EL: Crvena zvezda – CSKA Moskva 81:86

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Beogradu od moskovskog CSKA rezultatom 86:81.

 17:16, 20:20, 16:24, 28:26
  CZV   CSKA  
  81 : 86  
Zvezda ponovo poražena od CSKA
Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Beogradu od moskovskog CSKA, koji je u 25. kolu Evrolige drugi put pobedio crveno-bele, te ih dodatno udaljio od jednog od mesta koje vode u plej-of.
39' Sve je gotovo
U poslednji minut CSKA ulazi trojkom Haketa, koji pogađa uz zvuk sirene za svoj 19. poen – 73:84.

Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images
37' 29 poena Džejmsa
Iako je loše izgledao u prvom poluvremenu, Majk Džejms je ponovo razbio Zvezdu, kao u prvoj utakmici. Beleži 29. poen i postavlja rezultat na 71:80.
36' Zvezda na minus 10
Dva bacanja Pantera, a onda nova trojka Džejmsa, posle novog ofanzivnog skoka (66:73). Panter je drugi put u ovoj četvrtini faulirao Džejmsa pri šutu za tri poena, a Majk je ponovo bio neumoljiv (66:76). Džejms je Braunu ukrao loptu, a Itudis je zatražio tajm-aut.
34' CSKA ponovo u ritmu
Unutrašnja linija Moskovljana ima dosta problema sa Odžom, ali Zvezdina spoljašnja sa Haketom, koji pogađa trojku, dok isto ne čini Panter. Fohman poentira u kontri, a Šakota traži tajm-aut (64:70).
Panter!
Posle tri slobodna bacanja koja je pogodio Džejms, Panter je sa velike udaljenosti pogodio trojku, uz faul – 62:63.
32' Zvezda se ekspresno vratila u egal
Zvezda je "zategla" odbranu, podigla brzinu u napadu, podigla publiku na noge, pa se poenima Pantera i Gista potpuno vratili u meč (58:60).

foto: Srdjan Stevanovic/Getty Images
30' Kraj III četvrtine
Ofanzivni skok donosi Džejmsu otvoren šut za tri poena, koji pogađa (49:58). Odžo pogađa, ali i Džejms posle sumjivog faula (51:60). Beron, kao i na kraju druge deonice, pogađa težak šut, a Odžo "lepi" Hilijarda u poslednjim sekundama – 53:60.
28' CSKA održava prednost
Beron je postigao svoj sedmi poen, ali je Hilijard dodatno "odlepio" svoju ekipu. Posle izgubljene lopte Berona, Hilijard je poentirao u kontri, uz nesmotren faul Lazića – 45:53.

Davidovac nije pogodio, Džejms je napravio korake, a Štimac "okreće" Bolomboja (47:53).
26' Opao nivo košarke, Zvezda i dalje gubi
Štimac koristi asistenciju Brauna za svoj deveti poen, ali u kontri Džejms pogađa pored Lazića (41:46). U narednom minutu napadi su se nesrećno završavali, do poena Berona i Sent-Rosa (43:48).
24' CSKA na +5
Haket ostaje sam i pogađa trojku. Lazić, Štimac i Kuridža odlično kombinuju, pa Marko dolazi do poena sa linije za slobodna bacanja, pogađa jedno (39:41). Džejms je pogodio trojku, Braun nije, da bi zatim ukrao loptu, ali promašio polaganje pod kontaktom (39:44).
22' Počelo je drugo poluvreme
Vladimir Štimac je bio polovičan sa linije za slobodna bacanja, 38:38. Beron je napravio faul nad Kurbanovom, a ruski košarkaš promašio je oba slobodna bacanja.
20' Kraj II četvrtine
Braun pogađa jedno bacanje, ali onda i trojku za 34:32. Prve poene tek u poslednjem minutu prvog poluvremena postiže Džejms, Zvezda gubi loptu, a onda Lazić pravi faul u bonusu na osam sekundi do kraja.

Kurbanov pogađa oba bacanja, a do kraja poluvremena Beron je uspeo da pogodi izuzetno težak šut preko Hajnsa – 37:36.
18' Izjednačenje
Gist postiže četiri poena zaredom i smanjuje prednost CSKA na 28:30. Posle prve izgubljene lopte Majka Džejmsa crveno-beli poentiraju preko Odža, pa imamo novo izjednačenje – 30:30.
16' Seriju CSKA prekinuo Panter
Posle Zvezdine prednosti od 22:20 CSKA je uspeo da napravi seriju 8:0. Iz teške pozicije seriju protivnika prekida Panter – 24:28.
14' Egal u Areni
Hilijard je dosta nesiguran sa linije penala večeras. Pogađa 2 od poslednja 4. Na drugoj strani Perperoglu pogađa trojku, ali Šakota dobija tehničku grešku, pa posle dodatnog napada CSKA dolazi do poena šutem Haketa (22:22).
12' Isti slučaj kao u prvoj četvrtini
Kao što je bio slučaj i u prvoj četvrtini, "uspavanka" na startu druge. Pored poena Fohmana i Davidovca sa poludistance nije bilo preterano zanimljivih detalja u prva dva minuta deonice – 19:18.
10' Kraj I četvrtine
Štimac igra uglavnom dobro, ali i greši. Svojim šestim poenom vraća Zvezdi prednost, a na drugoj strani Hajns uzvraća istom merom (15:15).

Braun je pokušao da uništi Fohmana zakucavanjem, ali je od svega dobio samo faul. Pogodio je oba puta sa penala (17:16), a u poslednjem napadu u četvrtini Hilijard je izgubio loptu.
8' Odbrane na niskom nivou
Zvezda četvrtin poenom Lorenza Brauna dolazi do +4 (13:9), ali momentalno trojkom uzvraća Hilijard (13:12).

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
6' Zvezda preuzela inicijativu
Zvezda se ofanzivno probudila i vezala poene, pa preko Kuridže i Štimca došla do 11:7.
4' Dosta grešaka na obe strane
Kurbanov i Hajns prave mini-seriju Moskovljana, koju prekida Štimac prvim poenima (5:6).
Sastavi:
Crvena zvezda: Panter, Braun, Perperoglu, Davidovac, Lazić, Beron, Gist, Jagodić-Kuridža, Simanić, Jovanović, Odžo, Štimac; Trener: Dragan Šakota

CSKA: Bolomboj, Džejms, Antonov, Strelnieks, Fohman, Haket, Sent-Ros, Kufos, Hiliard, Kurbanov, Hajns, Bejker; Trener: Dimitris Itudis
2' Sporiji početak utakmice
Prve poene na utakmici postiže Hajns, a Zvezda gubi loptu, da bi zatim Štimac promašio zicer. Ni CSKA nije najbolje ušao u utakmicu, a trojku je pogodio Lazić – 3:2.
Počela je utakmica
Lukas ipak neće debitovati
Kejlin Lukas, novi košarkaš Zvezde, ipak neće debitovati protiv aktuelnog šampiona Evrope.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Šta kaže Šakota?
"Veliki izazov i čast za Zvezdu"
Dobro došli!

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: