2. kolo: Gzira – Radnički 2:2, Rasing Union – Čukarički 1:4

Fudbaleri niškog Radničkog remizirali su protiv Gzire (2:2), dok je beogradski Čukarički slavio protiv Rasing Uniona (1:4) u II kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Dobrodošli
Zajedno ćemo pratiti prve utakmice Radničkog i Čukaričkog na evro sceni. Reč je o drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Nišlije svoj meč na Malti počinju u 19 časova, dok meč u Luksemburgu počinje sat vremena kasnije.
Kraj – 1:1
Fudbaleri Čukaričkog slavili su u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Rasing Uniona rezultatom 1:4.
90+1‘ Šteta za Spasojevića
Mladi fudbaler Čukaričkog je imao priligu za prvi evropski gol, ali nije uspeo.

Dobio je sjajnu dugu loptu u kontri, povukao je loptu kako treba, ali je na putu ka golu izgubio korak, a potom i loptu.
90‘ Igraće se još četiri minuta
85‘ Neće ovde biti mnogo uzbuđenja
Privodi Čukarički ovo rutinski kraju. U igru je ušao i kapiten omladinaca Srbije Nikola Petković.
76‘ Kapiten je na terenu
Marko Docić je ušao u igru umesto dvostrukog strelca Stefana Kovača.
66‘ Revija lepih golova Čukaričkog – 1:4
Sa preko 20 metara je "odapeo" 20-godišnji Jovan Lukić i poslao neodbranjiv udarac za protivničkog golmana.
52‘ Gol – 1:3
Ponovo je strelac Stefan Kovač. Od centra igrališta je fudbaler iz BiH vukao loptu i matirao protivničkog golmana bez večih problema.
46‘ (Luksemburg) Počelo je drugo poluvreme
(Malta) Kraj – 2.2
90+2‘ (Malta) Goooooooool!
Izjednačio je Radnički. Kakva pometnja u petercu Gzire. Strelac je Gaku.
90‘ (Malta) Još pet minuta nade za Radnički
(Luksemburg) Poluvreme – 1:2
Čukarički ide na pauzu sa prednošću zahvaljujući prelepom golu Srđana Mijailovića.
35‘ Golčina Mijailovića!
Ponovo vodi Čukarički, ali kakav gol Srđana Mijailovića. Nekadašnji vezista Zvezde je raspalio po lopti sa velike udaljenosti i ostavio nemoćnog protivničkog golmana da samo gleda gde će ta lopta završiti.
72‘ (Malta) Nova pauza za osveženje
Neverovatnih nekoliko minuta na meču Gzire i Radničkog. Dve velike greške će skupo koštati Nišlije.

U međuvremenu, Čukarički u Luksemburgu nastavlja da pritiska, ali nemaju ništa konkretno.
60‘ (Malta) Gzira preokrenula – 2:1
Siguran je Maksuel sa "bele tačke". Penal je skrivio Bojan Mlađović nad Dijasom, isti onaj koji je protiv Partizana napravio dva penala.
20‘ (Luksemburg) Čukarički ispustio prednost – 1:1
Sam je na petercu ostao Omrani nakon kornera. To ne bi trebalo da se dešava, te je stigla zaslužena kazna.
56‘ (Malta) Gzira izjednačila
Velika glupost Drobnjaka. Pokazalo se i u prvom poluvremenu da ume ovako da kiksne. Ponovo je "zaplivao" u prazno i to ga je ovaj put koštalo. Istrčao je bez potrebe i potom se panično vraćao. Stigao je prvi do lopte, ali mu je ona ispala što je iskoristio Maksuel.
16‘ (Luksemburg) Goooool!
Vodi Čukarički od 16. minuta. Strelac je Stefan Kovač.

Gostujuća ekipa je imala loptu iz autu koja je stigla do Badamosija. Pokušao je fudbaler iz Gambije da odigra dupli pas sa Kovačem, ali mu se lopta odbila.

Uputio je udarac, a nakon odbrane golmana lopta se odbila do Kovača koji nije imao težak zadatak.
12‘ (Luksemburg) Stativa!
Najbolja prilika do sada za "brđane". Proradila je nekadašnja Partizanova veza Stevanović-Ivanović. Centrirao je Miladin, a Đorđe je bio najviši u skoku i pogodio je stativu.

Stekao se utisak da je defanzivac Rasinga iznenađen kada mu se odbila lopta, ali ju je ubrzo poslao u korner.
11‘ (Luksemburg) Moglo je da bude opasno
Otvorilo se Čukaričkom. Povukli su loptu dobro, imali brojčanu prednost, ali je Đorđe Ivanović poranio i uhvaćen je u ofsajdu.
46‘ (Malta) Počelo je drugo poluvreme i na prvoj utakmici
6‘ (Luksemburg) Visok presing Čukaričkog
Konačno neka dešavanja na meču ekipe sa Banovog brda. Pokušali su da izvrše presing na zadnju liniju protivnika koji se nekako iskobeljao.

Miran meč za sada, bez prilika na obe strane.
1‘ (Luksemburg) Startovao i Čukarički
Poluvreme na Malti – 0:1
Uporedo sa drugim poluvremenom trebalo bi da počne i utakmica u Luksemburgu koju ćete moći da pratite putem našeg bloga.
45‘ Igraće se još tri minuta
44‘ Dobro je prošao Savić
Visoko je podigao nogu štoper Radničkog u borbi za loptu i udario Zakarija Skerija. Desni bek Gzire je i zakačio Savića koji je sankcionisan žutim kartonom.

Igra je na kratko bila prekinuta dok se ukazivala pomoć.
39‘ Umalo velika greška Drobnjaka
Golman Radničkog je loše procenio misleći da može prvi da stigne do lopte. Ipak, ona je prošla pored njega i pokupio ju je Džeferson. Nekadašnji igrač Brage je potom uputio centaršut, ali bez veće opasnosti.

Srećom po Drobnjaka, brazilski fudbaler nije imao povoljan ugao za udarac inače bi bilo 1:1.
35‘ Radnički sve opasniji
Pravi Maltežanima problem po desnoj strani Lazar Jovanović, a i kad nije on – tu je Sava Petrov. Napadač je prošao kroz protivničku odbranu, uputio udarac, ali je lopta prošla pored stative.
28‘ Goooooool!
Vodi Radnički od 28. minuta, a strelac je Nikola Štulić. Jedna visoko ispucana lopta je otvorila akciju "meraklija". Lopta je stigla na desni bok do Lazara Jovanovića koji je uputio precizan centaršut, a na pravom mestu je bio Štulić koji iz prve šalje loptu u gornji desni ugao. Lep pogodak za važno vođstvo.
24‘ Pauza za predah
Visoke su temperature na Malti, te se moraju praviti pauze kako bi se igrači rashladili. Nadamo se da će, nakon što se osveže, dobiti elan da pokažu nešto više na terenu.
20‘ Gzira preuzela primat
Nekoliko napada i kornera za predstavnika Malte. Ništa opasno, ali svakako upozorenje za Nišlije da ne smeju da se opuste.
11‘ Bez većih uzbuđenja za sada
Radnički je taj koji ima inicijativu, ali ne uspevaju da ozbiljnije ugroze protivnika. Za sada samo jedan udarac na čitavom meču, a ni taj nije išao u okvir gola.
2‘ Prva uzbuđenja na meču
Centrirao je iskusni Saša Marjanović, ali je prvi do lopte stigao hrvatski golman Darijan Žarkov koji je boksuje. Lopta je pritom pogodila špica Nišlija, Savu Petrova, ali se odbila baš onako kako je odgovaralo domaćoj ekipi...
1‘ Meč je počeo
Udarac sa centra su izveli igrači domaće ekipe.
Simpatizeri domaćeg tima su takođe prisutni
Tu su i "meraklije"
Nekoliko desetina navijača Radničkog doputovao je na Maltu kako bi pružio podršku voljenom timu.
Poznati sastavi i na drugom meču
Rasing: Rufije – Garos, Skenderović, Omrani – Henetije, Nakače, Simon, N’Goma, Lorentije – Fransoaz, Buh

Čukarički: Mićović – Stevanović, Drezgić, Vujadinović, Roganović – Mijailović, Kovač – Ivanović, Lukić, N’Diaje – Badamosi
Postava domaćina:
Radelić-Žarkov – Skeri, Menc, Tabone, Muskat – Korea Duarte, Marselo Dias, Ćosić – Samuraj, Riaskos, Džeferson
Dušan Kerkez, trener Čukaričkog:
"Oduvek sam govorio da u Evropi nema lakih rivala. U Luksemburgu ekipe, ali i reprezentacija igraju sve bolje. Poštujemo svakoga, ali želimo dobar rezultat za revanš. Moramo da budemo na veæem nivou nego na prethodna dva meèa. Da se koncentrišemo na našu igru, znamo koje su vrline i mane protivnika. Svakako, oèekujem našu bolju utakmicu nego u prva dva kola prvenstva. Protivnik ima dosta stranaca, neki od njih poreklom sa naših prostora, kao i njihov novi trener. Neæemo ih potceniti, dobra su ekipa, moramo da ih shvatimo ozbiljno. Oèekujem da postignemo gol, a da saèuvamo svoju mrežu."
Ovako je to izgledalo prošli put
Tomislav Sivić, trener Radničkog:
"Pred nama je utakmica koju su naši navijaèi dugo priželjkivali, èitave tri godine. Radnièki svake sezone ima ambiciju da igra u Evropi, jer ima tradiciju dobrih rezultata na meðunarodnoj sceni. Mi zbog toga imamo obavezu da sutra budemo na nivou. Spremni smo da izaðemo na megdan Gziri i da damo sve što je u našoj moæi da ostvarimo dobar rezultat. Oni su solidna ekipa. Imaju puno stranaca, igraju u sistemu 5-3-2, na kontre i polukontre. Imaju dvojicu napadaèa koji ostaju sami sa protivnièkim štoperima i to može da bude opasnost. Moramo da budemo pametni, da iskoristimo njihove slabosti. Imaju par nezgodnih igraèa."
 Maksuel 56, 60p – Štulić 28, Gaku 90+2
  GZI   RAD  
 

2

: 2  
 Omrani 20 – Kovač 16,52, Mijailović 35, Lukić 66
  RAS   ČUK  
  1 : 4  

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: