<table class="score" cellpading="0" width="100%" cellspacing="0"> <tfoot> <tr> <td colspan="5"> <p> 5:7, 4:6</p> </td> </tr> </tfoot> <tbody> <tr class="county"> <td> </td> <td>ĐOKOVIĆ</td> <td> </td> <td>HAČANOV</td> <td> </td> </tr> <tr class="number"> <td> </td> <td>0</td> <td>:</td> <td>2</td> <td> </td> </tr> </tbody> </table>

Želimo vam dobrodošlicu u B92 Live blog!
Budite sa nama dok pratimo Novaka Đokovića u finalnom meču na putu do 33. Masters titule, pete u Parizu.
5:7, 4:6 – KRAJ! Novak je izgubio, Hačanovu ide titula u Parizu
22-godišnji ruski teniser odigrao je perfektan meč, nešto što se ne može reći za Đokovića.

Hačanov je delovao odlično, Novak se mučio, izgledao je bez energije i titula u Parizu ide u ruke Karenu.
5:7, 4:5 – Hačanov servira za pobedu
Nije Đoković izgubio poen u ovom gemu, ali to nema velike veze jer u narednom ruski teniser servira za pobedu i izgleda mnogo bolje od našeg igrača.
5:7, 3:5 – ruski teniser na gem od pobede
Bez izgubljenog poena Hačanov dobija gem i sada je pred titulom u Parizu. Nedostaje mu jedan gem za pobedu.
5:7, 3:4 – tri brejk lopte spasao je Novak!
Nekako se izvukao srpski teniser iz ovog gema. Imao je Hačanov 15:40, a potom i prednost 40:A, a Novak je uspeo da se izvuče iz obe teške situacije i da dobije gem.
5:7, 2:4 – Đoković pretio, Hačanov osvojio gem
Imao je Novak 40:40, ali niti jednom nije dobio priliku za brejk. Hačanovu odlično funkcionišu servis i forhend.
Ruski teniser igra kao u transu

Foto: Getty Images
5:7, 2:3 – Novak ekspresno do gema
Đoković je za samo 58 sekundi dobio gem i ovo može da bude ohrabrujuće. Pogodio je prve servise i Hačanov nije imao šanse u ovom gemu. Ipak, ruski teniser i dalje ima prednost brejka u drugom setu.
5:7, 1:3 – Hačanov lako potvrdio brejk
Ruski teniser igra veoma dobro, dok je Đoković potpuno van ritma. Niko ne kaže da ne može nešto da se promeni, ali ovo za sada ne izgleda dobro.
5:7, 1:2 – Đoković ponovo popustio, novi brejk Hačanova
Vidi se da nema energije u Novakovim udarcima. Hačanov je imao 15:40, srpski igrač uspeo je da spasi obe brejk lopte, međutim ruski teniser uspeo je da dođe do još jedne prilike i nju je iskoristio tako što je Novak pogrešio na mreži.
5:7, 1:1 – Hačanov bez problema do izjednačenja
Napravio je duplu servis grešku i to jedini poen koji je Novak uzeo u ovom gemu. Đoković ne izgleda baš najbolje i videćemo kako će se dalje odvijati meč.
5:7, 1:0 – Novak sigurnom igrom do prvog gema
Izgubio je samo jedan poen u ovodnom gemu srpski teniser i zasluženo dolazi do minimalnog vođstva.
5:7 – prvi set osvaja Hačanov!
Imao je Đoković 0:30 u ovom gemu, ali je Rus odigrao četiri perfektna poena i zasluženo dolazi do vođstva.
5:6 – brejk Hačanova!
Popustio je Đoković u ovom gemu i Rus dolazi do brejka. Hačanov igra kao u transu, sve vraća i zasluženo dolazi do prilike da servira za vođstvo u setovima.
5:5
Odlično je počeo gem za Novaka u kojem je Hačanov servirao da ostane u setu. Imao je 0:30 i poen u svojim rukama, ali je lopticu poslao u aut, a istu sudbinu je doživeo u narednom poenu. Hačanov je ponovo iskoristio dobar servis i forhend, a zatim i bekhend te se u potpunosti spasao iz nezgodne situacije.

Foto: Tanjug/AP
5:4
Dobar gem za Đokovića, siguran, što je bilo bitno. Problem je što Novak ubacuje samo 58% prvog servisa, a Hačanov 70. Ipak, posle nove Rusove greške Đoković ponovo vodi, ali igra još uvek nije na nivou.
4:4
Hačanov ne popušta. Servisi su mu na nivou, kao i forhendi, dok se bekhendima održava u poenu. Novakova defanziva i ritern nisu ni blizu dovoljno dobri da bi parirao jačini udaraca Rusa i to je za sada najveći problem, što ritern ne funkcioniše, kao ni protiv Federera u polufinalu.
4:3 – Mučan, ali uspešan gem za Noleta
Hačanov je zaigrao fenomenalno i u poslednjih desetak minuta je bolji igrač na terenu. Fantastičnim forhendima dolazi do 0:30, ali se Novak izvlači i dolazi do izjednačenja. Karen ponovo greši, ali odmah potom odigrava fantastičan poen. Posle par neiskorišćenih gem lopti prvi teniser sveta ipak opet vodi. Gem je trajao više od sedam minuta.

AP Photo/Miæel Euler
Hačanov dominira na terenu
3:3
Đoković nastavlja da greši i, iako je dobro počeo, sada igra poprilično loše. Ne treba oduzeti zasluge ni Hačanovu, koji je pronašao dodatnu motivaciju i izjednačio rezultat u prvom setu.
3:2 – Hačanov vratio brejk!
Posle dva dobra poena Novak pravi dve greške zaredom iz bekhenda za 30:30. Usledio je jedan dug poen u kojem je Rus nadmudrio Srbina na mreži i došao do brejk lopte.

Đoković nije pogodio prvi servis, te je usledila nova greška, treća u gemu, ali ovoga puta iz forhenda za brzi ri-brejk.
3:1 – Brejk Đokovića!
Uh, kakav gem! Novak je držao lopticu u igri i terao Hačanova na greške i to mu se isplatilo, došao je do tri brejk lopte. Ipak, Karen je fantastičnim servisima i jednim forhendom spasao sve tri.

Na sreću po srpske navijače Novak je nastavio smireno i naterao Rusa na nove greške, te mu i oduzeo servis!
Izjednačenje...
Tri brejk šanse za Srbina
2:1
Dobra igra Đokovića i u ovom gemu. Mudro bira udarce i forsira bekhend protivnika koji učestalo pravi greške, a poene uzima kada ili pogodi neku "bombu" ili kada Novak ne odigra po svojim standardima.

Photo by Justin Setterfield/Getty Images
1:1 – Novak propustio brejk priliku
Dobri servisi Hačanova ga izvlače iz problema, ali Rus izgleda da oseća pritisak na početku meča i previše rizikuje. Novak dolazi do 30:30 na riternu, a posle duge razmene i do brejk prilike.

Đoković je dobro riternirao, ali pogrešio posle nove duže razmene. Hačanov na početku igra "bez respekta" i udara loptice iz sve snage što mu, barem za sada, ide od ruke.
1:0
Đoković do prvog poena u meču dolazi asom. Posle greške Rusa i kontrolisane igre Novaka srpski teniser ima početnu prednost.
Finale je počelo!
Novaku je pobeda nad Federerom mnogo značila

Foto: Getty Images
Novak prvi servira
Poslednji meč za jednog od najboljih sudija
Sedrik Murije, sudija poznat svim teniskim sladokuscima, posle ovog meča najverovatnije više neće suditi na ATP turu, već će preuzeti neku ulogu supervizora.
Spektal je sve bliže!
Igrači su izašli na teren i uskoro kreće zagrevanje i bacanje novčića.
Da li ste uzbuđeni?
Đoković protiv Karena – izazivač traži šansu protiv šampiona
Najavu meča između Rusa i Srbina pročitajte OVDE.
"Novaka zapadni svet ne voli, a ovde je većina palila sveće za njega"
Srđan Đoković, Novakov otac, govorio je za TV Prva pred meč svog sina i Karena Hačanova. Šta je rekao pogledajte OVDE.
Đoković – Hačanov 5:7, 4:6
Novak Đoković poražen je od Karena Hačanova u dva seta u finalu Mastersa u Parizu

Tanjug/ AP Photo/Michel Euler

Možda vas zanima

Podeli: