Đoković – Zverev 6:4, 6:1

Najbolji teniser sveta Novak Đoković stigao je na korak do polufinala Završnog turnira u Londonu, drugom pobedom u grupi "Gustavo Kuerten".

 6:4, 6:1
  ĐOKOVIĆ   ZVEREV  
  2 : 0  
6:4, 6:1 – Pobeda Novaka Đokovića!
Kraj meča – Đoković je savladao i Sašu Zvereva! U poslednjem gemu gotovo je sve ulazilo, furiozno je igrao i za tren došao do tri vezane meč lopte. Prvu je propustio, ali je već drugu realizovao i došao do drugog trijumfa u Londonu.
6:4, 5:1 – još jedan brejk Đokovića!
Potpuno se raspala igra nemačkog igrača koji je nastavio da srlja, a Đoković to koristio na najbolji mogući način. Još jednom mu je oduzeo servis i osigurao trijumf.
6:4, 4:1 – Novak osigurao brejk
Ekspresno je prvi igrač sveta osigurao prednost i došao na korak do drugog trijumfa u Londonu.
6:4, 3:1 – brejk Đokovića u drugom setu!
Nije mnogo Aleksander odolevao posle još jednog lakog gema našeg igrača. Đoković je držao lopticu u igri i terao rivala na greške, a ovaj je to činio u serijama. Brzo je na semaforu bilo 0:30, pa 15:40, posle čega je brejk bio napravljen.
6:4, 1:1 – Zverev se nekako iščupao
Pripretio je Đoković već u drugom gemu drugog seta, posle odličog rešenja na mreži stigao do 0:30, ali je Nemac pogodio dva odlična servisa i izbegao probleme. Međutim, Novak je nastavio da pritiska, nekoliko puta dolazio do djusa, ali dalje nije mogao.
Statistika prvog seta
6:4, 1:0 – siguran start drugog seta
Iako ga je forhend slabije slušao nego u završnici seta, Novak je uspeo da izbegne problematičnu situaciju. Na 30:30 je odservirao svoj prvi as u meču, da bi još jednim dobrim servisom stigao do prvog gema u nastavku.
6:4 – Đoković osvaja prvi set brejkom!
Dve greške Zvereva, vidi se da je ostavio trag prethodni gem i neiskorišćene prilike. Novak je bio na dva poena od osvajanja seta brejkom (0:30), Saša je vratio neizvesnost sa dva poena pre nego što je trećom greškom dozvolio Novaku prvu set loptu. Smečom se izvukao, četvrtim kiksom posle čelendža morao da se suoči sa drugom set loptom i servisom je i nju spasao.

Na kraju nije uspeo da iskontroliše udarac i peti put, a Đoković set osvaja duplom greškom Zvereva!
Samo bez nervoze
5:4 Đoković – Novak spasavao brejk lopte!
Ako je prvi poen za Zvereva bio plod greške Đokovića, drugi za 0:30 u servis-gemu našeg igrača bio je plod ogromne sreće. Uputio je iz defanzive paralelu, Novak je čekao na mreži. Loptica je udarila u mrežu i prešla preko srpskog tenisera. Zverev nakon toga greši zbog dubine Đokovićevih udaraca.

Zverev prvi dolazi do brejk lopte posle greške svog protivnika. Imao je 30:40, ali se Srbin izvukao odličnim servisom.

Međutim, duplom greškom prepušta Novak Saš poklanja još jednu šansu i opet uspeva da se izvuče neverovatnim forhend slajsom i neuspelim lobom Saše.

Održao je inicijativu i agresivnost Đoković i uspeo da osvoji gem posle dve brejk šanse za nemačkog tenisera!
Tek ako servis malo stane
Novak će moći da materijalizuje razliku u igri koja se vidi u polju.

Getty images
4:4 - Rutinski gem, oproban recept
Lako osvaja gem Zverev, iako je Novak osvojio jedan poen. Još jednom oproban recept i dobri servisi pomažu Nemcu.
Sa jakim servisima, samo blok

Getty images

Getty images
4:3 Đoković – Novak siguran na servisu
Prelep poen, duga razmena, sve odigrano perfektno do slajsa, Zverev koristi to da vinerom iz forhenda poentira i "ukrade" poen za 15:15. Na mreži u narednom poenu Novak je mnogo bolje "zasekao" lopticu i rutinski prošao rivala koji je do kraja gema osvojio još jedan viner, ali je Đoković na 40:30 odservirao za gem.
3:3 – Zverev servira kao Izner
Nadmudrio je Novak Sašu na mreži, ali Zverev četvrti put servira as od početka meča, pa onda Đoković forhendom pogađa mrežu za dve gem lopte njegovog rivala. Koliko as udaraca, verovatno je bar isto toliko putaZverev imao i "nec". Ipak, novi jak servis, Đoković ne uspeva da blokira i Zverev poravnava na 3:3 servisima od oko 140 milja na sat, što je u rangu Džona Iznera.
3:2 Đoković – Dobri servisi, oštra dijagonala
Oštra dijagonala Đokovića, Zverev je mogao samo do dna mreže za 15:15. Jedan dobar servis i jedna jeftina greška Zvereva posle lošeg drop-šota Novaka donele su Srbinu dve gem lopte na 40:15. Koristi već prvu i ponovo vodi.
Ko će biti pozitivniji posle meča?
2:2 – Pripretio je Novak...
Dobro predviđa udarce Zvereva Đoković i osvaja dva poena. Zverev je probao da u drugom poenu izlaskom na mrežu okrene taj poen u svoju korist, ali nije uspeo i na kraju je poslao lopticu u mrežu. Dobro je izgradio naredna dva poena i izjednačio kombinacijom servis-forhend-smeč na 30:30.

Novak promašuje slajs, posle čega Zverev servira as i osvaja gem.
Izlazak dvojice tenisera

Getty images

Getty
2:1 Đoković – Lepo idu forhendi Srbina
Napada Zverev i izlazi na mrežu u prva tri gema. To mu je umalo donelo prvi poen na Đokovićev servis. Umesto toga, usledilo je nekoliko sjajnih udaraca srpskog igrača, što po paraleli, što po dijagonali i gem u kome je Zverevu prepušten samo jedan poen posle duple servis greške.
1:1 - Snažno servira Zverev
U trenucima kada udarci nisu baš precizni, Zverev se oslanja na servise. Posle greške iz forhenda, Nemac dvaput pogađa dobre servise, Novak mu pomaže greškom iz bekhenda pa i Saša dolazi do prvog gema.
1:0 – Đoković osvaja prvi gem, Zverev se još nije zagrejao
Trebalo je još vremena Zverevu da se zagreje, bar u prva dva poena. izbacio je dve loptice van igre. Đoković ga je drop šotom pozvao na mrežu, Nemac je to pročitao i uzeo poen za 30:15, a onda i izjednačio. Usledila je nova greška posle koje Novak osvaja prvi gem.
Novak će prvi servirati u meču
Nakon što igrači završe sa zagrevanjem.
Igrači izlaze na teren
Prvo Zverev, a za njim i naš teniser.
Na terenu, reket ne mora da bude fin prema Nemcu
Zatišje pred buru
Novak je pet puta osvajao, ali...
Trofeji na Završnom mastersu za Đokovića nisu nepoznanica, ali naspram mreže danas stoji nepredvidivi mladi Nemac koji ume da odigra vrhunski, ali i da razočara. On je i jedini na turniru sa kojim Đoković nema pozitivan skor o čemu možete čitati u posebnoj vesti.
Dobrodošli!
Želimo Vam dobrodošlicu u B92 LIVE BLOG u kojem ćemo zajedno pratiti meč drugog kola Završnog mastersa između Novaka Đokovića i Aleksandra Zvereva.

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: