Crvena zvezda – Barselona 65:73

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Barselone rezultatom 73:65 u četvrtom kolu Evrolige.

Dobrodošli!
Kraj, poraz Zvezde
Nisu uspeli crveno-beli da sruše desetkovanu Barselonu, uprkos tome što su dobar deo meča odigrali fenomenalno.

Zvezda ima 1/3, a Barselona 4/4 u Evroligi posle pobede od 73:65.
Dve trojke Zvezde i tajm-aut Pešića
Pravio niotkuda dve trojke Zvezde, preko Gista i Fajea (64:71). Zvezda je na "pristojnom" zaostatku, Pešić traži tajm-aut, do kraja 1:09.
28' Zvezda teško može ogore od ovog u napadu u drugom poluvremenu
Davidovac je pogodio jedno slobodno bacanje, Zvezda je jako loše odigrala naredni napad, potom primila poene u kontri, a onda posle tajm-auta lopta je prošla kroz ruke Lorenca Brauna. Barselona je opet ukrala loptu Zvezdi, a Mirotić pogodio - 58:71.
Nesportska Higinsa, ima li nade?
Kori Higins pravi nesportsku nad Davidovcem. Do kraja ima 3:52.
26' Gist od sjaja do očaja
Gist postiže dva laka poena, ali onda uzvraća istom merom Mirotić uz mnogo, mnogo sreće. Gist zatim gubi loptu, ostaje -10, pa je i nada za preokretom sve manja (57:67).
Crveno-belima potrebno čudo
Odlična odbrana Zvezde u ovim trenucima, ali u napadu dosta problema. Ogromna je prednost gostiju (55:65) na pet minuta do kraja. Zvezda ima napad, može li do čuda?
34' Dobrić sam protiv svih
Prve poene iz igre za Crvenu zvezdu posle više od tri i po minuta postiže Dobrić (51:64), ali samo posle trojke Šmitsa. Dobrić jedini igra sa energijom u ovim trenucima i to koristi za nove poene, posle promašene trojke, za 53:64.
32' Od igre Zvezde lošija samo atmosfera na terenu i na tribinama
Katastrofalna igra Zvezde, bez trunke energije, i u četvrtoj četvrtini... Ništa ne ide od ruke igračima Zvezde, koja je lako otišla na -14, a onda Dobrić nije uspeo da pogodi otvorenu trojku - 49:61.
30' Neverovatni koševi Kjurika, Barselona na +8
Novom dobrom odbranom Šmits poentira u kontri, a Gist zatim nadmudrio Tomića, ali od svega dobio samo jedan poen (49:54).

Kajl Kjurik je ponovo pogodio nemoguć šut i povećao prednost Barselone, a Čović nije uspeo da smanji - 49:57.
Nesvakidašnja situacija u "Pioniru"
Nesvakidašnja scena u napadu Zvezde. Faje je pogodio šut posle ofanzivnog skoka, ali je istovremeno Lazić faulirao Kjurika, pa je Barselona dobila dva bacanja, a Zvezda dva poena... 48:52.
28' Nesportska Fajea, Dženkins igra dobru odbranu
Faje je izuzetno jako faulirao Dejvisa, pa su sudije odreagovale nesportskom greškom posle gledanja snimka, opravdano. Dejvis je pogodio oba bacanja, ali Fajea dodatno nije kaznio Mirotić. Nije pogodio ni Perperoglu iz solidne pozicije, da bi zatim Dženkins ukrao loptu, išao do kraja i dobio faul, a pogodio samo jedno bacanje - 46:50.
Barselona vodi prvi put na utakmici
Mirotić je pogodio sa poludistance za 44:46.
Polse dugo vremena - nerešeno
Simanić je fantastično reagovao i nastavio da pruža briljantnu partiju, a zatim se ponovo zaleteo Mirotić koji ima 15 poena, ali šutira 6 od 14 uz tri izgubljene lopte. Kjurik je ostao sam i pogodio trojku za prvo izjednačenje posle dugo, dugo vremena - 44:44.
24' Zvezda gubi loptu za loptom, Barselona koristi
Zvezda je stala, a Dejvis nastavio da pogađa sa dosta sreće i vezao tri poena (42:38). Mirotić je zatim izborio dva slobodna bacanja. Pogodio je jedno, ali je Čović izgubio loptu i doneo nove lake poene gostima - 42:41.
Prvi poeni Kuzmića i erupcija u "Pioniru"
Serija Brauna, tajm-aut Pešića
Sporiji ritam u drugom poluvremenu prekinuo je Lorenco Braun, koji je iskoristio svoje najbolje oružije i dvaput zaredom poentirao u ranom napadu - 42:35.
22' Spor početak drugog poluvremena
Braun promašuje ceo koš, ali posle dobre odbrane nad Mirotićem u poentira Odžo za 38:33. Mirotić je izgubio loptu, ali Odžo uzvratio faulom u napadu, a zatim je preko njega poentirao Dejvis za 38:35.
20' Zvezda na samo +3 na poluvremenu
Posle tajm-auta Davidovac je izgubio loptu, četvrtu na utakmici, a to je kaznio Mirotić koji ima već 12 poena (33:27). Dejvis je smanjio prednost Zvezde (36:30) nakon što je pogodio jedan od najtežih šuteva koje je imao ove sezone, a crveno-beli su primili trojku u poslednjem napadu prvog poluvremena - 36:33.
18' Zvezda mogla na +16...
Nema stajanja za Zvezdu, Faje pogađa trojku posle faula u napadu Abrinesa (33:20). Lazić i Kuzmić su zatvorili Hangu, ali Dženkins nije uspeo da pogodi trojku jer je oklevao... Seriju crveno-belih prekinuo je Mirotić osmim poenom, pogotkom za tri, a zatim i poenima u kontri posle lošeg pasa Davidovca - 33:25.
16' Zvezda lomi pogubljenu Barselonu, Kuzmić se upisao!
Fenomenalna odbrana Zvezde je i dalje na delu. Higins pogađa posle jedne jedine greške u drugoj četvrtini, a posle dolaze promašaji Higinsa, faul u napadu Mirotića... To je kaznio poenima Davidovac, Zvezda se opet odbranila, loptu je spasao Dobrić bacanjem u aut, a onda je Čović proigrao Kuzmića koji je na isteku napada postigao prve poene u novoj sezoni! 30:20!
Kuzmić na terenu!
Prvi put na terenu ove sezone, prvi put posle saobraćajne nesreće.
Barselona pod strašnim pritiskom!
Trojku je pogodio Higins, ali je onda istom merom uzvratio Gist – 22:18! Neverovatno odbranom crveno-beli, koji se bacaju na svaku loptu, došli su do novih lakih poena, a Pešić je još jedanput reagovao tajm-autom – 24:18!
12' Neefikasan početak druge četvrtine
Prve poene u 2/4 otvara Kjurik neverovatnom trojkom (16:15), a Zvezda se u nekoliko navrata loše snalazi u napadu, sve do trenutka miskomunikacije u odbrani gostiju posle koje je Dobrić pogodio trojku (19:15). Kjurik je zatim puta bio zaustavljen, ali nije pogodio Perperoglu.
10' Veoma tvrda utakmica, vodi Zvezda
Abrinesu su poništeni poeni jer je zakasnio da izbaci loptu iz ruke, pa je u narednom napadu pogodio jedno bacanje za 14:9. Zaostatak svoje ekipe smanjio je Kjurik iz teške pozicije, ali su crveno-beli poentirali preko Perperoglua, a zatim je u poslednjem napadu u četvrtini Čoviću izašla lopta ioz koša – 16:12.
8' Zvezda koristi isti recept kao protiv Fenera - odbranu
Mirotić je promašio jedno bacanje, zatim je trojku promašio Dženkins, ali u odbrani maltretirao Kjurika i na kraju mu oteo loptu, te poentirao u kontri – 14:9.

Tajm-aut Pešić.
Povredio se Dejvis
Dobio je udarac u oko Amerikanac, pa ga je zamenio Tomić da bi mu se ukazala pomoć.
6' Simanić preti da "preuzme" utakmicu
Odžo nije dobro zagradio Dejvisa, koji je poentirao posle ofanzivnog skoka (9:6), a onda se Braun zaleteo i izgubio loptu, ali ispravio ukradenom loptom. Usledila je serija grešaka na obe strane, a nju je poenima prekinuo Simanić trojkom na isteku napada – 12:6!
Atmosfera u "Pioniru"
4' Dobra odbrana donosi dobar napad
Samouvereni Odžo pogodio je sa poludistance i doneo prednost crveno-belima (6:4). Zvezda se odbranila u dva navrata, a zatim je Lorenco Braun poentirao u ranom napadu, a zatim Odžo izborio dva penala, pogodio jedno za 9:4.
2' Dobar početak sa obe strane
Dobar početak Zvezde ofanzivno, gde poentiraju Simanić i Odžo, ali i defanzivno, gde se Barselona ne snalazi najbolje sa Higinsom na plejmejkeru. Davidovac nije uspeo da pogodi otvorenu trojku, ali nije ni Abrines, što je ipak ispravio Mirotić – 4:4.
Počela je utakmica

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Velike ovacije i za Pešića
Bivši trener Crvene zvezde Svetislav Pešić dobio je velike ovacije od navijača crveno-belih.
!
U sastavu i Kuzmić!
Prvi put ove sezone u 12 "skinutih" za utakmicu naći će se Ognjen Kuzmić!

U sastavu i Kuzmić!
Prvi put ove sezone u 12 "skinutih" za utakmicu naći će se Ognjen Kuzmić!
Gist u timu za Barsu
Džejms Gist, koji je imao problem sa povredom, trebalo bi da zaigra protiv Barselone.
Velike ovacije za Nikolu Mirotića
Lep gest navijača koji su trenutno u dvorani "Aleksandar Nikolić"
Problemi sa povredama
Zvezdi će nedostajati od ranije povređeni Ognjen Kuzmić i Nemanja Nenadić, dok će Barsa u ozbiljnom problemu - Pešić ne može da računa na Kevina Pengosa, Tomu Ertela, Paua Ribasa, Viktora Klavera i Malkolma Dilejnija.
Andrija Gavrilović pred meč sa Barselonom:
"Svako treba na terenu da pokaže da je bolji od Zvezde"
 16:12, 20:21, 13:24, 16:16
  CZV   BAR  
  65 : 73  

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: