5. kolo plej-of: Partizan – Radnički 1923 2:1 (1:1)

Fudbaleri Partizana na svom terenu u petom kolu plej-ofa Superlige Srbije na svom terenu dočekuju ekipu Radničkog 1923.

Dobro došli
U ovom lajv blogu ćemo pratiti sva dešavanja sa utakmice između Partizana i Radničkog 1923.
Gol Rikarda

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Srdjan Stevanoviæ/Starsport
Kraj utakmice
Partizan je odneo novu pobedu, crno-beli su stigli do treće pobede u nizu.
90' Nadoknada
Sudija Pavle Tomić je odlučio da se u drugom poluvremenu igra još tri minuta.
89' Nova opasnost
Panično se brane fudbaleri Partizana, svi igrači su bili u kaznenom prostoru pre poslednjeg kornera Radničkog, uspeo ja i ovoga puta da se odbrani Partizan, a igra je prekinuta jer se Sinša Saničanin.
88' Nova promena
Utakmica je završena za Rikarda Gomeša, koga menja Andrija Pavlović.
87' Prete gosti
Korner za goste, gužva u kaznenom prostoru domaćih, ali su dobro intervenisali defanzivci Partizana.
83' Šansa za Kolorada
Oboren je bio Bibars Natho ispred kaznenog prostora, sudija Tomić je pustio prednost jer je lopta završila u posedu Kolorada čiji je udarac bio izblokiran.
81' Malo je falilo
Milan Mitrović je vratio loptu svom golmanu, tu je vrebao iza leđa defanzivca Radničkog Rikardo Gomeš kojem je malo falilo da stigne do lopte pre golmana gostiju.
76' Izmene kod Radničkog
Utakmicu završavaju dvojica bivših igrača Crvene zvezde, umesto Srnića i Milunovića u igri su Ponjević i Jovanović.
74' Nova izmena
Gotov je meč za Jovića i Danila Pantića, njih menjaju Jevremović i Fejsa.
72' Jović u šansi
Opet su gosti izgubili loptu u opasnoj zoni, pokupio je Jović koji je krenuo u solo prodor, ušao je u kazneni prostor, ali oko njega su bili čak trojica fudbalera Radničkog, tako da nije mogao da uputi dobar udarac, lopta je završila pored gola.
66' Ipak ofsajd
Posle gledanja VAR snimka utvrđeno je da se Fuseni Dijabate ipak nalazio u ofsajdu.

Bilo je blizu odlučivali su centrimetri koji su na kraju potvrdili da je napadač Partizana ipak bio u nedozvoljenoj poziciji, tako da je poništen gol Partizana.

Sjajno je Kolorado uputio loptu ka Dijabateu koji je na lep način poslao loptu u gol Radničkog, ali je on poništen posle gledanja VAR snimka.
61' Velika šansa za goste
Greška fudbalera Partizana na sredini terena, uzeli su gosti loptu krenuli ka golu crno-belih, probio je Zorić ušao u kazneni prostor, a njegov udarac je otišao pored gola.
60' Izmena
Izlazi Kvinski Menig koji je postigao sjajan gol na ovoj utakmici, a umesto njega je na terenu Fuseni Dijabate.

Menjaju i gosti, igru je napustio Damir Krajišniik, a od sada je na terenu za Radnički Luka Zorić.
56' GOOOOLLLL
Opet vodi Partizana, stelac gola je Rikardo Gomeš.

Sličan gol kao što su postigli gosti, sada je posle centaršuta se desne strane Rikardo Gomeš bio najspretniji u kaznenom prostoru gostiju i povećao svoj konto što se tiče golova u dresu crno-belih.
Gol Meniga
51' Vidosavljević neodlučan
Povuka je Vidosavljević kontru svoje ekipe, stigao do kaznenog prostora i onda je u nedostatku rešenja uputio slabašan udarac ka golu Partizana, koji je Popović izbio u korner.
48' Dobar Partizan
U razmaku od tri minuta smo videli čak tri šanse za Partizan, i možemo reći da su u svim učestvovali Natho, Menig i Jović.

Prvo je Jović uputio sjajan centaršut, lepo je našao Natha na drugoj strani, ali je Izraelac slabo šutirao. Potom su gosti izgubili loptu pred svojim kaznenim prostorom, lopta je potom stigla do Meniga, koji je šutirao iskosa sa leve strane i pogodio spoljni deo mreže. I onda treća akcije je bila kao u ogledalu druge, samo je u glavnoj ulozi sada bio Nemanja Jović, i njegov šut je završio pored gola Radničkog.
45' Počelo je drugo poluvreme
Jednu promenu smo videli u pauzi između dva poluvremena. Trener Radničkog je izvršio izmenu, na terenu je Evandro, a izašao je Đurić.

Srdjan Stevanoviæ/Starsport

Srdjan Stevanoviæ/Starsport

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Srdjan Stevanoviæ/Starsport
44' GOOOOLLLL
Radnički ekspresno stiže do izjednačenja, Luka Milunović je strelac.

Stigao je centaršut sa desne strane, neoprezna je bila odbrana Partizana, a Luka Milunović je bio najspretniji i iz drugog pokušaja je savladao Popovića, koji je bio dobar u prvom poluvremenu.
41' GOOOOLLLL
Partizan vodi sa 1:0 strelac je Kvinski Menig.

Ovo su navijači Partizana čekali od početka utakmice. Delovalo je da je Partizan sve opasniji i sve bliži golu gostiju, a posle prvog šuta u gol, stigli su do prednosti.

Menig je dobio loptu na ivici kaznenog prostora sa leve strane i uputio je sjajni udarac koji je završio iza leđa golmana Radničkog.
36' Najopasnija šansa za Partizan
Prošla je lopta Filipovića sa desne strane stigla do Rikarda koji je bio negde oko penala, ali je bio okrenut leđima golu, loptu je odbio do ivice kaznenog prostora, na nju je natrčao Kolorado koji je gađao donji ugao, ali je bio izblokiran.
35' Karton
Prvi žuti karton na utakmici je dobio Dragoljub Srnić zbog starta nad Bibarsom Nathom.
32' Napad Radničkog
Dugo je trajala akcija gostiju, a onda kao što je u većini navrata urađeno u ovoj utakmici, lopta otišla na levu strani odakle je upućen prejak centaršut.

Već u sledećoj akciji je bilo dosta opasnije po gol Partizana. Sada je sa desne strane stigao dobar centaršut, a u kaznenom prostoru Partizana je najbolji bio Luka Milunović, a bivši fudbaler Crvene zvezde je šutirao pravo u golmana Popovića.
25' Partizan sve bliži kaznenom gostiju
U dva navrata u poslednja dva minuta crno.beli su bili na ivici kaznenog prostora. U prvoj utakmici je Nemanja Jović se oslobodio svog čuvara, upitio udarac ka golu gostiju, ali je bio izblokiran, a u drugoj akciji je Rikardo ponovo okrenuo Mitrovića, a kad se spremao da šutirao sustigao ga je jedan igrač gostiju koji mu je sklonio loptu.
23' Napad gostiju
Veliki problem u igri Partizana od kada je došao Igor Duljaj je taj što je Filipović konstatno visoko na polovini gostiju, i onda bude problem kada se lopta izgubi u opasnoj zoni. To se desilo kada je Kolorado probao svojim dubinskim pasom da uposli Meniga, ali u tome nije uspeo, pa su gosti organizovali kontru, baš preko leve strane, ali je akcija završena zbog ofsajd pozicije.
18' Prvi šut
Posle više od 18 minuta smo videli prvi šut. U prilici je bio Đurić koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora, lopta je išla pravo u Aleksandra Popovića.
16' Spor ritam meča
Prošlo je više od 15 minuta fudbala na stadionu Partizana, a mi i dalje nismo videli nijedni priliku na meču. Lopta je uglavnom u posedu fudbalera Partizana, gosti su se opredelili na defanzivu i čekaju greške crno-belih.
10' Natho je morao bolje
Insistira Partizana na pasu u dubinu, i Pantić i Kolorado dobro organizuju napade crno-belih. Tako je posle jednog pasa lopta stigla do Bibarsa Natha koji je imao mnogo prostora oko sebe možda i mogao da šutira ka golu gostiju, ali je on hteo da uposli Rikarda, ali je lopta ka napadu Partizana bila prebrza.
7' Akcija crno-belih
Probao je Partizan da dođe do šanse za gol, pas Rikarda prema Meniga je bio dobar, ali je golman Radničkog bio na mestu i pokupio je loptu ispred Holanđanina.
6' Visoka zona
Crno-beli su izašli visoko i napadaju poslednju liniju Radničkog, ali za sada bez prilike za gol.
3' Bez uzbuđenja
Uvodni minuti utakmice na stadionu Partizana protiču bez uzbuđenja, uglavnom se igra na polovini Partizana.
Počela je utakmica
Prvi sa centra su krenuli fudbaleri Radničkog 1923.
Igor Duljaj
"Prva utakmica je najvažnija, protiv Radničkog koji je dosta nezgodan protivnik. Već su uzeli bodove Partizanu tako da moramo da budemo oprezni. Najvažnije je kako ćemo mi da izgledamo na terenu", rekao je Duljaj i naveo da ima "male dileme" oko sastava koje će rešiti posle današnjeg treninga.
Ponovo pred navijačima
Fudbaleri Partizana će prvi put od početka plej-ofa imati podršku svojih navijača.

Istekla je suspenzija zbog izgreda pristalica crno-belih na utakmici protiv Čukaričkog, tako da će sada imati vetar u leđa od strane svojih navijača.
Poznati sastavi
 Menig 41, Rikardo 56 – Milunović 44
  PAR   RKG  
  2 : 1  

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: