Srbija – Slovenija 4:1

Fudbaleri Srbije savladali su Sloveniju rezultatom 4:1 u meču grupe 4 „B“ divizije Lige nacija.

Dobrodošli
Zajedno ćemo pratiti utakmicu drugog kola Grupe 4 B Lige nacija u Beogradu između Srbije i Slovenije.

Meč počinje u 20:45.
Kraj!
Fudbaleri Srbije savladali su Sloveniju rezultatom 2:1 u meču grupe 4 „B“ divizije Lige nacija.
90+2‘ Novi gol, Srbija razbija Sloveniju
Niko ne može da zaustavi brzonogog Nemanje Radonjića koji se upisuje u strelce za četvrti pogodak Srbije.
90‘ Igraće se još pet minuta
84‘ Novi gol za overu pobede – 3:1
Postigao ga je Luka Jović. Centrirao je Živković koji sjajno igra na ovom meču, a odlično se pozicionira Jović i iz neposredne blizine glavom sproveo loptu u mrežu. Njegov osmi pogodak u 24 utakmici.
81‘ Utakmica je gotova za Mitrovića
Na terenu je vezista Valensije Uroš Račić.

U međuvremenu je utakmica ušla u svoj najmanje zanimljiv deo, bez prilika na obe strane.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
71‘ Kraj utakmice za Milinković-Savića
U igri je Saša Lukić koji je igrao i na prvom meču protiv Norveške.
66‘ Sjajna akcija Srbije
Šteta što završnica nije bila bolja. Živković je lucidnim pasom uposlio Tadića u protivničkom šesnaestercu, a kapiten Srbije zavrće loptu nazad i na ivici peterca pronalazi Jovića. Napadač Reala upućuje udarac, ali je previše igrača Slovenije i taj udarac je izblokiran.
63‘ Dvostruka izmena kod Slovenije
Ulaze Cerin i Šporar umesto Stankovića i Šeška.
Gol važi, nema faula
56‘ Srbija ponovo vodi – 2:1
Strelac je Sergej Milinković-Savić. Ponovo Srbija dolazi do gola nakon kornera. Bio je najviši u skoku i doveo "orlove" u prednost još jednom,

VAR soba će samo proveriti da li je tom prilikom faulirao protivnika.
55‘ Fenomenalna odbrana Oblaka
Srbija konstantno napada u drugom poluvrmenu, a najbolju priliku je imao Aleksandar Mitrović. Brzo je lopta prešla sa jedne na drugu stranu terena, centrirao je Živković, a najviši u skoku je bio Mitrović koji je uputio udarac glavom.

Isprečio se fenomenalni Jan Oblak koji je loptu zaustavio na gol liniji.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
50‘ Izmene donose rezultat
Nemanja Radonjić probija po levoj strani i muči protivničke defanzivce svojom brzinom, dok kroz sredinu Tadić proigrava saigrače koji za sada ne realizuju prilike.
46‘ Počelo je drugo poluvreme
Mitrović predao kapitensku traku
U igru ulazi Dušan Tadić umesto Ivana Ilića.

Pored njega, na terenu su Luka Jović i Nemanja Radonjić koji su zamenili Mihaila Ristića i Đorđa Jovanovića.
Poluvreme – 1:1
Neće biti nadoknade vremena, a dve ekipe na pauzu odlaze sa po jednim postignutim golom. Bolji utisak je ostavila Srbija, ali naposletku je jedino bitno ono što je na semaforu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Poluvreme – 1:1
Neće biti nadoknade vremena, a dve ekipe na pauzu odlaze sa po jednim postignutim golom. Bolji utisak je ostavila Srbija, ali naposletku je jedino bitno ono što je na semaforu.
Obe ekipe postigle gol nakon dva meča posta
Srbija nije uspela da zatrese mreže Danske (0:3) i Norveške (0:1), dok je Slovenija bila neuspešna protiv Švedske (0:2) i Katara (0:0).
39‘ Maksimović oprobao šut
Trenuci meča kada inicijativa pripada Sloveniji. U predahu od napada gostiju, vezista Hetafea je šutirao sa ivice šesnaesterca. Jak udarac, ali ne i precizan,
30‘ Slovenija stiže do izjednačenja – 1:1
Samo šest minuta je bilo potrebno fudbalerima Matjaža Keka da stignu do poravnanja. To su učinili iz prelepe akcije koja je počela iz poslednje linije. Duga lopta je stigla do Benjamina Šeška, a napadač Salcburga je pasom iz prve pokazao zašto ga smatraju jednim od najvećih napadačkih nada u svetu fudbala.

Pronašao je Petra Stojanovića koji je izbio sam pred Predraga Rajkovića, lobovao ga i doneo svom timu izjednačenje. Golman Remsa je zakačio loptu na njenom putu ka golu, ali je to bilo nedovoljno da je spreči da uđe.
24‘ Goooool!
Srbija vodi od 24. minuta preko Aleksandra Mitrovića. Njegov 45. gol u dresu nacionalnog tima.

Lazović je izveo korner sa leve strane, na prvoj statitvi je bio Milinković–Savić, ali njegov udarac brani Oblak. Tačnije, uspeo je da loptu odbije samo do druge stative gde je čekao Mitrović i sproveo loptu u nebranjeni deo mreže.
23‘ Žuti karton za Mitrovića
Slovenci odugovlače već u prvoj četvrtini utakmice. Činilo se da je španski arbitar pokazao javnu opomenu golmanu Atletiku Madrida, ali je ipak to Mitrović. Najverovatnije zbog prigovora.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
20‘ Pokušava Mitrović
Sjajan je Nemanja Maksimović u veznom redu. Siguran na lopti i prvi do one koja nije baš najbolje poslata. Kombinovao je na malom prostoru sa Ristićem, pa uputio centaršut ka Jovanoviću. Lopta odskače nakon duela pred Mitrovića koji hvata volej, ali njegov pokušaj je daleko od opasnog. Pogotovo kada protivnik na golu ima Jana Oblaka.
14‘ Prvi žuti karton na meču
Dobija ga vezista Fenerbahčea Miha Zajc zbog starta nad Andrijom Živkovićem.
7‘ Jovanović ponovo propušta ogromnu šansu
Okliznuo se slovenački defanzivac nakon čega je lopta stigla do Sergeja Milinković–Savića koji iz prve proigrava Jovanovića. Debitant je izbio sam pred oblaka i imao odličnu poziciju za šut, ali se odlučio da proigra Mitrovića koji je trčao paralelno sa njim. Pas je bio daleko od dobrog i neuhvatljiv za kapitena "orlova" na ovom meču.
2‘ Velika prilika za debitanta
Napadač Makabija Đorđe Jovanović se umalo upisao u strelce nakon nepuna dva minuta u dresu seniorskog tima. Dobio je odličnu loptu blizu protivničkog peterca, ali je udarac u suprotan ugao otišao previsoko. Morao je bolje, ali početak obećava.
1‘ Meč je počeo
Početni udarac su izveli fudbaleri Slovenije.
Igrači su na terenu
Na tribinama je više navijača nego na meču sa Norveškom. I dalje to nije onoliko koliko bi bilo idealno, ali svaki napredak je dobar.

Foto: B92/SS
Izgleda da će ponovo biti malo gledalaca
"Ja gledam na to tako da je jedan čovek došao, zahvaliću mu se na podršci. Sad smo imali toliko koliko smo imali. Jedino kada vidite slike iz drugih evropskih gradova, slike punih stadiona – osećate se prazno. Ne možete terati ljude, to je njihova odluka. Koliko god ih dođe morate da ih poštujete i date sve od sebe. To je obaveza prema samim sebi i prema njima. Daleko od toga da ne bismo želeli da bude pun stadion i da vetar u leđa igračima. Itekako prija. Ali dobro, svako ima pravo izbora. Na nama je da se borimo i verujem da će to neko nagraditi. Aplauzom ili kako već. To je sasvim dovoljno", rekao je Stojković nakon meča sa Norveškom.

Foto: B92/SS
Navijači pristižu na stadion

Foto: B92/SS
Startnih 11 za Sloveniju
Oblak - Blažič, Bijol, Mevlja - Stojanović, Zajc, Stanković, Kurtić, Karničnik - Lovrić, Šeško
Poznat sastav Srbije
Rajković – Milenković, Mašović, S. Mitrović – A.Živković, Maksimović, Ilić, Ristić – S.Milinković Savić, Jovanović, A.Mitrović

Erhan Mašović i Đorđe Jovanović će po prvi put zaigrati u dresu nacionalnog tima.
Mihailo Ristić, reprezentativac Srbije
"Poraz nije uticao na ekipu i na naš timski duh. Fokus je sada na Sloveniji. Ako budemo na 100 odsto moguænosti, ne verujem da æe biti problema. Ja sam ovde u službi reprezentacije. Igramo odlièan fudbal, lep za oko i koji je napadaèki."
Dragan Stojković, selektor Srbije
"Model igre u drugom poluvremenu protiv Norveške bismo morali da pokažemo protiv Slovenije. Na igraèima je da pronaðu motiv i poslednji atom snage, da daju sve od sebe. Slovenija zna da igra, to moramo ozbiljno da shvatimo. Ovaj period moramo da prihvatimo i ovakav program sa èetiri utakmice u 10 dana. Igraèi nisu na stopostotnom nivou fizièki. Pokušaæemo da osvežimo tim, pokušaæemo sa novim imenima da doðemo do dobrog rezultata, a to je pobeda."
Poslednji susret dve selekcije pre 11 godina
 Mitrović 24, Milinković-Savić 56, Jović 85, Radonjić 90+2 – Stojanović 30
  SRB   SLO  
  4 : 1  

Možda vas zanima

Podeli: