Uživo: Mornar – Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na gostovanju Mornaru rezultatom 71:63 u 19. kolu ABA lige.

 20:9, 19:14, 23:15, 9:25
  MOR   CZV  
  71 : 63  
Kraj, pobeda Mornara!
Barani trijumfom protiv Zvezde dolaze do istog učinka kao njihov današnji protivnik i Cedevita Olimpija (12-7) i ostaju ravnopravni u trci za plej-of!
40' Poslednji minut!
Posle promašaja Pulena, Šehović je uhvatio novi ofanzivni skok za svoju ekipu, a Lens Heris je "stavio tačku na i" – 71:61. Pogodio je Beron ponovo za 71:63.
39' Mornar ima sve u svojim rukama
Luković pogađa oba bacanja nakon što je kaznio Zvezdu i uhvatio ofanzivni skok (69:59). Gist je uhvatio ofanzivni skok nakon što je Lazić promašio otvorenu trojku (69:61).
38' Nova trojka Berona!
Faul u napadu Barana, a onda brza trojka Berona preko ruke za 67:59.
37' Zvezda još malo pa na jednocifrenom minusu
Dva promašaja Nidama, a onda trojka Lazića za 67:56.
Momenat iz III četvrtine
36' Zvezda se ne predaje
Ušla je Zvezda u seriju promašaja, Luković je ponovo bio neumojiv u reketu, ali Mornar nije potpuno iskoristio poklone sa druge strane, pa je usledila trojka Berona uz faul (67:53).
34' Zvezda propustila još jednu šansu
Nastavio je seriju Zvezde Gist koji je poentirao posle ofanzvinog skoka, a klupa Mornara je dobila tehničku koju je realizovao Beron (62:49). Veliku šansu propustila je Zvezda u narednom napadu, Lazić je posle promašaja dobio tehničku, Pulen je promašio bacanje, ali je onda pogodio trojku – 65:49.
32' Serija 8:0 Crvene zvezde!
Fenomenalan početak crveno-belih, jedini mogući koji im daje nadu za povratak u ovaj meč.

Beron postiže dve teške trojke, a doprinos daje i Davidovac, pa Pavićević traži tajm-aut na tačno osam minuta do kraja (62:46).
30' Pitanje pobednika je rešeno
Barani su ponovo ušli u ritam, dok je odbrana gostiju opala, pa smo opet na +22 za domaćina posle trojke Vajtheda (58:36). Panter pogađa oba bacanja, isto radi i Šehović, Simanić ne pogađa šut, a četvrtinu poenima zatvara Šehović (62:38).
27' Okršaj Lukovića i Pantera
Panter nastavlja da igra sam protiv svih i smanjuje na 51:34. Zaostatak dodatno smanjuje Dobrić, posle poklonjene lopte Pulena, ali Luković nedugo zatim koristi asistenciju Pulena za 53:36.
Momenat iz II četvrtine
Hoće li se neko pridružiti Panteru?
Panter postiže svoj 18. poen, a igru Zvezde najbolje oslikava podatak da mu je najbliži pratilac Štimac sa pet poena.
25' Opet +20!
Mornar je surovo kaznio promašaje i izgubljene lopte Zvezde. Trojka Pulena, pa trojka Bjelice i tajm-aut Šakote (49:29).
24' Zvezda imala priliku da dođe na jednocifren minus
Prve poene za svoju ekipu u drugom poluvremenu postiže Luković, a na drugoj strani odgovara Gist (41:29). Zvezdin Amerikanac promašuje trojku, Luković pravi korake, Gist potom krade loptu i momentalno je gubi, pa u kontri poentira Pulen (43:29).
22' Dobar početak II poluvremena za crveno-bele
Dobar početak drugog poluvremena za crveno-bele, koji prave seriju preko Pantera i Dženkinsa (39:27). Doskorašnji bek Olimpijakosa krade loptu, ali dobija blokadu od Nidama.
Momenat iz I četvrtine
Počelo je drugo poluvreme
20' Kraj sablasno lošeg prvog poluvremena za Crvenu zvezdu
Panter potvrđuje da je bukvalno jedini raspoloženi kod gostiju i pogađa novu trojku (39:23). Do kraja poluvremena videli smo dva promašena bacanja Pulena i pomašen šut sa ploudistance Pantera, pa se rezultat nije promenio.
19' Razigrao se Nidam!
Prazan hod Mornara gosti nisu iskoristili, pa je usledila kazna. Markota ponovo ne uspeva da pogodi sva bacanja na raspolaganju, ali odmah u narednom napadu Nidam krade loptu Beronu i poentira. Lazić ne pogađa, a Nidam pogađa trojku (39:20).
17' Ređaju se greške crveno-belih
Panter promašuje, hvata ofanzivni skok, pa gubi loptu, a onda Jagodić-Kuridža pravi faul u napadu. Na sreću po crveno-bele ni Barani ne pogađaju šuteve u ovim trenucima, pa zakucavanjem Gista dolazimo do 33:20.

Foto: KK Crvena zvezda
15' Panter raspoložen, tajm-aut Pavićevića
Zvezdin post od više od tri minuta prekida Panter koji pogađa flouter, pa step-bek, za 32:18. Pavićević traži tajm-aut.
14' Festival promašaja, ostaje +17
Festival promašaja u poslednja dva minuta, na obe strane, što svakako više odgovara Baranima. Niko ništa ne može da pogodi, ostaje +17 za Mornar (30:13).
12' Rafalna paljba Mornara!
Hant postiže prve poene u drugoj četvrtini, a na drugoj strani u koš upada trojka Pantera (22:12). Mornar nastavlja da "rešeta" i nove trojke postižu Vranješ i Vajthed (28:12).

Davidovac pogađa jedno od dva penala, a Šehović postiže prve poene (30:13).
10' Zvezda u problemu na kraju 1/4
Markota je pogodio samo jedno od tri bacanja, a iz igre je konačno pogodio jedan od gostiju, Kevin Panter (20:7). Uspela je Zvezda preko Štimca da dođe do serije 4:0 i da smanji zaostatak na 20:9.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
8' Mornar na +14!
Tajm-aut šampionu nije uopšte pomogao, pa su posle njega primili pet lakih poena, preko Lukovića i Markote (19:5). Promašaji se ređaju u napadu Zvezde, a svih pet poena su postigli preko Štimca i Lazića (3/5 sa bacanja).
6' Zvezda ne može ništa da pogodi
Zvezda pravi mini-seriju sa linije penala (Štimac jedno, Lazić dva), ali posle ofanzivnog skoka Lukovića trojku pogađa Pulen (12:5). Beron gubi loptu, a Pulen upisuje nove poene (14:5).
4' Luković ne planira da stane, Štimac doneo prve poene Zvezdi
Ništa Zvezda nije uspela da pogodi u prva tri i po minuta utakmice, pa je tek preko Štimca (koji je ušao sa klupe) došla do prvih poena. Luković je nastavio da briljira i upisao svoj deveti poen – 9:2.
2' Luković 7 – Zvezda 0
Uroš Luković odlično otvara meč i sa dva zakucavanja donosi uvodnu prednost svojoj ekipi (4:0). Zvezda promašuje, hvata ofanzivnes skokove, ali opet promašuje. To kažnjava Luković koji ima sve poene svoje ekipe u prva dva mintua (7:0).
Tabela:
Raspored kola:
ABA liga, 19. kolo:

Cibona - Mega Bemaks 76:87
Cedevita Olimpija
- Zadar 90:82
FMP - Primorska 77:65
Partizan - Budućnost 87:82
Igokea - Krka 92:82

Ponedeljak
18.00 Mornar - Crvena zvezda
Šta kaže trener Mornara?
Mihailo Pavićević, trener Mornara:

"Ušli smo u dobru seriju i to nam daje za pravo da vjerujemo u sebe. Ali, treba biti i objektivan: u goste nam dolazi najskuplja i, vjerovatno, najkvalitetnija ekipa u istoriji ABA lige. Ne treba da objašnjavam ko je sve u sastavu Crvene zvezde i o kakvim igračima se radi. Crvena zvezda je jedini tim u ligi koji gotovo na svakoj poziciji ima po tri podjednaka, vrhunska igrača. Za mene kao trenera ovakve utakmice su veliki izazov. U svakom slučaju, utakmica zavisi od Zvezde ne samo kad igra protiv Mornara, nego protiv bilo koje ekipe iz ABA lige. Ako oni sa ovim sastavom odigraju svoj maksimum, onda ih je zaista gotovo nemoguće pobijediti. Potvrda mojih riječi je veliki broj pobjeda u Evroligi. Drugo je pitanje zašto takav sastav ne daje očekivane rezultate. To nije moje da analiziram i komentarišem, ali u svakom slučaju apsolutno poštujem ekipu Crvene zvezde i tako ćemu ući u ovaj meč. Znate i sami da ne pobjeđuju uvijek favoriti. Mi ćemo nastojati da damo sve od sebe, da uđemo koliko je moguće rasterećeno u meč, da pokušamo da nametnemo svoj stil igre koliko nam, normalno, protivnik dozvoli. I da se, sa vjerom u sebe, nadamo velikom iznenađenju. Imamo kvalitet da možemo da igramo bez pritiska, ne radi nam se radi o glavi, jer mi smo već napravili dosta dobar posao. Bio bi nam ovo ogroman korak ka plasmanu u plej of, ali vidjećemo, kolo po kolo, još su četiri utakmice do kraja. Kako ova, tako će i sve naredne odlučivati o plasmanu u plej-of".
Dobro došli!

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: