Pep Gvardiola, trener Sitija:

Jirgen Klop, trener Liverpula
"Ako mi pobedimo imaæemo dva boda više, ako bude nerešeno ostaje bod viška za Siti, a ako izgubimo Siti æe otiæi na èetiri boda. Meðutim, posle ostaje još sedam kola, 21 bod je u opticaju, biæe ovo borba do poslednjeg kola.“
Kraj meča, Siti ostaje na vrhu
90+4‘ Marez propušta ogromnu priliku
Sam finiš meča, šta radi Alžirac? Sjajno je povukao De Brujne i proigrao Mareza koji je lob udarcem pokušao da savlada Alisona i promašio.
90‘ Igraće se još četiri minuta
90‘ Stativa!
Pokušao je Marez iz slobodnog udarca sa više od 30 metara udaljenosti i pogodio spoljni deo stative. Stali su igrači Liverpula.
83‘ Fabinjo je dobro prošao
Neoprezan start nad Bernardom Silvom kom se ukazuje medicinska pomoć. Da se gledao VAR snimak, mogao je da prođe i gore od samo žutog kartona,

U međuvremenu je u igru ušao Džek Griliš umesto Gabrijela Žezusa. Na drugoj strani umesto Manea na terenu je Firmino.
78‘ Nova izmena kod Liverpula
Izlazi kapiten Džordan Henderson, a menja ga Nabi Keita.
Sitijev poništen gol
75‘ Sterling izlazi iz igre
Na terenu je Rijad Marez. Sveže noge na obe strane obećavaju uzbudljivu završnicu.
71‘ Opasan šut Salaha
Šutirao je Egipćanin iskosa, ali je njegov udarac zakačio Laporta. Tek toliko da skrene loptu izvan okvira. Iako nije bio prevelik, kontakt je bio uočljiv za sve sem za glavnog sudiju Entonija Tejlora. Ništa od kornera.
70‘ Prva izmena
Luis Dijas je na terenu umesto Dioga Žote. Možda će to biti ključna promena, Kolumbijac će doneti dodatnu energiju koju je Žota evidentno izgubio.
Kakav meč

Foto: Profimedia
63‘ Poništen gol Sitija
Strelac je bio Rahim Sterlin protiv bivšeg tima, ali je previše rano krenuo. Isprva se stekao utisak da je Matip zaostao i tako i bio kriv i za treći gol protivnika, ali je gol poništen nako VAR provere.
61‘ Žezus odradio sve dobro, ali ništa od gola
Nekoliko minuta su držali igrači Sitija opsadu pred golom Alisona. Međutim, nisu uputili šut nakon prvih 15 minuta drugog poluvrmena. Sve do pokušaja Žezusa kada je izbacio lažnjakom nekoliko igrača Liverpula i šutirao. Lopta je prošla Alisona, ali ne i defanzivce "redsa" koji su se naređali na nebranjenom golu.
Da li će se istorija ponoviti?
Liverpul je po prvi put nakon tačno godinu dana gubio na poluvremenu. Tog 10. aprila 2021. je Aston Vila vodila sa 2:1, ali su "redsi" do kraja preokrenuli.

Mogu li ponovo?
Neverovatan podatak
Ni Žota ni Žezus nisu izgubili meč u Premijer ligi u kom su postigli gol. Žota ima 27 pobeda i pet remija, dok Žezus ima 42 pobede i samo dva remija.
52‘ Liverpul umalo do vođstva
Salah briljira u nastavku, ovoga puta je proigrao Žotu. Bežala je lopta Portugalcu koji je uspeo da uputi udarac, ali Ederson brani.

Tražili su igrači Sitija ofsajd, ali je Voker očigledno zakasnio.
46‘ Gol, Liverpul ponovo izjednačio!
Nije ni pun minut prošao po nastavku, a Mane sigurno realizuje nakon maestralnog pasa Salaha. Postojala je bojazan da je Senegalac u ofsajdu, ali ništa od toga.

Kakav početak nastavka! Tačno 36 sekundi je trebalo "redsima" da izjednače.
46‘ Počelo je drugo poluvreme
Poluvreme
45‘ Igraće se još dva minuta
44‘ Žota traljavošću upropastio veliku priliku
Grešku Sitija je iskoristio Henderson koji proigrava Žotu i ostavlja ga samog sa Edersonom. Laport je ubrzo sustigao strelca jedinog gola za protivnika i usporio ga, a naposletku mu i oduzeo loptu sa zemlje. To nije opravdanje za Žotu koji je imao sve vreme da se namesti, a na kraju nije ni uputio udarac.
37‘ Gol, Siti ponovo vodi
Strelac je Gabrijel Žezus nakon uspavane reakcije odbrane Liverpula. Prespori su u izvlačenju Matip i Arnold, što je iskoristio brazilski napadač iskoristio, pojavio se niotkuda i postigao prvi gol još od septembra.
35‘ Identičan scenario kao pre nekoliko minuta
Ponovo je Siti napao po njihovoj levoj strani. Kanselo je umesto pasa ovaj put šutirao i pogađa spoljni deo mreže kao i De Brujne.
30‘ Liverpulu duva po desnoj strani
Kanselo je još jednom izbacio Arnolda, Već par puta konfuzija u šesnaestercu "redsa" je rešena bez udarca protivnika, ali je portugalski bek ovog puta pronašao De Brujnea koji pogađa spoljni deo mreže.
28‘ Prvi žuti karton na meču
Nije imao izbora Endi Robertson. Probio je De Brujne po desnoj strani, a Škot to nije mogao da dozvoli. Moraće Robertson da se pazi do kraja meča.
Odbrana koja bi potencijalno mogla da odluči šampiona

Foto: Profimedia
23‘ Siti ne uči iz grešaka Liverpula
Sada je Ederson bio u centru pažnje. Dobio je povratnu loptu i kada je hteo da ispuca, noga mu je zapela o travu. Tu je vrebao Žota, ali je umalo bio prespor i Brazilac je uspeo da se ispravi.

Ederson izgleda mirno, ne znamo kako se posle ovoga osećaju navijači Sitija.
21‘ Liverpul se poigrava, ne u dobrom smislu
Od Alisona, pa preko odbrane. Nesigurno izgleda iznošenje lopte iz poslednje linije "redsa". Nemali broj puta im je oduzeta već u tom delu terena, nakon čega je protivnik imao dobre prilike.
19‘ Nešto mirniji period utakmice
Konfuzno je izgledao Liverpul nakon primljenog gola, ali su uprkos tome uspeli da izjednače. Nakon toga je tempo uslovno rečeno opao s obzirom na to da je i dalje jači u odnosu na veliki broj utakmica.

Sve sugeriše da ćemo gledati klasik Premijer lige na "Etihadu".
12‘ Liverpul ekspresno izjednačio
Samo sedam minuta je vodio Siti pre nego što je Diogo Žota izjednačio. Doduše ne glavom kako smo navikli, ali sasvim dovoljno za 15 gol u sezoni i četvrti meč u nizu na kom se upisuje u strelce. Dvanaestu asistenciju u sezoni je upisao Arnold.
5‘ Gol!
Siti vodi nakon udarca De Brujne. Svašta se izdešavalo u nekoliko minuta. Najpre su "građani" razvili sjajnu kontru nakon koje je Sterling imao 1 na 1 sa Alisonom. Međutim, brazilski golman na vreme istrčava i "skida" loptu nogama.

Nije Siti tu stao, nastavio je napad, loptu je uzeo De Brujne koji je odigrao ključni pas u akciji koja je prethodila. Šutirao je Belgijanac iz daljine i lopta je uz veliku sreću nakon odbitka od Matipa prevarila Alisona i ušla u gol od stativu. Njegov 11 gol ove sezone.
2‘ Prvi napadi za Siti
Primio je Foden loptu u protivničkom šesnaestercu, ali ju je primirio rukom što je video sudija Tejlor.

Inače, ovo je prvi start za Gabriela Žezusa još od Nove godine.
1‘ Krećemo
Početni udarac je izveo kapiten Liverpula Džordan Henderson.
Poznati sastavi
Mančester siti – Liverpul 2:2
Fudbaleri Mančester sitija i Liverpula odigrali su nerešeno (2:2) u derbiju 32. kola Premijer lige.

Foto: Profimedia
Trenutno stanje na tabeli
Standings provided by SofaScore LiveScore
Odlični uslovi za igru
 De Brujne 5, Žezus 37 – Žota 12, Mane 46
  MAN   LIV  
  2 : 2  
Dobrodošli
Zajedno ćemo pratiti meč između Mančester sitija i Liverpula na Etihadu. Početak je zakazan za 17:30.

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: