13. kolo: Liverpul - Totenhem 2:1 (1:1)

Fudbaleri Liverpula pobedili su na "Enfildu" u derbi meču 13. kola Premijer lige ekipu Totenhema sa 2:1 (1:1).

 Salah 26, Firmino 90 - Son 33
  LIV   TOT  
  2 : 1  
90+3' Kraj meča, pobeda Liverpula!
Sjajan meč na "Enfildu" je završen. Tri gola, mnoštvo prilika i uzbuđenja, derbi je opravdao očekivanja.

Liverpul se ovom pobedom izdvojio na vrhu, tim Jirgena Klopa sada ima 28 bodova.
90' Tri minuta nadoknade
Jako uzbudljiv meč, sudija Tejlor je pokazao da se igra još tri minuta!
90' Gooooool!
Firmino! Liverpul vodi! Sjajan centaršut sa strane, Firmino je skočio pored Aldervirelda i Kejna i zakucao loptu glavom pod prečku!
87' Dele Ali na terenu!
Nije optička varka! Murinjo je na teren poslao Dele Alija umesto Sona.

Photo by Jon Super - Pool/Getty Images
79' Kejn... Lopta pored gola
Ubačena lopta u prostor, Kejn je šutirao iz trka iskosa sa leve strane, lopta za nekih pola metra odlazi kraj leve stative. Nova prilika za "pevce" koja nije iskorišćena.
76' Murinjo vrši izmenu
IZmena kod gostiju, umesto Bergvajna koji je imao dve velike šanse u drugom delu, u igri je Serhio Regilon.
73' Mane u prilici - prečka!
Kertis Džons je sjajno proigrao Sadija Manea, upao je Senegalac pred gol, šutirao iskosa sa leve strane sa nekih šest-sedam metara, pogodio je prečku!
69' Salah... Zamalo
Greši se dosta na sredini, a to su prilike za kontre. Igra se otvoreno i posle jedne takve greške Kejna, Vilijams je sjajno uposlio Salaha koji je šutirao desnom nogom sa 13 metara, ali je Ugo Ljoris opet bio na pravom mestu.
64' Šansa i za Kejna!
Kako je moguće da Totenhem ne vodi u drugom delu? Posle kornera, Kejn je zahvatio loptu glavom, ali je to bila "žabica", lopta se vidoko odbila preko prečke i prilika je propala.
63' Bergvajn - stativa!
Neverovatna šansa za goste. Kejn je pronašao Sona, koji je glavom spustio loptu do Bergvajna, ušao je pred gol, šutirao, ali je pogodio levu stativu! Sreća za šampione, ostaje 1:1.

Photo by Jon Super - Pool/Getty Images
58' Izmena u Totenhemu
Umesto Lo Selsa u timu Totenhema je u igri Lukas Moura.
57' Salah, sa distance, tu je Ljoris!
Pokušao je sada Mohamed Salah udarcem sa 22 metra, ali je Ljoris večeras raspoložen. Nekoliko puta je odlično reagovao.
51' Novi pokušaj Kejna
Hari Kejn koristi presing Totenhema na startu drugog dela da pripreti udarcem sa 18 metara, međutim, lopta je završila preko prečke gola Liverpula.
50' Šta se dešava igračima Liverpula? Kejn umalo da pogodi
Nova greška "redsa", Alison je loše ispucao, lopta je došla do Kejna koji je iskusa pokušao da iskoristi lošu poziciju istrčalog golmana Liverpula.

Alison je stigao u poslednji čas da odbije loptu u korner! Umalo 1:2.
Salahu leži Totenhem
46' Uh, kakva šansa za Bergvajna!
Nije prošlo ni 15 sekundi u nastavku, velika greška Risa Vilijamsa, Bergvaj je utrčao, šutirao iskosa sa leve strane, za malo pored stative! Velika šansa da gosti iz Londona povedu.
46' Počelo je drugo poluvreme
Malo statistike iz prvog dela
45' Poluvreme na "Enfildu"
Na poluvremenu, 1:1. Liverpul je bio bolji, ofanzivniji, ali je jedna kontra gostiju "na ivici ofsajda" bila uspešna, i "pevci" su izjednačili.

Velika je razlika u posedu lopte (79:21 odsto), tu je Liverpul daleko uspešniji, ali videćemo šta nosi drugih 45 minuta. U svakom slučaju uzbuđenja su tu.
41' I Mane šutirao - po sredini gola
Sadio Mane je kao i Džons nešto ranije, dobio priliku da šutira, ali kao da je kopirao saigrača. Šut po zemlji, po sredini gola, nedovoljno jako, nikakav problem za golmana gostiju.
Šta je gledao VAR? Prosudite sami
Pogodak Sona
33' Goooooool!
Totenhem je izjednačio. Strelac je Son! Lo Selso je proigrao napadača "pevaca", koji je bio na liniji sa poslednjim igračem odbrane Liverpula, Risom Vilijamsom.

VAR studio je pogledao snimak i presudio da je sve regulatno, 1:1.
Gol Salaha
29' Odličan pokušaj Džonsa
Greška Aldervirelda, izgubio je loptu na ivici kaznenog prostora i umalo da to iskoristi Džons. Šutirao je, ali je Ugo Ljoris bio na mestu. Liverpul se ne zadovoljava sa minimalnim vođstvom, nastavlja sa napadima.
26' Goooooool!
Liverpul je poveo! Odlična akcija Liverpula, Džons je petljao sa loptom, ona je došla na 15 metara od gola do Mohameda Salaha koji je šutirao iz prve. Lopta se odbila od noge Tobija Aldervirelda, dobila je čudnu putanju i završila u mreži gostiju - 1:0.
21' Prilika sa Salaha!
Brza akcija Liverpula po levom boku, Robertson je protutnjao do kaznenog prostora, ubacio pred gol, Salah je šutirao, ali nedovoljno jako i po sredini gola i Ugo Ljoris je uhvatio loptu. Velika prilika za "redse".
18' Prva kontra Totenhema
MIrisalo je na opasnost pred golom Ljorisa, ali je usledila brza kontra Totenhema po desnoj strani, Orije je tražio Kejna, ovaj nije uspeo da prihvati loptu nanjbolje, od svega samo korner za "pevce".
Navijači na tribinama, za promenu

Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
11' Šansa za Firmina!
Prekid za Liverpul sa leve strane, odlično ga je izveo Henderson, centrirao je pred gol, tamo je Firmino na nekih osam metara od gola zahvatio loptu glavom, ali je Ljoris sjajno odbraniio i sprečio pogodak.
7' Presing Liverpula
Klasičan visok presing igrača Liverpula, pokušavaju da dođu do lopte visoko na polovini protivnika. Totenhema za sada teško prebacuje težište igre na polovinu protivnika.
1' Pokušaj Aleksandera-Arnolda
Liverpul je odmah krenuo ofanzivno, posle 20 sekundi igra sa 18 metara je šutirao Trent Aleksander-Arnold, lopta je zakačila nekog u odbrani Totenhema i završila u korneru.
Meč je počeo!
Meč je počeo, sa centra su krenuli igrači Liverpula.
Minut ćutanja za Ulijea
IGrači su na centru. Odali su počast preminulom bivšem treneru Liverpula, Francuzu Žeraru Ulijeu, koji je preminuo u 73. godini.
Na tribinama 2.000 gledalaca
Grad Liverpul je prešao nedavno i "Tier 3", što znači da je dozvoljeno prisustvo do 2.000 gledalaca. I to je nešto.

Sa tribina se ori himna domačina, "You0ll never walk alone".
Totenhem nije pobedio na "Enfildu" od 2011.
Murinjo objasnio zašto Kejn igra
Bilo je dilema oko toga hoće li Hari Kejn zaigrati, ali za menadžera Totenhema, nije bilo dileme.

"Znam da je kalendar prenatrpan i težak. Pošteđivao sam Harija u mečevima u kojim je to moglo. NIje igrao mnogo u Ligi Evrope, negde nije igrao čak ni minut, neki su igrali pola sata ili poluvreme. Tu sam ga odmarao, ali u Premijer ligi, svaki meč je težak. Imamo sad Liverpil, pa Lester i Stouk u kupu, potrebni su mi najbolji na terenu", jasan je Portugalac.
Klop: Žozea poštujem što ide na rezultat, zato je uspešan
Jirgen Klop o Murinju pred meč:

"Na kraju, sve se svodi na postizanje rezultata i to je najveći kvalitet Žozea, kada se odlučuje, ne zanima ga stil. Vodi računa jedino o rezultatu i to ga čini najuspešnijim menadžerom. Poštujem ga zbog toga", kaže menadžer Liverpula.
Sudar strategija
Ovaj meč neće biti zanimljiv samo zbog toga što se radi o dva vodeća tima. Bitku kraj aut linina vodiće i dva sjajna menadžera, Jirgen Klop i Žoze Murinjo.
Sve je spremno na "Enfildu"
Liverpul i Totenhem, poslastica
Sledi sudar vodećih timova Premijer lige, Liverpula i Totenhema. Prava poslastica večeri, budute uz nas!
Dobrodošli!

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: