se u nedeljnom finalu za titulu bore sa Majkom Brajanom i Džekom Sokom.
Od Vimbldona samo dva poraza
Raèunajuæi u meèeve u Londonu, Ðokoviæ od Vimbldona do danas ima skor od 34 pobede i svega dva poraza. Ovo æe mu biti treæi okršaj sa Andersonom u ovoj sezoni, treba li reæi da je prethodna dva dobio?
Briljantna nedelja u grupi
Novak je do polufinala sa Andersonom došao bez izgubljenog meèa i seta. Skor u pobedama 3-0, set koliènik 6:0. Impresivno.
Dobrodošli u LIVE BLOG B92

Možda vas zanima

Podeli: