Uživo: Srbija – Rumunija 2:2 (1:0)

Fudbaleri Srbije odigrali su nerešeno sa Rumunijom 2:2 u meču drugog kola lige C UEFA Lige nacija na stadionu Partizana.

 Mitrović 26, 63 – Stančiju 48, Tukudean 68

  SRBIJA   RUMUNIJA  
  2 : 2  

StarSport

StarSport
Prijović posle propuštene prilike
Zna Prija šta je promašio u 85. minutu

StarSport
90+6 KRAJ. Rumuni su uspeli da odnesu bod sa gostovanja
Utisak je da je Srbija bila bolja, ali je primila dva gola posle prekida i nije iskoristila odličnu formu i igru svog prvog napadača Aleksandra Mitrovića i na kraju je ostalo 2:2.
90+4 Bomba Matića
Šutira Matić sa distance, ali brani Tatarušanu.
90' Mitrović brani Mitrici!
85' Jao šta promaši, Prijo!
Ubacio se u kazneni prostor napadač PAOKA iz drugog plana, video ga je Mitrović, "bocnuo" loptu između dvojice čuvara i pronašao svog saigrača, ali je Prijović iz odlične prilike šutirao visoko preko gola.
83' Mitrović mogao do trećeg gola!
Prijović je dobro driblao na strani, ubacio centaršut do penala gde je glavom pucao Mitrović. Umesto ka golu, zakucao je loptu u zemlju i propustio šansu za het-trik.

StarSport
81' Tukudean "krade" vreme
Tukudean za nekoliko minuta dva puta na travi i žali se na povredu, Rumuni pokušavaju da skrate vreme do kraja prekidima.
Veliki promašaj Veljkovića s kraja prvog poluvremena

StarSport

StarSport
77' Sve karte na napad
Krstajić umesto Ljajića ubacuje Prijovića pa će Srbija igrati u izmenjenoj formaciji sa dva napadača, a prethodno je umesto Sergeja ušao Kostić, a umesto Lukića Matić.
75' Kakav prodor Kostića
Prošao je Kostić munjevito uz gol-aut liniju, poslao pas u peterac, ali su se Rumuni odbranili i nekako izbili loptu van šesnaesterca.
71' Dobar šut Tadića
Brani golman Rumunije nezgodnu loptu Dušana Tadića. Kolarov u sledećem napadu ne zahvata dobro loptu glavom u kaznenom prostoru pa propada još jedna akcija Srbije.
68' GOOOOOL! Rumunija pogađa za 2:2!
Tukudean se izborio za prostor pored Veljkovića, Stančiu je centrirao nisko na prvu stativu iz kornera, a Tukudean je iz prve u bliži ugao gađao i pogodio mrežu za novo izjednačenje.
66' Sergej je izašao iz igre
Prvu izmenu je izvršio Krstajić, Filip Kostić je ušao umesto veziste Lacija.
63' GOOOOOOOOOL! MITROVIIIIIIIIIIIIĆ!
Koliko je snažan Aleksandar Mitrović! Primio je loptu na 12, 13 metara od gola, na leđima je držao dvojicu čuvara, okrenuo se, podigao loptu i sebi namestio volej pored Balase, Sapunarua i Antona i probušio mrežu Tatarušanua.
60' Draguš i Mitar "lansirali rakete"
Draguš šutira sa ivice kaznenog prostora Srbije, dok iz slične pozicije na suprotnom kraju terena šutira Mitrović. Udarci obojice igrača su bili snažni i previsoki.
58' Neprecizna dodavanja, tromi napadi...
Sporija igra Srtbije nego u prvom poluvremenu. Kao da je gol "isekao" naše fudbalere koji sada promašuju dodavanja i igraju tromo. Najpotentnije deluje desno krilo gde Tadić pokušava da promeni nešto ubacivanjima.

StarSport
53' Inicijativa "Orlova", "čekalica" Rumuna
Igrači Srbije posle primljenog gola imaju inicijativu iz koje se izrodio tek poneki prekid, ali ne i konkretna opasna akcija. Rumuni s druge strane čekaju svoju šansu da napadnu iz kontri.

StarSport
48' GOOOOOL! Penal! Stančiju daje gol za 1:1!
Kolarov obara Kipčijua u kaznenom prostoru, ruski sudija je odmah pokazao na belu tačku, a Stančiju je bio precizan iako je Marko Dmitrović skočio na pravu stranu.
47' Penal za Rumuniju!
46' Počelo je drugo poluvreme
45' POLUVREME. Srbija bolja, ali imala i sreće
Zanimljivo prvo poluvreme u kom je Srbija bila bolja umalo nije završeno pogotkom Rumunije. Malo je sreće imao Marko Dmitrović jer je prečka spasla njegovu mrežu u 45. minutu, pa naša selekcija, može se reći potpuno zasluženo vodi posle prvih 45 minuta.
45' Prečka Rumuna!
Kipčiju šutira i pogađa prečku. Lopta se posle njegovog udarca odbila od noge Kolarova i završila na okviru gola. Najbolju priliku Rumuni ne koriste u poslednjem napadu prvog poluvremena.

StarSport
40' Promašen zicer Veljkovića!
Dobio je idealnu loptu Miloš Veljković na nekoliko metara od gola, ali je promašio glavom i velika prilika je propala da se na poluvreme ode sa kapitalom od dva gola.
39' Odličan centaršuta Kolarova za Tadića iiiii...
Loš prijem Tadića pred golom Rumunije, u dobroj situaciji iz koje je lepo mogao da se namesti i pogodi u čistoj situaciji sa golmanom gostiju.
Eto, šteta, baš Mitrović dade gol
Gol, gol, gol
Mitrović i saigrači slave gol.

StarSport
36' Opao tempo meča, Rumuni se malo oslobodili
Posle naleta u igri "Orlova", opao je tempo igre, Lukić igra odlično, a naši ofanzivni igrači vrše pritisak na odbranu Rumunije. To u ovim trenucima ne daje rezultat.
Vratilo se za one stative iz Litvanije...
Gol Mitrovića

StarSport

StarSport
31' "Orlovi" napadaju
Naši igrači su uvideli da mogu da napadnu i žele da do poluvremena daju još jedan gol.
26' GOOOOOOOOOOL! Srbija vodi 1:0!
Kolarov prodire i šutira iskosa, Tatarušanu brani, ali odbija loptu do Mitrovića koji je bio ispred gola na dva metra. Mitar je bio u padu, ali je petom nekako uspeo da ugura loptu u mrežu za vođstvo Srbije.
25' Sergej šutira glavom!
Lukić seče loptu dodaje Ljajiću koji je gubi, vraća je opet Lukić i produžava na bok odakle ide centaršut u kazneni prostor za Sergeja. Vezista Lacija je imao prostora na deset metara od gola, šutirao je glavom ali pored gola. Mogao je i bolje.

Foto B92 / AK
23' "Žuti" uzeli loptu
Rumuni preuzimaju loptu i pokušavaju da organizuju nekoliko napada u kojima su "Orlovi" bili primorani da se brane. Izuzev polušanse za Stančijeva ništa konkretno nisu napravili igrači u žutim dresovima.

StarSport
Baklje rumunskih navijača

Foto B92 / AK
19' Moglo je to i bolje, Mitre!
Utrčao je napadač Srbije u kazneni prostor sa leve strane, nije imao ispred sebe defanzivaca Rumunije, ali kao da nije bio siguran da li da šutira na gol ili da centrira pa je poslao traljavu loptu po zemlji koju je golman Rumunije lako uhvatio.
17' Pritisak Srbije
Centaršut Tadića sa krila, utrčava Mitrović, ali dobija samo korner u visini peterca. Ljajić u narednom napadu pokušava da šutira, ali je blokiran.
13' Igra na sredini
Igra se uglavnom između dva kaznena prostora. Srpski igrači pokušavaju da probiju po desnoj strani gde je Dušan Tadić, a Rumuni po levoj strani ili sredini.
10' Pesma rumunskih navijača
8' Prečka Mitrovića!
Korner su izveli naši igrači, skočio je Mitrović i gađao glavom nisko, Tatarušanu je na gol liniji uspeo da zakači tu loptu i ona se odbila u prečku, pa je prva opasna prilika za Srbiju propala.
6' Rumuni opasniji
Dva minuta, dva udarca Rumuna ka golu Dmitrovića, prvi Čipčiju, a onda i Marina, oba pored gola, ali Rumuni su konkretniji u prvih šest minuta.
"Kosovo je srce Srbije, srce Srbije"
Rumunski navijači pevaju "Kosovo je srce Srbije", a grupa njihovih navijača na majicama nosi natpise "Rumunski ultrasi na gostovanju", a prave i bakljadu na tribinama.
Ovo su ostale utakmice u istom terminu večeras
2' Korner za Srbiju posle 27 sekundi, prvi šut Rumuna
Toliko je bilo potrebno da Srbija izvede prvi udarac iz ugla, a do isteka drugog minuta imala je još jedan. Međutim, Rumuni su prvi šutirali na gol Marka Dmitrovića u kontri posle loše izvedenog prvog kornera. Udarac je bio vrlo neprecizan.
Počela je utakmica!
Navijači odgovorili na poziv kapitena
Na stadion Partizana je došlo desetak hiljada ljudi. Odazvali su se na poziv kapitena Aleksandra Kolarova koji ih je pozvao da dođu posle utakmice sa Litvanijom.

Mislio je da će ih biti malo jer je atmosfera oko reprezentacije loša.
Ovako je pred početak meča ispred stadiona Partizana

Foto: B92 / AK
Zagrevanje "Orlova"

StarSport
Srbija ima navijače, ali imaju ih i Rumuni

StarSport
Spajić umesto Blekija, Lukić menja Matića, Sergej, Ljajić...
Navijači stižu na JNA
A ovako je izgledao sastav Srbije u Litvaniji
Srbija (4-2-3-1): Dmitrović – Milenković, Veljković, Rukavina, Rodić – Maksimović, Matić – Kostić, Tadić, Živković – Mitrović.
Sastavi ekipa:
Srbija (4-2-3-1): Dmitrović – Rukavina, Spajić, Veljković, Kolarov – Maksimović, Lukić – Ljajić, Milinković Savić, Tadić – Mitrović. Selektor: Mladen Krstajić

Rumunija (4-2-3-1): Tatarušanu – Manea, Balaša, Spaunaru, Banku – Marin, Anton, Kipčiju – Stančiju, Cukudean, Draguš. Selektor: Kosmin Kontra

Možda vas zanima

Podeli: