Kvalifikacije za EP: Srbija – Luksemburg 3:2 (2:0)

Fudbaleri Srbije savladali su Luksemburg 3:2 u pretposlednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Dobrodošli u LIVE BLOG B92!
Fudbaleri Srbije igraju protiv Luksemburga od 20:45 na "Rajku Mitiću", pretposlednji meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.
Kraj!
Pobeda Srbije 3:2 za nastavak nade u EURO 2020!
90' Zamalo izjednačenje!
Malo je nedostajalo da Luksemburg izjednači u poslednjem minutu, ali lopta kači Maksimovića i odlazi za malo pored gola u korner.
82' Parada Morisa
Dobra akcija Srbije, Radonjić je iskoristio brzinu, beži mu lopta, stiže do Mitrovića koji se odlučuje na šut iz okreta, ali brani Moris.
Nimalo naivni Luksemburžani
79' Menjaju oba selektora
Tumbaković povlači i Ljajića, na terenu je povratnik u nacionalni tim Filip Đuričić. Promena i u Luksemburgu, umesto Vinsenta Tila ulazi Danel Sinani
75' GOOOOOL!
Luksemburg smanjuje na 3:2!

Gosti vraćaju rezultatsku neizvesnost na "Rajku Mitiću". Tadić je izgubio loptu na sredini terena, Turpel je gurnuo na desnu stranu do Devila, on centrira na peterac gde je utrčao rezervista David Turpel koji se baca i glavom matira Dmitrovića.
Radonjićev "projektil"
70' GOOOOOL!
Srbija vodi 3:1!

Pritisak se brzo isplatio i Srbija opet ima dva gola prednosti za mirniju završnicu. Nemanja Radonjić je pokupio odbitak ispred kaznenog prostora i sjajnim udarcem savladao Morisa.
68' Odavno nismo zapretili
Srbija nije ugrozila gol Luksemburga od početnog napada u drugom poluvremenu. Sada je konačno naš tim organizovao jednu konkretniju akciju sa nekoliko igrača u završnici, ali su je gosti brzo osujetili.
CR7
59' Prva odbrana Dmitrovića
Posle skoro sat vremena igre Dmitrović beleži prvu odbranu na meču. Bio je to tek treći šut Luksemburžana u okvir gola, jedan je pogodio stativu, a drugi je završio iza leđa našeg golmana.
Het-trik Ronalda
Debakl Litvanije u Portugalu, gube 6:0 posle 65 minuta igre. Bernardo Silva je postigao peti gol, a potom Ronaldo stiže do het-trika.
62' Prva promena u Srbiji
Tumbaković vrši prvu izmenu, umesto Milinković-Savića ulazi znatno prodorniji Nemanja Radonjić.
Dmitrović je bio nemoćan
Portugal "gazi" Litvaniju
U međuvremenu, Portugalci su postigli i četvrti gol protiv Litvanije, strelac je bio napadač Ajntrahta Gonsalo Pasijensija.
54' GOOOOL!
Luksemburg smanjio na 2:1!

I na sedmoj uzastopnoj utakmici Srbija je primila gol u ovim kvalifikacijama. Žerson Rodriges je sjajno reagovao u kaznenom prostoru posle centaršuta sa leve strane. Primio je loptu i iz okreta šutirao, te savladao Dmitrovića.
52' Luksemburžanin "pokosio" Sergeja
Oštar start Karsona, bukvalno je "pokosio" Milinković-Savića koji je proveo neko vreme na travi. Žuti karton za Luksemburžanina.
Portugal 3:0
Portugal povećava prednost, treći gol protiv Litvanije postiže Pici.
47' Odmah šansa za Srbiju
Greši odbrana Luksemburga, otvara se prostor za Mitrovića, stižu ga dvojica rivala, on odlaže loptu na desnu stranu do Tadića, ali ispred njega reaguje jedan gostujući fudbaler i verovatno sprečava gol.
Izmena na poluvremenu
Selektor Luksemburga je napravio jednu promenu na poluvremenu, umesto Krisa Filipsa, ušao je Aldin Skenderović.
Portugal ide ka pobedi
Poput Srbije, i fudbaleri Portugala vode 2:0 na poluvremenu protiv Litvanije. Kao i na "Mitiću", oba gola je postigao isti igrač, u ovom slučaju Kristijano Ronaldo.
Slab odziv dece za utakmicu reprezentacije

Poluvreme!
Srbija vodi 2:0 posle prvih 45 minuta, pogocima Aleksandra Mitrovića. Golman Luksemburga je imao sedam odbrana, dok je Olivije Til pogodio stativu naše selekcije.
Jedan minut nadoknade vremena
Mitrovićev 33. gol za Srbiju
43' GOOOOOL!
Srbija vodi 2:0!

Spektakularan gol Aleksandra Mitrovića! Dugo je "vukao" loptu napadač Fulama u sredini terena, a kada se približio kaznenom "raspalio je po njoj. Fudbal je zakačio nogu jednog igrača Luksemburga i dobila idealnu putanju u gornji desni ugao pored nemoćnog Morisa.

Foto: Pedja Milosavljevic/StarSport
34' Ljajić pokušava i sa distance
Pokušao je Ljajić da iznenadi Morisa sa više od 25 metara, ali nije bio dovoljno precizan iako je solidno gađao.
30' Šteta!
Sjajna akcija Srbije, fantastično proigravanje Tadića visokim pasom preko defanzivaca Luksemburga do Ljajića. Vezista Bešiktaša se sjajno ubacio, dobro šutirao iz prve, ali brani Moris.
28' "Orlovi" usporili
Nakon furioznih prvih 20ak minuta, fudbaleri Srbije su malo usporili tempo na "Mitiću", pa već desetak minuta nije bilo pretnji po gol Luksemburga.
Fenomenalan gol Ronalda
Portugal vodi 2:0
Portugal je već rešio meč sa Litvanijom, Ronaldo u 22. minutu postiže drugi pogodak u Algarveu.
22' Stativa spasla Srbiju!
Prvi napad Luksemburga i odmah gol šansa. Sjajno je probio Olivije Til, lažnjakom izbacio Maksimovića, a onda sjajno šutirao sa oko 20 metara. Dmitrović je bio nemoćan, ali srećom lopta pogađa stativu.

Foto: Pedja Milosavljevic/StarSport
18' Volej Mitrovića, Moris skuplja odbrane
Sjajna igra Srbije, nova lepršava akcija, nova kombinacija za Mitrovića koji hvata polu-volej, ali opet brani Moris.
Mitrogol
15' Nova prilika za Mitrovića
Moris beleži i petu intervenciju na "Rajku Mitiću", ovaj put uspeva da odbrani šut Mitrovića.
Bobek sve bliži
Mitrović je postigao 32. gol u dresu reprezentacije Srbije. Izjednačio se sa Rajkom Mitićem na deobi petog mesta. Na šest je golova od rekordera Stjepana Bobeka.
11 GOOOOOL!
Srbija vodi 1:0!

Tadić je fantastično centrirao iskosa sa desne strane na drugu stativu, Aleksandar Mitrović je ponovo pobegao čuvaru i ovaj put preciznim udarcem glavom savladao nemoćnog Morisa.
10' Mitrović propustio sjajnu šansu
Najbolja prilika za Srbiju. Mitrović je iznenada dobio loptu sa samo jednim igračem Luksemburga ispred sebe. Odlično ga je prevario naš centarford, ali opet brani Moris.
Ronaldo iznudio i realizovao penal
Portugal već vodi!
Fudbaleri Portugala, čijem se kiksu nada Srbija, već vode protiv Litvanije. Kristijano Ronaldo je realizovao penal u šestom minutu.
7' Šutira i Ljajić
Nova dobra akcija Srbije, opet Tadić asistira, ostavlja do Ljajića koji kao i njegovi saigrači ne šutira dovoljno snažno, pa Moris lako stiže do već treće odbrane.
5' Prvi pokušaj Mitrovića
Odličan centaršut Tadića sa desne strane u srce kaznenog, Mitrović se oslobodio čuvara i šutirao glavom, ali nedovljno jako i pravo u golmana.
3' Kolarov prvi "tukao"
Prvi napad Srbije, kapiten Kolarov šutira sa velike udaljenosti, ali pravo u golmana Luksemburga.
Mitrović 11, 43, Radonjić 70 – Rodriges 54, Turtel 75
  SRB   LUX  
  3 : 2  
Dobra atmosfera u ekipi

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Počeo je meč na "Rajku Mitiću"
Protivnik
Srbija je u prethodnom duelu nadigrala Luksemburg 3:1 na gostovanju, 10. septembra. Rival je izgubio poslednjih pet utakmica, a nema pobedu nad poslednjih osam susreta.
"Očišćene" tribine
"Orlovi" će protiv Luksemburga sa tribina imati pomoć isključivo dece uzrasta do 14 godina, zbog suspenzije koju je UEFA izrekla našem Savezu.

Foto: Pedja Milosavljevic/StarSport
Matematika
Izabranici Ljubiše Tumbakovića matematički su i dalje u igri za EP, a da bi se plasirali na završni turnir potrebni su im trijumfi u poslednje dve utakmice, uz jedan kiks Portugala.

Možda vas zanima

Podeli: