29. kolo: Lacio – Juventus

U derbiju 29. kola Serije A na stadionu Olimpiko će se sastati Lacio i Juventus

Dobro došli
U ovom lajv blogu ćemo pratiti sva dešavanja sa derbi utakmice 29. kola Serije A u kojoj će se sastati Lacio i Juventus

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia
Kraj meča
Lacio je pobedio Juventus sa 2:1.
93' Brani se Lacio
Stalno u ovom drugom poluvremnu centaršutevi Juventusa stižu sa desne strane, i nikako da prednost u skoku ostvare fudbaleri gostiju, ponovo je lopta otišla u korner posle kojeg fudbaleri gostiju nisu zapretili golu Ivana Provedela.
91' Ukazuje se pomoć
Ostao je na zemlji Nikola Kazale, njemu se sada ukazuje pomoć, tako da će igrati više od predviđenih pet minuta koliko je pokazao Di Belo.
90' Nadoknada
Marko Di Belo je pokazao da će se igrati još pet minuta nadoknade vremena.
89' Sergej brani svoj gol
Ređaju se napadi Juventusa, ponovo je on išao preko desne strane, lopta je stigla do Anhela Di Marije koji je primio loptu u kaznenom prostoru, okrenuo se prema golu, ali je u poslednjem trenutku u blok ušao Milinković-Savić i tako sprečio da lopta stigne do gola njegovog tima.
86' Žuti za Sergeja
Posle faula nad Kjezom, Marko Di Belo je dobio žuti karton.
84' Šansa
Prošao je Kjeza po levoj strani, ubacio loptu u srce kaznenog prostora, tamo se našao Fađoli koji je šutirao preko gola.
82' Nervoza
Dosta su nesigurni fudbaleri Lacija na svojoj polovini, Juve sve više napada. Uzeo je Di Marija loptu probio po desnoj strani, u tom trenutku su minimalan kontakt u kaznenom prostoru imali Sergej i Kjeza, ali je sudija odmah odmahnuo rukom i pokazao da nema ništa od penala.
78' Napada Juventus
Stežu obruč oko gola Lacija, igrači Juventusa, posle novog kornera, dobro je intervenisao Provedel, da bi potom Kjeza napravio prekršaj.

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia
70' Nove izmene
Kod Juventusa je igru napustio Kvadrado, a umesto njega je u igru ušao Danilo.
69' Pokušaj Alberta
Posle faula Kvadrada nad Marušićem, iskosa sa leve strane je posle prekida pokušao Luis Alberto, lopta je posle njegovog udarca završila pored gola.
64' Lacio menja
Umesto Ćire Imobilea koji nije bio spreman za svih 90 minuta na terenu će biti Romero.
63' Izašli su Kostić i Vlahović
Trostruka izmena kod Juventusa, gde su igru napustili Kostić, Vlahović i Lokateli, a njih su zamenili Paredes, Milik
62' Šansa za Vlahovića
Posle centaršuta Aleksa Sandra, Dušan Vlahović je šutirao glavom preko gola.
59' Blokiran Sergej
Otvorio se teren na Olimpiku, sada se igra sa mnogo više ritma nego u prvom poluvremenu. Novu šansu za Lacio je imao Milinković-Savić čiji je udarac bio izblokiran.
55' Poništen gol
Prava šteta što je ovaj gol poništen. Pogrešili su fudbaleri Juventusa na svojoj polovini, lopta je došla do Sergeja koji je uposlio Zakanjija koji je loptu poslao u mrežu, ali je ipak bio u ofsajdu.
53' GOOOLLLL
Lacio ponovo vodi protiv Juventusa.

Neverovatna asistencija Luisa Alberta koji je posle lopte sa desne strane petom loptu poslao do Matije Zakanjija koji se našao sam na drugoj strani, a bek Lacija je sjajnim udarcem savladao golmana Juventusa.
51' Novi karton
Treći fudbaler na utakmici koji će biti upisan u beležnicu sudije Marka Di Bela. Kvadrado je posle oštrog starta nad Zakanjijem dobio žuti karton.
46' Odmah šansa
Lepo je centrirao Kvadrado lopta je bila malo previsoka za Vlahovića, ali je zato stigla do Rabioa, koji je šutirao, ali su dobro reagovali defanzivci domaćih.

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia
45' Žuti karton
Aleks Sandro je nervozan od samog početka meča, a sada je dobio žuti karton.
42' GOOOOLLLL
Juventus se ekspresno vraća! 1:1

Samo četiri minuta je trajala prednost Lacija. Posle kornera sa desne strane, najbolje se u kaznenom prostoru našao Adrijan Rabio koji je glavom loptu uputio ka golu Lacija. Prvo je uspeo da odbrani Provedel, ali iz drugog pokušaja je Francuz uspeo da loptu ugura u mrežu.
38' GOOOOLLLL
Poveo je Lacio golom Sergeja Milinkovića-Savića.

Dobio je vazdušni duel srpski fudbaler protiv Aleksa Sandra, kada je prihvatio loptu ostao je sam ispred gola Juventusa, i onda mu nije bilo teško da savlada Vojčeka Ščesnog.
37' Juve oborio ritam
Pošto pratimo utakmicu dve ekipe čija je jača strana odbrana, ne možemo da ne kažemo da nismo iznenađeni što i dalje nismo videli gol na ovom meču. Juventus konstatno pokušava da umiri utakmicu i da preti iz kontranapada, dok Lacio je taj koji više napada.

Foto: Profimedia
31' Uigrana kombinacija
Prvo je faul napravljen nad Sergejem Milinkovićem-Savićem. Lacio je iz prekida sa leve strane odigrao akciju koju je očigledno vežbao na treningu. Lopta je stigla do Luisa Alberta koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora pored gola Juventusa.
29' Kakav udarac Imobilea
Imobila je uhvatio volej pored Aleksa Sandra, ali je Ščensni bio spreman i paradom uspeo da zaustavi ovaj dobar udarac napadača Lacija.

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia
22' Faul Vlahovića
Sada je prekršaj napravio Dušan Vlahović. Srbin je nagazio Felipea Andersona.
17' Vlahović na zemlji
Požalio se na povredu Dušan Vlahović. Nagazio ga je defanzivac Lacija i Vlahović je ostao da leži na travi, ali se ubrzo pridigao bez pomoći lekarske službe i deluje da će nastaviti utakmicu.
14' Novi napadi Lacija
Sada su loptu na svojoj polovini izgubili fudbaleri Juventusa, a potom su lepo iskombinovali Alberto i i Sergej. Srbin je izbacio jednog fudbalera gostiju, a kada se spremao za udarac, stigli su ga gosti i oduzeli mu loptu.
12' Nova šansa
Evidentno je da odbrana Juvea ima dosta problema da brani srpskog fudbalera. Sada je posle kornera sa leve strane, ponovo Milinković-Savić glavom loptu iz izgledne pozicije poslao preko gola.
10' Sergej
Posle Vlahovića, imao je i Sergej svoju šansu za gol. Prvo je rukom igrao Kvadrado, iz prekida je loptu u kazneni prostor uputio Luis Alberto, a u kaznenom prostoru je najviši bio Sergej koji je loptu poslao preko gola.
7' Vlahović
Prvi napad Juventusa koji je dugo trajao, lopta je sa leve strane prebačena na desnu, tu se stvorio višak, to je iskoristio bek gostiju koji je centrirao, a lopta je nažalost bila previsoka za Dušana Vlahovića.
5' Šut Luisa Alberta
Bolje su počeli utakmicu fudbaleri Lacija, svoj udarac sa više od 20 metara je oprobao Luis Alberto, ali lopta išla pravo u golmana Juventusa.
2' Gužva ispred gola Juvea
Tri kornera zaredom su izveli fudbaleri Lacija, ali su se gosti uspeli da odbrane, pre svega sjajnom reakcijom Filipa Kostića.
Počela je utakmica
Prvi sa centra su krenilu fudbaleri Lacija.
Dva najefikasnija Srbina u Seriji A
Večerašnji duel će biti i okršaj dvojice najefikasnijih Srba u istoriji Serije A: Sergeja Milinković-Savića i Dušana Vlahovića. Sergej je postigao 53 gola, a Dušan 59
Rekord
Večeras golman Lacija Ivan Provedel ima šansu da uđe u istoriju sa sedam uzastopnih utakmica u prvenstvu bez primljenog gola što je rekord Lacija.
Sergej najbolji strani strelac u dresu Lacija
Sastavi ekipa
Za Lacio od samog starta će igrati Sergej Milinković-Savić, dok za Juventus će se od prvog minuta na terenu naći Dušan Vlahović i Filip Kostić.
 Milinković-Savić 38, Zakanji 53                                                                   Rabio 42
  LAC   JUV  
  2 : 1  

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: