Barselona - Real Madrid 0:0 (0:0)

Fudbaleri Barselone i Real Madrida su odigrali bez golova svoj duel u španskoj Primeri.

Dobrodošli!
Pratićemo utakmicu španske primere između Barselone i Real Madrida, koja je trebalo da bude odigrana 26. oktobra.
90+5' Kraj!
El klasiko je završen bez golova, iako je utisak da je Real bio bliži pobedi!
90' Još pet minuta!
Arbitri su produžili meč za pet minuta.
86' Magija Luke Modrića
Fenomenalno je u prostor udarcem spoljnim delom stopala hrvatski fudbaler izbacio Bejla, ali je Ter Štegen bio brži od protivnika.

EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA
83' Valverde poslao Fatija u vatru!
Trener Barselone veruje da mladi fudbaler može da donese razliku, na klupu je otišao Grizman.
80' Dvostruka izmena!
Zidan je odlučio da na teren pošalje Luku Modrića i Rodriga, a svoje učešće su završili Isko i Valverde.
74' Velika šansa za Barsu!
Preterali su fudbaleri Barselone u pokušaju da pronađu pravo mesto za udarac, Mesi, Vidal, na kraju je Suares "opalio" sa desne strane kaznenog prostora, pokušavši da pronađe suprotan ugao, ali je udarac bio veoma neprecizan.
73' Poništen gol Reala!
Mendi je istrčao uz levi bok, u visini kaznenog prostora, istrčao je nekoliko koraka i uposlio Bejla koji nije imao veće probleme da plasira loptu u gol.

Ipak, dosuđen je ofsajd.
72' Prva značajna odbrana Kurtoe!
Tek peti šut Barselone i prva odbrana Kurtoe!

Frenki de Jong je iz kontranapada stigao do šanse za gol, ali je golman iz Madrida odlično reagovao.
68' Nema gola!
Opet kontranapad, sada je Valverde krenuo u juriš ka golu Barselone, proigrao je Bejla iz drugog pokušaja, ali je Velšanin bio neprecizan.
64' Grizman udario u "zid", Valverde uništio kontranapad Reala
Fudbaleri Barselone su stigli do kaznenog prostora Reala, Grizman je pokušao da šutira, ali ga je izblokirao Varan.

Usledio je kontranapad, povukao je Benzema, želeo je da proigra Valverdea na desnom boku, ali on nije razumeo nameru svog saigrača.
U međuvremenu na ulicama Barselone...

EPA-EFE/Andreu Dalmau
60' Burno na stadionu
Najpre je došlo do prekida pošto su navijači Barselone ubacili veliki broj lopti na teren, da bi zatim protestovali zbog sudijskih odluka, pre svega zbog one u kojoj su tražili penal posle pada Suaresa u kaznenom prostoru.
55' Vidal ide na teren
Ništa nije polazilo za nogom fudbalerima Barselone na sredini terena, protivnik je lako oduzimao lopte, pa je trener Valverde ubacio Artura Vidala umesto Nelsona Semeda, što je značilo i seobu Serhija Roberta na desni bok.
54' Opet Valverde
Real se pretvorio u Barselonu, napadi su dugo trajali, lopta je išla sa jednog na drugi bok, a u finišu jednog od napada Valverde je ponovo okušao udarac i ponovo bez uspeha.
50' Mesi se razigrao
Najbolji igrač Barselone je za svega pet minuta igre u nastavku bio u prilici da nekoliko puta "zaludi" fudbalere Reala.

Ipak, njegovi pokušaji su osujećeni, kao i napadi gostujuće ekipe na startu drugog poluvremena.

Poluvreme!
Svega osim golova!

Barselona je bolje otvorila utakmicu, ali je usledila brutalna ofanziva Reala.

Istakli su se Pike i Ramos, sa po jednom odbranom u golmanskom stilu, a vredi istaći i da je Barselona, u svojim retkim napadima, najopasnija bila posle kombinacija Mesija i Albe.

Sa druge strane, Real napada raznovrsno, preko oba boka, ali i šutevima iz sredine terena.
45' Niko do lopte!
Ponovo je Alba ubacio loptu sa krila, ona je doletela do Suaresa, koji ju je vratio u kazneni prostor, Mendi je uspeo da je odbije, međutim tu nikoga nije bilo da reaguje od fudbalera Barselone.
44' Valverde!
Urugvajac je ponovo sačekao odbijenu loptu na ivici šesnaesterca, ponovo je zahvatio volej, ali je Ter Štegen bio na pravoj strani.
41' Mesi i Alba!
Neverovatno!

Mesi je bravurozno proigrao Albu koji je uleteo iza leđa odbrane Reala u kazneni prostor, ali je potom očajno šutirao.
40' Suares u elementu...
Urugvajac je najpre oklevao u kaznenom prostoru Reala, želeo je da dobije korner, ali se to nije dogodilo, da bi u sledećem napadu dobio žuti karton zbog odgurivanja Kazemira.
38' Grizman se pojavio i pogrešio
Francuz gotovo da nije dodirnuo loptu u celoj utakmici, vratio se na poziciju zadnjeg veznog kako bi započeo napad svoje ekipe, ali je odmah izgubio posed.
37' Loše odluke Krosa
Nemac se dugo nameštao, odbijao je loptu da pošalje na desnu stranu već je uporno kombinovao sa Mendijem, posle čega je veoma loše šutirao sa dvadesetak metara.
35' Konfuzija u Realu
Veliku grešku je napravio Mendi, ostavio je fudbalerima Barselone nebranjenu loptu, ali je ekipa uspela da se odbrani od naleta Barselone.

Usledio je novi korner za domaći tim, Mesi je, čini se, pokušao direktno da šutira u gol, ali je Benzema bio veoma priseban na prvoj stativi.

EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

31' Bomba!
Valverde je sačekao odbijenu loptu na ivici šesnaesterca i zahvatio volej, ali je lopta otišla pored gola Barselone.
30' Prva šansa za Barselonu!
Kontranapad Barselone je umalo doneo gol!

Kurtoa je krajnjim naporima uspeo da reaguje na centaršut Albe, odbio je loptu na nogu Mesiju koji je odmah šutirao u prazan gol, ali je sjajno reagovao Serhio Ramos.
28' Konačno!
Fudbaleri Barselone su uspeli da pređu centar, Semedo je pokušao da se ubaci iza leđa odbrane Reala, ali je bio u ofsajdu.
25' Ter Štegen na mukama!
Nemački golman je najpre nogom sprečio da centaršut Benzeme sa desnog krila stigne do nekog od njegovih saigrača, a potom je teškom mukom odbranio udarac Kazemira sa tridesetak metara.
23' Barsa se ugasila!
Deset minuta je trajala dobra igra Barselone, ali su prvi pravi napadi Reala doneli velike probleme po Katalonce.

U drugoj četvrtini prvog poluvremena izabranici trenera Ernesta Valverdea nisu uspeli da povežu redove, to ne uspevaju ni centralni defanzivci, od kojih kreću svi napadi, a ni veznjaci.

Lopta nikako nije mogla da stigne ni do Mesija, koji je ostao potpuno odsečen.
Real oštećen za penal?
U velikoj ofanzivi Reala se arbitrima možda potkrala greška.

Defanzivac Varan je bio u kaznenom prostoru protivnika kada ga je đonom u butinu pogodio jedan od fudbalera Barselone.

Taj trenutak nije primećen...
18' Velika ofanziva Reala!
Tri opasna napada za Real, jedan za drugim!

Fudbaleri Barselone nisu uspeli da izbace loptu iz opasne zone, ali su sačuvali svoj gol, uprkos žestokim napadima protivnika.

Konačno se situacija smirila posle sudijske reakcije, uoči koje su se pokoškali Rafael Varan i Đordi Alba u kaznenom prostoru Barselone.
17' Pike kao golman!
Fudbaleri Reala su "na brzinu" izveli korner, na skoku su bili i Kazemiro i Benzema, lopta je išla u gol, ali se na liniji našao Pike i otklonio je opasnost.

EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA
10' Barselona plete mrežu, Real zabeležio prvi šut
Nastavili su domaći da strpljivo grade napade, u jednom od njih je Alba ponovo imao šansu da uputi kvalitetan centaršut u šesnaesterac, ali to nije uradio kako je želeo.

Za razliku od uvodnih minuta meča, Real se oslobio, a u desetom minutu je Isko prebacivši loptu kroz noge Đeraru Pikeu kreirao šansu Karimu Benzemi, ali je napadač gostiju loše šutirao.
5' Kakva lopta Mesija...
Gotovo pet minuta je Barselona kreirala napad, usledio je spektakularan dijagonalni pas Lionela Mesija upućen Đordiju Albi, koji je iz prve pokušao da pronađe Luisa Suaresa u šesnaestercu, ali je to dodavanje bilo prejako.
Veličanstvena atmosfera na stadionu "Kamp Nou"
 
  BAR   RMD  
  0 : 0  
Fudbaleri Reala se pripremaju za meč
Tu je Vidal
Problemi su navodno postojali i u timu Barselone.

Mediji su preneli da je Arturo Vidal napustio stadion posle treninga uoči utakmice nezadovoljan činjenicom da ga trener Ernesto Valverde nije uvrstio u startnu postavu.
Užarena atmosfera
Situacija u Barseloni je, blago rečeno, vanredna.

Separatističke organizacije su najavile proteste uoči odigravanja utakmice, zbog činjenica da su brojni katalonski funkcioneri osuđeni za višegodišnje zatvorske kazne zbog učešća u referendumu o nezavisnosti Katalonije 2017. godine.

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: