Finala: Roma – Fejenord 1:0

Fudbaleri Rome osvojili su trofej Lige konferencije u istorijskom prvom izadnju tog takmičenja.

 Zaniolo 32
  ROM   FEJ  
  1 : 0  
Kraj!
Fudbaleri Rome su savladali Fejenord u finalu minimalnim rezultatom i stigli do prvog trofeja Lige konferencija i svog prvog evropskog u klupskoj istoriji.
90‘ Igraće se još pet minuta
83‘ Roma sve bliže trofeju
Malo nade je ostalo za Fejenord koji pokušava i gradi ne baš stopostotne prilike. Roma je počela sa odugovlačenjem, te je Patrisio sankcionisan zbog toga žutim kartonom.
73‘ Preti Roma
Pokušavaju Murinjovi igrači da sačuvaju prednost, ali to ne znači da ne pokušavaju iz prilika koje im se ukažu. Poslednja u nizu je bila prilika nakon kornera, ubačena je nezgodna lopta koja je naposletu stigla do Veretua. Francuski vezista je uputio solidan udrac, ali je Bejlou bio na visini zadatka.
66‘ Na terenu i Spinacola
Zalevski će izaći iz igre. Pored toga, na u igru je ušao i Veretu koji je zamenio Zaniola.
60‘ Prva izmena u Fejenordu
U igri je Jens Tornstra umesto Gasa Tila.

Foto: Profimedia
51‘ Još jedna stativa!
Na mukama je Rui Patrisio koji je opet sačuvao svoju ekipu. Sjajnu su kombinovali predstavnici holandse ekipe, a na ostavljenu loptu je natrčao Malasija i šutirao u desni ugao gola protivnika. Na visini zadatka je bio portugalski čuvar mreže, a nakon njegove odbrane lopta je pogodila okvir gola.
47‘ Stativa!
Velika uzbuđenja u nastavku. Kokdžu je izveo korner i nakon nekoliko dodavanja lopta je stigla do Traunera koji pogađa stativu. Nastala je pometnja u petercu Rome i lopta je stigla do Tila koji šutira, ali je njegov udarac izblokiran.

Tražili su igrači Fejenorda penal, ali je sudija nakon konsultacija sa VAR sobom odlučio da nema elemenata za najstrožu kaznu.
46‘ Nastavljamo
Fejenord ima 45 minuta da izjednači. Ko će osvojiti prvi trofej Lige konferencija?
Poluvreme
45‘ Igraće se još četiri minuta
Fejenord ima posed u ovim trenucima, ali nisu u stanju da ozbiljnije ugroze gol Ruija Patrisija.
Zaniolo najmlađi od Del Pjera
Vezista Rome je postao najmlađi italijanski igrač još od Alesandra Del Pjera i 1997. koji je postigao gol u finalima UEFA takmičenja. Nekadašnji kapiten Juventusa je bio strelac u finalu Lige šampiona pre 25 godina protiv Borusije iz Dortmunda i bio je mlađi 127 dana od Zaniola.
36‘ Tenzije rastu
Desers i Smoling su ušli u obračun nakon nešto grubljeg duela, ali je najdeblji kraj izvukao Lorenco Pelegrini koji se umešao i zbog svoje reakcije dobio žuti karton.
32‘ Gooooool!
Roma vodi u velikom finalu, a strelac je Nikola Zaniolo pravo niotkuda. Iz prvog šuta u okvir gola protivnika.

Sjajnu dijagonalu je poslao Mančini i pronašao sunarodnika u šesnaestercu. Daleko od toga da je Zaniolo dobro primio loptu, ali je uprkos tome bio najbrži do nje i sjajno "bocnuo" Bejloua za njegov peti gol u ovom takmičenju.
25‘ Prvi žuti karton na meču
Dobija ga Trauner koji nije imao drugog načina do da faulom zaustavi Tejmija Abrahama koji je bio u kontri.
18‘ Mhitarijan ne može da nastavi
U igru ulazi Serhio Oliveria. Taktički se ništa neće promeniti.
15‘ Još uvek čekamo šut
Nijedna strana nije ni blizu golu, a da stvar bude gora po Romu izgleda da je Mhitarijan obnovio povredu zbog koje je dugo bio van terena i bio upitan za ovaj meč.

Na drugoj strani pokušava da probije Sinistera, ali bez rezultata za sada.
Čudan podatak
Uzavrela atmosfera u Tirani

8‘ Roma preuzima inicijativu
Sada fudbaleri italijanske ekipe imaju loptu više u nogama, ali je boljka ista. Ne uspevaju da kreiraju nešto opasnije i zasad se akcije završavaju dalekog od gola koji brani Bejlou. Još uvek čekamo na prvi udarac.
4‘ Bez previše uzbuđenja na startu
Oprezan početak obe ekipe i za sada nismo videli nijednu opasniju akciju. Fejenord je nešto više na protivničkoj polovini, ali im fali kreativnosti i završni pas.
4‘ Bez previše uzbuđenja na startu
Oprezan početak obe ekipe i za sada nismo videli nijednu opasniju akciju. Fejenord je nešto više na protivničkoj polovini, ali im fali kreativnosti i završni pas.
1‘ Počelo je finale
Loptu su sa centra izveli igrači Fejenorda.
Malo je ostalo do početka meča
Tu je i u čuveni navijač Fejenorda
Princ Rima je tu
Stadion na kom će se igrati meč

Foto: Profimedia
Sastavi
Roma: Patrisio – Zalevski, Ibanjes, Smoling, Mančini, Karsdorp - Mhitarijan, Kristante, Pelegrini, Zaniolo - Abraham

Fejenord: Bejlou - Malasia, Senesi, Trauner, Hetrudia - Til, Aursners, Kokdžu - Nelson, Desers, Sinistera
?
Tirana ili Mali Rim?

Foto: Profimedia
Arne Slot, trener Fejenorda
"Fejenord mora da igra poziciono, jer æe Roma pokušati da pogodi sa distrance. Veæ smo imali slièno iskustvo u ligi, sada æe biti više tenzije i nervoze. Igraæemo kao što smo igrali cele sezone, obraæajuæi pažnju i na igru protivnika. Roma ima veliku tradiciju, Italija ima izuzetne igraèe, kreativne napadaèe, sjajnog golgetera Ejbrahama, a zna i dobro da se brani. Znamo šta da oèekujemo, ali nikad se ne zna. Nekad treneri drže svoje adute u rukavu, možda nas iznenade? Odigrali smo 55 utakmica, bilo bi neoèekivano da Roma doðe sa neèim što nismo veæ videli."

Žoze Murinjo, trener Rome:
"Voleo bih zbog sebe da osvojim trofej, ali posebno zbog navijaèa Rome koji tako nešto dugo nisu iskusili i zbog igraèa da naprave prvi korak u karijeri. Manje sam egocentrièan, više sam klupski èovek. Neki bi rekli mekan."
Sve je spremno za spektakl
Dobrodošli
Zajedno ćemo pratiti meč finala Lige konferencije između Rome i Fejenorda.

Početak je zakazan za 21 čas.

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: