Ukrajina – Srbija 5:0 (2:0)

Fudbaleri Srbije odigrali su svoj drugi meč u kvalifikacijama za EURO 2020 u Lavovu protiv selekcije Ukrajine, gde je poražena rezultatom 5:0.

26' 28'  Cigankov, 46' 76' Konopljanka, 59' Jaremčuk
  UKR   SRB  
  5 : 0  
KRAJ
Fudbaleri Ukrajine u potpunosti su ponizili Srbiju. Postigli su pet golova za 90 minuta fudbala i upisali ubedljivu i vrednu pobedu.

Foto: B92/SV
89' Konačno prilika za Srbiju
Tadić se lavovski borio da dođe do jedne izgubljene lopte, potom je centrirao, pronašao Aleksandra Mitrovića, koji je glavom tukao ka golu Ukrajine, ali je ta lopta otišla preko prečke
Ukrajina ima 9 udaraca u okvir gola, Srbija samo 1
84' Nova opasna šansa Ukrajine
Kravec se našao u kaznenom prostoru Srbije, dobio je dugu loptu, pokušao iz prve da matira Dmitrovića koji je bio odlično postavljen i odbranio njegov pokušaj.
80' Dušan Tadić ostao na zemlji
Posle udarca koji je dobio Dušan Tadić od jednog od fudbalera Ukrajine ostao je da leži držeći se za skočni zglob
76' Potpuni debakl Srbije
Jevhen Konopljanka postiže i peti gol Ukrajine. Ponovo je domaći tim došao do polu kontre, pa je težište igre prebačeno na levi bok gde se nalazio ovaj krilni fudbaler, koji je bez većih problema savladao Dmitrovića i potpuno nokautirao izabranike Mladena Krstajića.
71' Nova promena u redovima Srbije
Potpuno neprimećeni Luka Jović napušta igru, a umesto njega je na terenu Darko Lazović.
65' Srbija se i dalje muči da zadrži loptu
Delovalo je kao da se Srbija malo stabilizovala, međutim to je samo bilo na momenat. Dominacija Ukrajinaca ne prestaje ni u jednom momentu i iz tog razloga Andrej Ševčenko ne skida osmeh sa lica.

Foto: Starsport
59' Jaremčuk postiže četvrti gol za Ukrajinu!
Ukrajina faktički melje Srbiju u ovim momentima. Deluju izuzetno dominantno. Svaki pokušaj Srbije deluje bezopasno, dok se napadi Ukrajine iz minuta u minut nižu. Ulazak Ljubomira Fejsa i Aleksandra Mitrovića trebalo bi da donese malo sigurnosti u vezni red odnosno da zadrži loptu duže u posedu Srbije, ali sve su prilike da je za bilo kakvu promenu trenutno prekasno.
56' Pokušaj Mitrovića
Prvi opasniji napad Srbije u drugom poluvremenu. Gaćinović je centrirao sa desne strane i pronašao Aleksandra Mitrovića u šesnaestercu koji je sa čovekom na leđima šutirao, ali je jnegov udarac glavom bio nedovoljno opasan da se ugrozi gol Pjatova.
53' Mitrović menja Prijovića
51' Završni pas Srbije vrlo slab
Pokušali su ponovo da uposle Prijovića, ali je i ovoga puta sve delovalo bezopasno
49' Nova kontra Ukrajine
Konopljanka je bio neoprezan u ovoj akciji, pa su se reprezentativci Srbije uspešno odbranili.
46' Konopljanka za 3:0
Dobio je loptu na levom boku Konopljanka, Maksimović je kasnio da ga izblokira i Ukrajina lako stiže do trećeg gola.
46' Počelo je drugo poluvreme!
Ukrajina kreće s centra

EPA-EFE/MYKOLA TYS

EPA-EFE/MYKOLA TYS
Kraj prvog poluvremena
45' Propala nova šansa Srbije
Fudbaleri Srbije su imali dve velike prilike za postizanje pogotka, ali ih nažalost nisu iskoristili pošto su nakon brzo osvojene lopte uspeli brzo i da je izgube
Naš reporter iz Ukrajine javlja
"Srpska selekcija je u utakmicu ušla u veoma ofanzivnoj formaciji, ali kao da se nije vodilo računa o tome da je neophodno i odbraniti svoj gol. Glavna dilema je bila "Jović ili ne", ali se nije obratila pažnja na činjenicu da je pozicija defanzivnog veznog fudbalera veoma problematična, a i deficitarna neigranjem Nemanje Matića, a dalje i Sergeja Milinković-Savića. Adem Ljajić jeste demonstrirao da ume da se snađe na tom mestu, ali to nikako nije pozicija na kojoj može da pokaže svoje kvalitete. Naprotiv. Previše prostora je, u prvih pola sata utakmice, bilo između njega i partnera Nemanje Maksimovića, što su ukrajinski fudbaleri obilato koristili." SV
39' Srbija mnogo greši
Fudbaleri Srbije nastavljaju da greše u primo predaji lopte što ukrajinski fudbaleri odlično koriste kontrama, stvaraju opasne šanse i to vrlo često tako da i ne čude dva brza postignuta gola. Moraće Mladen Krstajić što pre da pronađe odgovor
36' Ukrajinci traže penal
Posle šuta Ruslana Malinovskog lopta je Kolarova pogodila u koleno, pa u ruku i sudija zbog toga nije pokazao na belu tačku.
33' Dmitrović u problemima, Ukrajina stalno napada
Spajić je dobio žuti karton zbog prekršaja na sredini terena. Nakon njegovog starta usledila je dijagonala gde je napadač Ukrajine bio poptuno sam, ali je njegov udarac odbranio Dmitrović. Imali su ukrajinski fudbaleri ubrzo još jedan kontra napad, ali je njihov atraktivni pokušaj propao.
Umalo i treći gol Ukrajine!
Ponovo je domaći tim imao veliku priliku, na kraju je Konopljankin udarac završio pored leve stative. Igra Srbije se u ovim momentima potpuno raspala, posle jednog solidnog perioda u igri, izabranici Mladena Krstajića potpuno su "potonuli".
Blickrig Ukrajine!
Maksim Cigankov je van šesnaesterca šutirao i pogodio deo mreže koji Marko Dmitrović nije mogao da dohvati i doneo svojoj reprezentaciji veliku prednost posle nešto manje od pola sata fudbala.
26' GOL! Ukrajina vodi
Cigankov se našao u kaznenom prostoru Srbije, dobio je loptu i šutirao ispod noge Spajiću, pa je Ukrajina povela sa 1:0
24' Opasan nalet Ukrajine
Snažan šut Jehvena Konopljanke odbranio je Dmitrović, posle njega je probao i Jaremčuk, ali je lopta završila u rukama golmana Eibara.
22' Opasna situacija ispred gola Srbije
Na kraju ništa od toga, biće gol aut za srpske fudbalere
20' Velika gužva u šesnaestercu
Posle izvedenog kornera je nastao opšti haos u kaznenom prostoru Ukrajine, pošto Pjatov nije uhvatio loptu. Jović i Gaćinović su odmah krenuli na nju, ali bez previše uspeha.
Nedavno preminuli Lenart Johanson

Foto: B92/SV
14' Jović ostao na zemlji
Novi napadač Real Madrida ostao je da leži nakon sudara sa Spajićem i Cigankovim posle kornera. Dobio je lekarsku pomoć Luka i sa njim je sve u redu pa će nastaviti utakmicu.
13' Nova velika šansa u kojoj se našao Prijović
Prijović je bio u petercu, ali je njegov udarac bio izblokiran pa je Srbija dobila samo korner
12' Ukrajina eksploatiše greške Srbije
Dešava se sve češće da se reprezentativci Srbije spetljaju sa loptom i da je faktički poklone Ukrajincima, koji imaju šanse iz kontri i polu kontri, ali za sada su njihovi udarci bezopasni.
10' Opasna kontra Ukrajine, samo preko gola
Cigankov je završio kontra napad Ukrajine, ali njegov udarac nije zabrinuo Dmitrovića pošto je otišao visoko preko prečke
8' Prijović.... samo spoljni deo mreže!
U sjajnoj šansi se našao Aleksandar Prijović, ali je nažalost njegov udarac pogodio "pogrešni" deo mreže, pa je rezultat ostao nepromenjen.
6' Pritisak Ukrajine sve jači
Gotovo čitav meč igra se na polovini koju brane reprezentativci Srbije. Imala je Srbija jednu lepu priliku iz kontra napada ali je sve propalo zbog nesporazuma Tadića i Jovića.
2' Opasan napad Ukrajinaca
Konopljanka je sa leve strane ušao u sredinu i probao da postigne prvi pogodak na meču, ali je defanzivna linija Srbije bila odlično postavljena i otklonila opasnost.
Utakmica je počela
Prvi napad na meču imaće ekipa Srbije
Utakmica uskoro počinje

Foto: B92/SV
Prijović i Jović u akciji

Foto: B92/SV
Srpski fudbaleri su dočekani blagim zvižducima navijača

Foto: B92/SV
Zagrevanje fudbalera Ukrajine

Foto: B92/SV
Utakmica počinje minutom ćutanja
Minutom tišine odaće se počast nedavno preminulom Lenartu Johansonu

Foto:B92/SV

Foto: B92/SV
Dobrodošli!
Uživo ćemo pratiti duel selekcije Srbije i Ukrajine, koji se igra na stadionu Arena u ukrajinskom gradu Lavovu.

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: