Dobrodošli

Fudbaleri Francuske i Hrvatske sastaju se u okviru četvrtog kola grupe 1 "A" divizije Lige nacija. <br /><br /> Početak je zakazan za <strong>20 časova i 45 minuta.</strong>

 Modrić 5
  FRA   HRV  
  0 : 1  
Kraj – 0:1
Fudbaleri Hrvatske savladali su Francusku rezultatom 1:0 u okviru četvrtog kola grupe 1 "A" divizije Lige nacija.
90+4‘ Drama u finišu
Pojavio se Karim Bezema napokon, šutirao glavom i izborio korner. Velika gužva je bila nakon udarca iz ugla, lopta je napokon raščićena i kružila je oko gola "vatrenih" pre nego što je nakon još jednog centaršuta loptu glavom udario Konate, ali i to nije bilo dovoljno dobro.

Poslednja prilika za Francusku na ovom meču, uskoro sledi kraj.
90‘ Igraće se još četiri minuta
Mogu li Francuzi do gola? Čini se da nemaju snage za to.

U igri je talentovani Luka Sučić umesto Matea Kovačića.

EPA-EFE/Mohammed Badra
81‘ Ostalo je manje od 10 minuta
Sve je manje vremena za "trikolore" koji su u poslednjih nekoliko minuta usporili svoje napade. Da li je u pitanju promena taktike ili su noge teške videćemo...

U igru je ušao i Antaon Grizman umesto Matea Genduzija kog je publika ispratila uz zvižduke.
71‘ Čuva Menjon Francusku
Igra se u talasima. Prvo Francuska napada nekoliko minuta, a potom se na drugoj strani stvori izgledna prilika. Poslednja u nizu je bila nakon što je Josip Brekalo olako probio odbranu protivnika i dodao do Lovra Majera. Vezista Rena šutira iz prve, ali je sjajno postavljen Majk Menjan koji šalje loptu u korner.

Pauza je iskorišćena kako bi u igru ušao Kinsli Koman umesto Kristofera Nkunkua. Na drugoj strani je u igri Nikola Vlašić umesto Brekala i Andrej Kramarić koji je zamenio Antea Budimira.

EPA-EFE/Mohammed Badra

EPA-EFE/Mohammed Badra
64‘ Mbape povređen
Nagazio ga je Josip Juranović po nozi nakon čega se napadač PSŽ-a našao na zemlji. Ukazana mu je medicinska pomoć i nakon nekoliko minuta je opet na terenu.

U međuvremenu je na teren ušao Lovro Majer umesto Maria Pašalića.
61‘ Ivušić maestralan
Golman Osijeka igra u onome što je verovatno najveća utakmica u njegovoj karijeri i za sada se odlično pokazuje. U poslednjih nekoliko minuta je sprečio da lopta nakon nezgodnog šuta završi u mreži Hrvatske, a potom se isprečio i ispred Kilijana Mbapea koji se našao u izglednoj prilici nakon basa Nkunkua.

Ivušić za sada ima četiri odbrane, dok njegov kolega na suprotnoj strani nije napravio niti jednu.
58‘ Čuameni pokazao zašto je toliko plaćen
Loše je procenio Pavar jednu dugu dijagonalnu loptu "vatrenih" nakon čega je Josip Juranović imao slobodan prostor ispred sebe. Iskoristio ga je bek Seltika, ušao u šesnaesterac i poslao loptu u sredinu ka Mariu Pašaliću.Ispred njega je reagovao Čuameni i klizećim startom oduzeo loptu pritom pokazavši zašto ga je Real Monaku platio 100 miliona evra.

Hrvati puštaju Francuze da igraju svoj fudbal i niotkuda stvore priliku mnogo opasniju od protivnika koji je u konstantnoj fazi napada.
Njegov gol za sada pravi razliku

EPA-EFE/Mohammed Badra
55‘ Previše komplikuju Francuzi
Gotovo kao da hoće da se ušetaju u gol. Benzema je ušao u "slalom" driblinzima sve dok nije došao neposredno ispred gola i tu izgubio loptu. Usledila je akcija sa previše dodavanja koja se završila na isti način. "Trikolori" se uzdržavaju da šutnu iz daljine.

Naposletku je to učinio Kilijan Mbape. Iako neprecizno, čini se da kao on jedino može vratiti meč u egal.
49‘ Sjajna prilika za Hrvatsku, ali...
...ipak ofsajd. Dobio je Budimir loptu u prostor i bio najbrži do nje. Fudbaler Majorke je šutirao po sredini gde je bio spreman Manjan i prebacio je loptu preko prečke.

Naknadno se oglasila i sudijska zviždaljka tako da prave opasnosti nikada nije ni bilo.
46‘ Počelo je drugo poluvreme
Selektor Francuske Didije Dešan je shvato da Kunde ne može po desnom beku, te da nije imao proboj u prvom poluvremenu. Umesto njega je na terenu Benžamen Pavar.

Pored te, promena je i ulazak novog igrača madridskog Reala Orelijana Čuamenija umesto Bubakara Kamare.
Poluvreme
Gostujuća ekipa na pauzu odlazi sa golom prednosti. Jedini gol za sada postigao je Luka Modrić iz penala u petom minutu.
45+1‘ Rafal Francuza
Kao da su pritisnuli prekidač fudbaleri Didijea Dešana u nadoknadi. Šutirao je Lukas Dinj i izborio korner, nakon čega je levi bek Aston Vile ponovo šutirao i doneo svojoj ekipi još jedan udarac iz ugla.

Ovog puta je Kristofer Nkunku pokušao glavom, ali neprecizno.
45‘ Igraće se još dva minuta
Bilo je prekida koji opravdavaju odluku izraelskog arbitra. Naročito je dugo trajala pauza nakon što je Genduzi laktom udario Brekala u duelu, a imali smo i penal.
Pesma koja se trenutno ori na stadionu u Parizu

EPA-EFE/Mohammed Badra
36‘ Benzema neprimetan
Koliko Mbapea često vidimo u kadru, toliko napadača Reala ne. Izolovan je od ostatka tima, a i kad dobije loptu ne odigra najbolje.

U poslednjoj u nizu akcija su previše kombinovali Francuzi, a Benzema naposletku nije ni uputio udarac. "Vatreni" moraju imati na umu da je reč o napadaču kojem je samo jedna prilika dovoljna.
26‘ Tempo opao
Najslabiji deo dosadašnjeg dela meča. Francuzi su odmah po primljenom golu krenuli u napad, ali nisu uspeli da kapitalizuju. Nakon nekoliko minuta konstantnih napada domaće ekipe konsolidovali su se Hrvati i usporili tempo.

Nisu izabranici Zlatka Dalića kreirali priliku, a Francuzi ponovo preuzimaju primat. Ovog puta napadaju po desnoj strani gde je Nkunku. Oprobao je fudbaler Lajpciga udarac iz daljine, ali nije bio dovoljno precizan. Mali predah za Mbapea.

EPA-EFE/Mohammed Badra
15‘ Glupost Menjona
Dobio je Budimir odličnu loptu u prostor na koju je istrčao golman Milana. Menjon je stigao prvi do lopte i izbio je ispred napadača Majorke, a potom krenuo da komplikuje izvan šesnaesterca.

Smotano je izgledala njegova intervencija u pokušaju da dođe do lopte, a završilo se faulom izvan šesnaestera iz kog će Hrvati imati priliku za centaršut.
10‘ Mbape pravi velike probleme
Prebrz je fudbaler PSŽ-a za odbrambene igrače Hrvatske. Da je imao malo više sreće, mogla je Francuska da bude ta koja vodi. Probio je na početku meča, ali ga igrači nisu ispratili. Potom je uputio opasan udarac iz daljine koji je odbranio Ivušić.

Na kraju je još jednom probio, ali mu ni sudija ne pomaže ne sudeći očigledan faul protivničkih igrača. Sve ide preko leve strane u napadima "trikolora". Na mukama je Stanišić.
5‘ Gol!
Siguran je iz jedanaesterca kapiten Hrvatske Luka Modrić. Poznat je golman Milana Majk Menjon kao neko ko dobro brani penale, imao ju je i sada na ruci, ali je udarac bio prejak.

Uzbudljiv start na stadionu "Francuska". Nadamo se da će se tako nastaviti.
3‘ Penal za Hrvatsku!
Već na samom startu će "vatreni" imati priliku da povedu iz jedanaesterca. Nakon prvog kornera na meču Francuzi su očistili loptu, ali je Ibrahim Konate bio neoprezan i oborio je Antea Budimira.

"Trikolori" su se bunili, ali je izraelski sudija pokazao na "belu tačku" nakon provere u VAR sobi.
1‘ Krećemo
Početni udarac su sa centra izveli fudbaleri Hrvatkse koji nastupaju u crnoj garnituri. Francuzi igraju u belim dresovima.
Poznati sastavi
4.kolo: Francuska – Hrvatska 0:1
Fudbaleri Hrvatske savladali su Francusku rezultatom 1:0 u okviru četvrtog kola grupe 1 "A" divizije Lige nacija.

EPA-EFE/Mohammed Badra
Zlatko Dalić, selektor Hrvatske
“Želeo bih da ponovimo angažman, pristup, trku, agresiju i motiv iz prošle dve utakmice. To je ono što nam daje nadu i veru da se možemo suprotstaviti najjaèoj reprezentaciji sveta. U zadnje tri utakmice s njima bili smo blizu dobrog rezultata. Pokazali smo energiju i moæ, a suparnik æe iskoristiti svaku grešku i biæe veliki izazov za nas.”
Didije Dešan, selektor Francuske:
"Poslednja utakmica i želimo udružiti sve snage kako bismo pobedili Hrvatsku i dobro završili ovaj ciklus.Neæu se buniti, nagomilani umor je tu za sve selekcije. Iz meèa u meè smo imali problema, napustili su nas Varane, Kante i Lucas Ernandes. I moje kolege su u sliènoj situaciji. Neæu se žaliti."
Ovako je izgledao nedavni susret
Trenutno stanje u grupi
Standings provided by SofaScore LiveScore

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: